Sziasztok!

Jó Tudom már nagyon nagyon régen megígértem hogy írok a Shanáról csak tudjátok hogy van ez,mindig jött egy másik sorozat ami elvette tőle a figyelmemet. De most végre eljutottam odáig hogy megnéztem,elemeztem  a látottakat és véleményt irok a Shakugan No Shana animéról!

AS-Shakugan-no-Shana.jpg

A Shakugan No Shana először light novel formájában jelent meg 2001-ben és 2011-ben ért véget. Majd a J.C Staff stúdió készített belőle immáron 3 sorozatot. Ma az elsőről fogok beszélni ami 2005-2006 között futott a tv-ben és az a Takashi Watanabe rendezte aki a Slayers-t és az Ikkitousen-t is csinálta. Amúgy 24 részes.

Sakai Yuuji tökátlagos srác,iskolába jár, barátaival lóg,az egyik csak titkon szerelmes belé stb...

shana_of_the_burning_eyes_016.jpg

De még ugyanazon a napon mikor sorozatunk is kezdődik örökre megváltozik az élete. Egy Fuzetsu-nak nevezett varázsdimenzió jelenik meg pont ott ahol ő is tatrózkodik és ebben a körben egy Rienne-k nevezett szörny az emberek életenergiáját szívja el ezáltal erősödik.

shana_of_the_burning_eyes_009.jpg

Yuuji-ra is éppen ez a sors várna de az utolsó pillanatban megmenti őt egy vörös hajú és szemű lány aki párc perccel késöbb ki is nyírja ezt a szörnyet.

shana_of_the_burning_eyes_005.jpg

Mint kiderül a neve Shana és az ő a Lángok Örzője magyarán szólva az ő feladata a világ egyensúlyának megtartása. Csakhogy elkésett,ugyanis Yuuji életerejét is elszívta egy ilyen szörny és úgynevezett fáklyává vált. A Fáklyák olyan emberek akiknek elszívták az életerejét és megjelent benne egy kis láng. Ha ez a láng kialszik akkor az illető eltűnik és mintha nem is létezett volna senki sem emlékezik rá. Yuuji-nak azonban különleges ereje van,miko ez kiderül shana beköltözik a szobájába és megfigyelés alatt tartja őt. Iskolába jár vele, és perce edzi őt hogy harcolhasson a gonosz szereplőkkel.

Összesen 3 ilyen gonosz csapat lép fel a sorozatban. Az első egy fura srác egy beszélő babával (nem Chucky-val) szívja el az emberek életerejét hogy ezáltal ő megalkothassa a tökéletes világot ahol ő és a babája Marianne együtt élhetnek.

Ők kb a 6. részig szerepelnek. Nemsokkal utánuk megkapjuk az Aizen Ikrek részeket ahol is két meglehetősen idegesítő gyerek Shana kardját akarja megszerezni . Közben persze 10 percenként smárolnak egymással ami rohadt ótvarra csináltak. És még hangeffektek is vannak hozzájuk. És fülsértőek.

shana_of_the_burning_eyes_019.jpg

Hál istennek nem szerepelnek sokáig.

Majd pedig szerencsére jön a Balle Masqede cselekményszál amiben is egy Hecate nevű varázslólány és a csatlósai akik viszont már magát Yuuiji.t akarják megszerezni a különleges képességei miatt amihez persze Shanának is lesz 1-2 szava. Közben megismerhetjük Shana múltját mikor is egy Wilhelmina nevű lány aki szintén örző képezte  ki őt örzőnek,megjelenik még több örző köztük a legtöbb szerepet egy Margery nevű nő kapja akinek van egy beszélő könyve.

shana_of_the_burning_eyes_006_1.jpg

Nos ez lenne a történet,mondjuk lényegében nem semmivel sem különbözik az olyan sorozatoktól mint a Fate/Stay Night vagy az Index ami énszerintem totál erről lett másolva. Hiszen abban is random dobálóznak a történetszálakkal bár tény a shana jóval visszafogottabban mint az index.Bár mondjuk itt megvan az egyensúly a részek közt. Minden harcosabb  részek után kapunk egy-egy könnyedebb részt amiben azért megpróbálnak poénkodni habár tény a poénok többsége kimerül a tsundere poénokban de erről később.

Kezdjük a látvánnyal. Akárcsakk a Code Geass esetében itt is elég vegyesek az érzéseim. A Háttérrajzokkal és harcokkal semmi gond sőt a harcok nagyon királyak lettek,legalább azokat azokat megtudják jól csinálni hamár a szereplőket elhanyagolják látványilag. Igen a szereplők többségének rajzolása nagyon minimalista. Nem mondanám hogy ronda de azért egy kis figyelmet fordíthattak volna rájuk kedves stúdió. De legalább mint írtam a harcok királyak lettek.

Hamár itt tartunk nézzük a szereplőket. Mondjuk náluk se kapunk olyan hű de nagy dolgokat. Yuuji tök átlagos főszereplő bár mondjuk néha az az érzésem volt hogy nem fordítanak rá elég figyelmet de ez a sorozst végére megváltozott. Bár a sorozat még így is inkább Shana-ra koncentrál illetve az ő segédjeire. Hamár shana nézzük öt. Igen ő úgy él az animenézők körében mint egy Rie Kugimiya -klón tsundere girl. Ő az első hölgy őt követi Lousie a Zero-ból illetve Aria kisasszony. Mondjuk shana nem annyira idegesítő mint Aria kisasszony de azért neki is vannak bőven hülye pillanatai.Louise-ról nem tudok nyilatkozni mert nem láttam a Zero sorozatot de nyugi tervbe van véve. Kövezzetek meg de én nem tudom utálni Rie-t mert azért látszik hogy tehetséges seiyuu csak néha eltúlozza.

actor_579.jpg

Akiről még úgy beszélni kell az Marge. Marge állandóan piál és pofozza az idegesítő beszélő könyvét. Ja és ő a csöcspoén középpont mondjuk itt nincs közvetlen fanservice,ami ebben van az még jól is áll a sorozatnak. Nagyjából a gonoszok se valami hű de érdekfeszítőek,Hecate-ban egyedül az tetszett hogy Mamiko Noto volt a hangja aki ugyebár Enma Ai hangja is volt. Bár mondjuk a legtöbb jó harc pont a Balle részekhez köthetőek.

A Poénok viszont nagyon gyakran kimerülnek az ostoba tsundere poénokban de azért akadnak köztük jók is, A 3. részben például Shana az iskolában leoltja az összes tanár-t és kikészíti őket. N az jó volt. Még több ahoz hasonló poén kellet volna. Ja és persze romantika is kell bele ezért Shana és egy másik csaj aki annyira unalmas volt hogy még a nevét sem jegyeztem harcolni kezdenek a srácért  de ezzel csak egy gond van: ROHADTUL CSÖPÖG


Akkor még gyorsan a zenékről. Nagyon jók. Az  első opening egy könnyedebb kis JPop dal Mami Kawada előadásában,a 2. már jóval ütősebb amit KOTOKO ad elő. Mondjuk nekem is inkább a 2. tetszett.

2.

Mondjuk ez a két énekesnő énekli mindhárom évad openingjeit illetve a 2. évad endingjeit is ők adják elő. Azért az endingeket sem akárkik adják elő. Az első endinget az a Yoko Takahashi énekli aki a Neon Genesis Evabgelion Op-dalát is énekelte, illetve a 2.-at Yoko Ishida énekli aki a Sailor Moonnak is énekelt endinget bár mondjuk inkább az első ending tetszett itt nagyon.

Nos ezzel el is érkeztem a végére. Ha összegeznem kéne a sorozatot azt mondanám hogy azt kaptam tőle amire számítottam. Elszórakoztatott. Még nem tudom hogy belenézek-e a 2. és 3. évadba bár állítólag a 3. már nagyon nem követi az eredeti történetszálat. Majd meglátjuk.

Shakugan No Shana


-Idő: 2005-2006

-Rendező: Takashi Watanabe

-Stúdió: J.C Staff

-Műfaj: Fantasy

-Openingek: Mami Kawada-Hishoku No Sora

                  KOTOKO-Being

-Endingek: Yoko Takahashi- Yoake Umarekuru Shoujo

                Yoko Ishida-Aka No Seijaku

-Hossz: 24 rész

Tetszett:


-Jókis története van

-Shana,Marge

-Szép a Háttérrajz és a Harcok látványa

-Jó Harcok

-Vannak benne jó poénok

-Szórakoztató

-Zenék

-Openingek és Endingek

Nem Tetszett:


-De mégis a történet picit sablonos

-Unalmas mellékemberkék

-A Közepe lapos

- A Szereplők látványa enyhén szólva is kiábrándító

- Itt is dobálóznak a történetszálakkal

Értékelés:


Százalékban: 87%-Jó

Pontban: 8/10


Nos tehát végre ezzel is sikerült lerendeznem egy beigért tartozást felédtek márcsak az Aono Exorciste az amit szintén rég ígérgetek. Talán legközelebb azzal jövök addig is SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr474805117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2012.09.27. 11:08:22

a 3. évadon nagyon ki fogsz akadni, nézd tovább :D
Amúgy imádtam én is (kedvenc ugyan nem lett) de a 3. évad... pfff túlkomplikálnak kevernek-kavarnak mindent.
hajrá!
süti beállítások módosítása