Sziasztok!

Nos megszenvedtem ezzel a sorozattal de hála istennek végre befejeztem és most elétek tárom a csodát amit Seikon No Qwaser-nek hívnak!

seikon.jpg

A Seikon No Qwaser egy 2006-os manga alapján készült ami a mai napig fut és az a páros készítette akik a Mai-Hime mangát is megalkották.  A Mangából pedig 2010-ben készült egy sorozat majd egy évvel később jött a 2.évad ami csupán fele annyira hosszú mint ez. Az animét amúgy a Hood Entertaiment készítette és Kaneku Hiraku rendezte. Műfajilag Ecchi-Shounen-Természetfeletti anime.

Nos akkor lássuk mivel van is dolgunk.

A Történet a Szent Mihailov akadémián játszódik ahol különös módon kezdenek eltűnni a lányok. Itt tanul a sorozat két főbb női szereplője is,Mafuyu aki eléggé harcias természetű illetve a barátnője Tomo akit leginkább azzal lehetne jellemezni hogy ami hiányzik neki észben azt pótolják hatalmas dinnyemellei.

the_qwaser_of_stigmata_009.jpg

Mafuyu-t még aznap meg is támadja egy különös nő akiről kiderül hogy a felelős a lányok eltűnéséért . Már épp vele is végezne mikor is a semmiből megjelenik egy ezüst hajú srác (nem Hitsugaya) akit Alexander-nek hívnak de mindenki csak Sasha-nak szólitja. Le is győzi a nőt de ő maga is megsérül ezért Mafuyu és Tomo ápolni kezdik őt.

the_qwaser_of_stigmata_003.jpg

Elmondása szerint ő egy Qwaser azaz lényegében egy alkimista aki a vas elemet használja hogy harcolni tudjon. Ő az úgynevezett 12  Szakértő ellen harcol és azon belül is az Arany Qwaser ellen mivel még kiskorában megölték az egyetlen barátját Olja-t és ezért bosszút esküdött ellenne és ellenük. Erre majd még visszatérek.

A Szakértők szintén mind alkimisták akik egyetlen fém nagymesterivé lettek kiképezve. Ugyanakkor maguk is képesek erősebbé válni méghozzá úgy hogy hatalmas női mellekből kiszívják a tejet vagyis másnéven a Somát.

the_qwaser_of_stigmata_050.jpg

Soma szívásra csak ezek a Qwaserek képesek ugyanakkor vannak úgynevezett Máriák is akiknek a teje végtelen erővel ruházhatja fel a használóját.

Késöbb mégtöbb ilyen Qwaser jelenik meg ugyan de többségük említésre sem méltó mívela nnyit sem szereplenek hogy beszélni kelljen róluk. Illetve van egy,őt Katja-nak hívják. Ő Lenne az anime cosplay Loli-ja de hamar kiderül hogy valójában egy kétszínű ribanc és teljesen úgy néz ki mint Utau a Shugo Chara-ból.

the_qwaser_of_stigmata_066.jpg

Ráadásul ő úgy nagyjából semmit nem csinál a sorozatban,még csak nem is harcol hanem helyette a Mamának nevezett robotja harcol.


De visszatérve a sztorihoz lényegében nem valami újkeletű történetre gondoljatok hisz lényegében ez is olyan mint anno a Fate/Stay Night,a Shana,Az Index meg ehez hasonlók. Átlagos emberkét varázslény támadja meg erre varázsemberke megmenti őt, Tsunderéskedik vele ,megjelenik még több varázsemberke késöbb a gonoszok is megjelennek és végül le kell győzni őket. Ennyi. Mondjuk itt kicsit érdekesebben van tálalva de az avatottabb emberkéknek szemet szúrhat az hogy ez anime mintha csak más animékből lenne összegyúrva. Hisz kapunk itt Fullmetal Alchemist-et, Soul Eater-t,Eiken Club-ot, a Helyszin egy az egyben a Maria Holic-é és a főszereplő egy nemátalakított és hajfestésen átesett Shana.

Nézzük akkor a látványt. Szép. Nem nagyon ismerem a Hood animéit de ha a többinek is jó a látványa akkor az már egy igényes stúdió lehet. A Harcok szintén jól megvannak csinálva csak az a nagy probléma velük hogy rövidek. Mondjuk vannak olyan részek amiben csak harcolnak de azok meg el vannak húzva például a végeharc is. De úgy összességében a látvány és a harcok nagyon jók.

Szereplők. Gyereke,k az itteni színes szereplőgárdának eladott Retardáltak Klubbja valami hihetetlen. Nem viccelek ennél rosszabb és idegesítőbb gárdája csak a Naruto-nak van. Kezdve a főszereplővel ,Sasha-val aki mérhetetlenül irritáló szemlyiség, Tomo a fő fanservice felelős,Katja egy kétszínű ribanc aki élvez másokat kínozni de valójában harmatgyenge. A Mellékszereplők meg annyira unalmasak hogy beszélni se érdemes róluk. Mondjuk 3 emberkéről érdemes még szót ejteni.

Az első 2 személy az Hana és Mayuri.

Hana Mayuri személyi csicskája és titkon egy perverz csaj aki élvezi ha kínozzák. Később ő lesz Katja személyi kiskutyája.

the_qwaser_of_stigmata_057.jpg

Mayuri pedig a beképzelt sznob csaj karakterét hivatott betölteni de azzal a különbséggel hogy ő még idegesítőbb mint az összes többi ilyen csaj. Fő célpontja Mafuya aki ahelyett hogy jól behúzna neki egyet már az ezredik szemétkedés után inkább tűr. Szerencsére Sasha állandóan leóltja a nőszemélyt.

the_qwaser_of_stigmata_070.jpg

Modjuk egyetlen szereplő van aki nem idegesítő az pedig Mafuyu. Komolyan ő az egyetlen karakter aki nem idegesítő.

Aztán ugye itt a főgonosz is az Arany Qwaser.. Ő Elméletben feladta a testét a nagyobb erő érdekében és most szépen megyát egyik emberből a másikba hogy tovább élhessen. Megszállja Tomo- is miuát kiderül hogy ő lehet a következő fő Mária.

415294-_lnnf_seikon_no_qwaser_23.mp4_snapshot_05.29__2011.05.30_22.09.01_.jpg

Hmmm ezt hol is láttuk már???

Naruto.jpg

250px-Orochimaru.jpg

FÚÚÚÚÚÚÚÚÚJ!


Na erről ennyit most már ez is van benne.

És akkor most jöjjön,igen a fanservice. Már a jó múltkor is megkaptam a magamét hogy miért szidom mindig a fanservice-t és a mellmutogatást. Nos ez igen egyszerű. Az animéket nem ezeknek kell eladniuk.

the_qwaser_of_stigmata_035.jpg

Ha egy mangaka csupán a mellekkell akarja a mangáját eladni akkor beismeri hogy nem képes egy hentai-nál többet alkotni. Azon kívül hogy marha sablonos a sztori,ezek akarják eladatni az egész művet. Nem mindegyik anime és manga ilyen ugye de vegyük a Queen's Blade-et,Az Eiken Club-ot és persze ezt. És kertelés nélkül állíthatom a Qwaser a leggusztustalanabb módon használja ezt ki mert azon kívül hogy ez nem Hentai mégis tele az egész testnedvekkel meg ehhez hasonlókkal. Amíg csak a mellekkel és persze még a jóizlés hatérain belül akarják ezt eladni addig elmegy de ha már megjellennek a testnedvek is akkor temethetjük is az egészet. Plusz mintha már maguk az alkotók sem tudták volna eldönteni hogy most pornót csinálnak-e vagy harcos animét.

Erről ennyit.

Akkor még pár szót a zenékről. Nos legalább azok jók. A Betétdalok kifogástalanok,az endingek annyira nem jöttek be de az openingek igen. Két Openingje van. Az elsőt Faylan énekli,annyira nem rajongok érte de azért vannak jó számai. A 2.-at a Yousei Teikoku nevű Gót-Rock banda adja elő és az ő dalaik viszont nagyon jók. Az endingeket pedig Mafuyu Seiyuu-ja adja elő.

Nos ezzel be is fejezném. Hogy őszinte legyek egyáltalán nem csalódtam benne,miután láttam Member videóját róla már sejtettem hogy nem éppen egy színvonalas sorozat. De legalább az a néhány pozitívum megmentette attól hogy szar legyen.

Seikon No Qwaser


-Idő: 2010

-Stúdió: Hood Entertaiment

-Rendező: Kaneku Huraku

-Műfaj:  Ecchi-Shounen

-Openingek: Faylan -Errand

                  Yousei Teikoku-Baptize

-Endingek:  Ayumi Fuyimura-Passionate Squall

                                         -Wishes Hypocrites


-Hossz: 24 rész

Tetszett:


-Szép a Látvány

-Jók a harcok

-Mafuyu

-.Betétdalok

-Opening És Ending


Nem Tetszett:


-Sablonos Történet

-Retardáltak Klubbja mellékszereplőgárda

-Más animékből van összegyúrva

-Gusztustalan Fanservice

- Pornó vagy nem Pornó?

- Sasha pasi vagy nő?

Értékelés:

Százalékban: 42%-Rossz

Pontban: 4/10


Nos részemről ennyi volt,többé hallani sem akarok erről a sorozatról. SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr774824638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.10.10. 21:02:06

Lehetett volna vicces vagy a éppenséggel véresen komoly is (lehetett volna bíbelődni az anyatejjel, pl., hogy kiszívja a kalciumot és vége :D), de csak egy "majdnem hentai-t" kaptunk. Azért a történet színvonalát nem a pornóból kellett volna meríteni.
süti beállítások módosítása