Sziasztok!

Az Időutazás mindig is foglakoztatta az embereket nem ,véletlenül hiszen ha vissza lehetne menni az időben meglehetne akadályozni sok mindent.Az más tészta ha mondjuk megváltoztatjuk a múltat akkor nem lesz-e még rosszabb a jövő? É egyáltalán lehetséges-e?

A Legtöbb tudós szerint az időutazás 99%-san lehetetlen.Persze szerintük az Idegenek és a Loch-Ness-i Szörny is lehetetlen mégis észlelik őket.De mi történik akkor ha valahogy mégis sikerül a dolog?

Erre ad választ mai alanyom, a Steins Gate című anime!

29357.jpg

A Steins Gate egy visualnovel alapján készült és igen ez a Chaos Head-nek egy úgymond alternatívája. A Sorozat maga 2011-es és külön érdekesség hogy 2 rendezője volt történetesen Takuya Satou és Hamasaki Hiroshi. A Sorozatot a White Fox stúdió készítette és itt érdekesség hogy ez volt a stúdió 2. saját animéje a Katanagatari után szóval elég nagyot kockáztattak anno hiszen ha elcseszik akkor mehetnek a susnyásba ha viszont sikerül akkor szárnyalhatnak tovább.

De elég a rizsából nézzük a sorozatot.

A Sorozat központi témája az időutazás. Okabe Rintarou egy 100-os tudós aki a saját képzelgéseinek és fantáziavilágában él.

steins_gate_001.jpg

És mint minden tudósnak neki is van saját "Laborja" ami igazából csak egy kis lakás.  Itt dolgozik 2 társával ,egy Hackerrel aki azonban súlyos otaku is egyben,  Itaru-val.

steins_gate_004.jpg

Hát igen

Illetve egy lánnyal Mayuri-val aki ahogy észrevettem csak azért van ott hogy legyen egy fangirl is a csapatban. Ő maga is anime és cosplay rajongó ezért Itaru-val is jól megértik egymást.

steins_gate_003.jpg

Ez az eleinte 3 fős csapat azon dolgozik hogy bebizonyítsák hogy az időutazás igenis lehetséges. Később csatlakozik hozzájuk még egy lány Kurisu is aki szintén olyan okos mint Okabe csak ő valamivel normálisabb és baromságnak tartja az egész időutazást bár később kiderül hogy miért.

steins_gate_002.jpg

Eleinte ugyan mókának indul az egész ám amint sikerül is megépíteniük egy ilyen gépet azonnal furcsa dolgok kezdenek történni velük. Egy vállalat a SERN mindenképp meg akarja szerezni a gépet,Mayuri-t lelövik és ekkor kezdődik csak igazán a cselekmény. Okabe visszarepül a múltba hogy megakadályozhassa a lány halálát csak ugye rá kell jönnie hogyha megváltoztatja a múltat a jövő is veszélybe kerülhet.

Ugyanakkor a jövőben sincs minden rendben. Feltűnik egy lány Suzuha aki állítólag 2039-ből ahol egy disztópiában élnek ez emberek és a SERN irányítja a világot.

steins_gate_107.jpg

 Őt pedig visszaküldték 2010-be hogy Okabe Rintarou segítségét kérje aki az ő világában híres terrorista. Csakhogy itt sem minden úgy alakul ahogyan kéne ,az idő össze-vissza folyik és ahhoz hogy minden a régi legyen vissza kéne térniük a saját világukba de erre 1 % esély van.Nem valami biztató igaz?

Dióhéjban ennyi a sztori,nem akartam sokat spoilerkedni de erről az animéról nem lehet az nélkül beszélni mivel nagyon tartalmas és ha valamit kihagysz akkor nem fogod teljesen megérteni. Szóval igen a történet itt is nagyon jó,tele van fordulatokkal, nagyon csavaros, nincsenek üres járatok és nagyon érdekes. Jó az eleje kicsit döcögősen indul de aztán szerencsére hamar beindulnak a dolgok,és talán 2 rész van benne amire azt mondtam hogy unalmas. És mi a poén? Hogy a Chaos Head-el ellentétben ez nem összecsapott és észvesztően nagy marhaság. A cselekmény a Chaos Head története után 1 évvel játszódik de más helyszínen és más szereplőkkel.

Térjünk át a látványra. Ötös,csak ennyit lehet rá mondani. A White Fox egy még viszonylag fiatal animestúdió de ha ilyen látvánnyal tudnak dolgozni akkor hűha. Eddig ugyan csak a Katanagatari-t láttam tőlük jó mondjuk abból is csak 3 részt eddig de annak is bitang jó a látványa mégha elég minimalista is. Ez viszont szépen ki van dolgozva,az időugrás effekt is jó lett illetve a szereplők nincsenek elrajzolva sem. Szóval ha így folytatja a stúdió akkor van jövőjük ebben az iparban.

Szereplők. Húha,nagyon vegyes társaságot kapunk itt de nézzük sorban őket. Okabe főszereplőként elég jól teljesít viszont ami fájt vele kapcsolatban hogy az elején nagyon irritáló volt a személyisége de szerencsére ez idővel változik. Ja és nem mellesleg Mamoru Miyano a szinkronja aki azért nem kispályás a szakmában és olyan karaktereknek volt eddig a hangja mint Yagami Light,Zero a Vampire Knight-ból, Kid a Soul Eater-ből illetve Kiba a Wolf's Rain-ből. Itt is nagyon jó munkát végez de a gonosz röhögés itt valamiért nem sikerült olyan jól neki.

Itaru az otaku srác,igazi számítógép illetve loli örült és nem mellesleg perverz is de hál istennek nem megy át irritálóba a karaktere,Kurisu az anime tsunderéje de hál istennek nem idegesítő mint legtöbb hasonló társa. Mayuri szörnyen unalmas,ő tényleg csak azért van ott hogy legyen egy fangirl is a csapatban. Suzuha nagyon aranyos és jó katona is egyben. Illetve van még 2 emberke. Az egyikük Moeka..

Moeka.jpg

Eleinte ugyan eléggé semmilyen és mintha a Bleach-be jobban illene mint ide viszont később nagyon is fontos  lesz a történet szempontjából.

És mivel a sorozat az Otakuk Mennyországában játszódik ezért kapunk egy cosplay lolit is Rumiho-t akit mindenki csak Feyris-nek hív.

steins_gate_121.jpg

Nos ő a 2. karakter aki szerintem teljesen fölösleges volt szerencsére nem szerepel valami sokat. Illetve van egy papnő is de ő még ezeknél is uncsibb és semilyenebb szóval róla még beszélni sem érdemes. Vannak ugyan még mellékszereplők de ezek a karakterek a fontosabbak. Igen 2 ember kivételével mindenkinek van karaktere és megvan a szerepük is mégha unalmasak is. Ritkán látni ilyen animét ahol a mellékszereplők nem csak úgy ott vannak.

Illetve ami még a pozitívumok számlájára írható hogy a sorozat fillermentes. Jó van benne 1 rész ami szerintem rohadt unalmas lett de szerencsére az olyanoktól megkíméltek minket mint a Tengerpartos filler meg ehhez hasonlók. A Részek jól összefüggnek,nincs üresedés,minden rész jól ki van töltve. Illetve csakúgy megjegyzem hogy a 23.részt simán át lehetne vinni a Jigoku Shoujo-ba is.

Akkor még a zenékről. Iszonyat Jók. Betétdalok ugyan nagyon nincsenek de amik vannak azok is rohadt jók. Az Openinget ugyanaz a Itou Kanako adja elő aki a Chaos-nak is énekelte az OP-ját. Az sem volt rossz de ez kiváló lett. És igen az ending...

Igen,Igen és Igen ez egy jó ending. Chaos Head endingjével ellentétben ez nagyon is jó lett. Szóval a zenék szintén 5-st kapnak mert élvezet őket hallgatni.

Ezzel el is érkeztem a végére. Igazat adok Kvakond-nak,a Steins-Gate a 2011-es év egyik legjobb animéje és tényleg milliószor színvonalasabb mint a Chaos Head. Ha az ember túlteszi magát azon hogy a 2-nek köze van egymáshoz és belekezd ebbe akkor nagyon jól fog szórakozni rajta. És ha WHhite Fox továbbra is ilyen színvonalban csinálja a sorozatait akkor a határ a csillagos ég.

Steins Gate


-Idő: 2011

-Stúdió: White Fox (Katanagatari,Jormungand)

-Rendező: Takuya Satou-Hamasaki Hiroshi

-Műfaj: Sci-Fi

-Opening: Kanakoi Itou-Hacking The Gate

-Ending: Yui Sakakibara-Tokitsukasadoru Juuni no Meiyaku

-Hossz: 24 rész+  1 Movie+ 1 Special

Tetszett:


-Kiváló a történet

-Sok fordulat,csavar

- Nincs Összecsapva

-Szép a látvány

-A Szereplők 97%-a nagyon jó

-Jó A Szinkron

- Fillermentes

-Zenék

-Opening és Ending

Nem Tetszett


-Mayuri tökfölösleges akárcsak Feyris és a papnő

- Okabe az elején nagyon irritáló

-Néhol okoz fejfájást

Értékelés

Százalékban: 96%-Király

Pontban: 9.5/10


Hát igen hogyha az a kis hangyafasz hibák nem lettek volna benne akkor simán megadtam volna neki a 10/10-et de még így szépen teljesített. Ezek után elgondolkodom hogy befejezzem-e Katanagatarit! SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr894880590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Velvet98 2012.11.01. 12:37:48

Nekem csalódás volt ez az anime. Talán, mert a leírások alapján sokkal pörgősebbet vártam.

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2012.11.01. 18:30:49

"Dióhéjban ennyi a sztori,nem akartam sokat spoilerkedni de erről az animéról nem lehet az nélkül beszélni mivel nagyon tartalmas és ha valamit kihagysz akkor nem fogod teljesen megérteni."

Szerintem mégis jobb lett volna, ha nem spoilerezed le a sorozat nagy részét. Simán le lehetett volna írni a történetet spoilerek nélkül.

Katanagatarit tessék befejezni. Ha emlékeim nem csalnak a 4. talán pont az egyik legjobb rész.

morwen 2012.11.02. 22:44:47

Igen, a negyedik részben a törékenynek kinéző hugica bedurvul, de nekem jobban bejött az utolsó rész, régimódi szamurájfilmekbe illő leszámolás, amit a western is átvett később. Meg persze ott van a haldoklós jelenet is előtte, ami szintén elég erős, és szerencsére nem sablonos melodráma, mint a legtöbb haldoklós jelenet shounen animékben. A steins;gate leírást meg el se olvastam, mert itt inkább nem olvasok leírásokat :P

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2012.11.03. 13:36:11

@morwen: az "egyik" legjobb rész. :D Az utolsó rész is zseniális, ahogy írtad. Én nagyon szerettem azt a részt is, mikor a szerzetes volt az ellenfele, aki nem akart harcolni.
süti beállítások módosítása