Sziasztok!

Hát igen végre sikerült megnéznem. Ez volt az egyik olyan sorozat amire azt mondtam hogy mindenképp megakarom nézni és hosszú idő után ez végre sikerült.

És mit kaptam a várakozásomért cserébe ettől a sorozattól? Mindjárt megtudjátok!

Jöjjön tehát a To Aru Majutsu No Index című sorozat!

to-aru-majutsu-no-index-main.jpg

 

Az Index egy 2008-2009-es sorozat amit a J.C Staff stúdió készített az azonos című Novel alapján ami 2004-2010-ig futott.A Rendezői székben pedig Hiroshi Nishikiori ült akik az Angelic Layer animét is csinálta.

Hát akkor lássuk miből élünk.

A Történet egy olyan városban játszódik amit csak az iskolák városának hívnak mivel nagyon sok iskola és hasonló dolog található ott. Itt él főhősünk is Touma akinek az élete maga a balszerencse mivel különleges képessége van. A Bal karja ugyanis képes mindenféle varázslatot semlegesíteni csakhogy ezuttal a saját szerencséjét is elüldözi onnan.

a_certain_magical_index_078.jpg

Eddigi szerencsétlen élete csak még rosszabb lesz akkor mikor egy nap az erkélyén egy fura apácaruhás lányt vél felfedezni.

a_certain_magical_index_008.jpg

Ő Lenne a főszereplő lány Index mindenki így hivja mivel elég hosszú és kimondhatatlan neve van és kiderül hogy több mint 103000 varázskönyvet tárol az elméjében. Emelett be nem áll a szája és folyton éhes.

Késöbb ugyan kiderül hogy ő maga egy Egyháznak nevezett szervezetbe tartozik ami ugyan normális keresztény egyháznak tűnik de tagjaik mágiával bírnak, Index a legnagyobb aduászuk ám mivel ennyi varázskönyvet tárol az elméjében ezért évenként törölni kell a felesleges emléket különben összeroppanna a teher alatt.

A Sorozat első 5-6 lényegében erről szól. Megjelennek az egyház tagjai és törölni akarják az emlékeit.

a_certain_magical_index_035.jpg

Az egyikük Styl..

a_certain_magical_index_069.jpg

A Másikuk pedig Kaori akikről kiderül hogy régebben Index a társuk volt de miután az emlékei törölve lettek elfeledkezett róluk. De persze kiderül néhány dolog ami megváltoztatja az eddigi képüket az egyházzal kapcsolatban és már nem féltik Index-et Toumától akivel időközben jó barátok lesznek.

Ez a sorozat eleje. Egy ilyen sztori akár elég lehetne egy 12 részes sztorihoz de ez viszont 24 részes. Akkor mi történik a többiben? Elmondom: TOTÁLIS KATASZTRÓFA!

Ugyanis amilyen jól indított olyan hamar csökkent a szinvonala mível láthatóan a készítőknek fogalmuk sem volt arról hogy mihez kezdjenek ezek után a sorozattal. Nem tudom hogy a manga is ebbe az irányba halad-e de ha igen akkor már értem a hanyatlást.

Kezdve azzal hogy összehordanak mindenféle sztoriszálat a sorozatban.

Először is kapunk egy csajt Misako-t akinek szintén van különleges képessége nevezetesn az hogy képes elektromosságot gerjeszteni magából. Illetve az ő klónnővéreit a Misakkákat akik engem nem klónokra hanem inkább robotokra emlékeztettek az üres tekintetükkel. Mondjuk azok a részek nagyon emlékeztettek az X-Akták sorozat Évák című epizódjára.

De visszatérve ide,megjelenik egy Accelator nevű srác akinek feladata hogy a Misakak-t elpusztítsa és ezáltal ő még erősebb legyen mint eddig.

a_certain_magical_index_005.jpg

Jézusom milyen feje van!! És a röhögése??? Komolyan mintha Mandarkot hallanám a Dexter Laboratóriumából röhögni. Tudjátok az a HAHAHAH-HAHAHAHAHA-HAHA-HAHAHAHAHA kb ilyen. Az ő történetét 3 rész alatt lezavarják.

Ezek után még kapunk egy marha idegesítő alkimistát ZÖLD HAJJAL aki szintén Index társa volt csak kicsit fáziskésésben van a dolgokat illetően.

a_certain_magical_index_126.jpg

 

Ő Se szerepel sokáig.

Aztán jönnek a Bukott angyal sztorival ami ugyan eleinte tényleg érdekesnek néz ki de az se tart sokáig. A Végéről meg inkább nem mondok semmit mert arra is behoznak egy új sztorit de az meg annyira sótlan és érdektelen hogy nem érdemes beszélni róla.

Nos igen a történet egyszerűen össze van dobálva illetve egyes helyeken lopkodva,semerre sem lyukad ki és mindennek tetejében annyira nagyon  mellőzi Index jelenlétét annak ellenére hogy az animének róla kéne szólnia. Erre mit csinálnak vele. A 6. rész után minden más főszerepben van csak ő nem. És hogy ennyire összecsapott sztorija legyen az már csak hab a tortán. Pedig ebből ki lehetett volna hozni jobbat is hiszen valljuk be eleinte tényleg nem rossz a sztori és ha nem 24 hanem 12 részes lenne akkor még jó is lenne.

A J.C Staff 3 fajta látvánnyal tud büszkélkedni. Van az egyáltalán nem foglalkozunk a kinézettel látvány lsd: Shigofumi vagy Toradora. Aztán van a nagyon odatesszük magunkat fajta mint amilyen ez is vagy a Bakuman illetve a Ghost Hunt, és van a Kevert  mint a Shakugan No Shana vagy a Hidan no Aria. Szóval látványilag nagyon jó, a szereplők is jól néznek ki és a harcok is jól meglettek csinálva. A Varázseffektek pedig tényleg első rangúak.

a_certain_magical_index_046.jpg

 

A Szereplőkről már ez nem mondható el. Itt egyetlen eredeti szereplő sincs mindenki ezerszer látott sztenderd emberke. és két részre oszthatók. 50% marha unalmas másik 50% idegesítő. Két olyan szereplő van akire azt mondtam hogy nem rosszak az egyikük Index aki igazából elég idegesítő tud lenni de ugyanakkor ő az egyik legszerethetőbb személy is egyben illetve a másikuk az Aisa egy Enma Ai klón ráadásul még a szinkronhangjuk is ugyanaz hiszen mindkettőnek Mamiko Noto adta a hangját.

És hát igen hogy a "cukiság" se maradjon ki kapznk egy 8 évesnek kinéző Loli Tancsinénit is aki vedel mint egy Gödény és rohadt idegesítő.

a_certain_magical_index_052.jpg

 

Ami a sorozat javára írható még hogy nincs tele tömködve fanserviccel. Tartalmaz ugyan de hál istennek nem sűrűn akadunk beléjük. A Fanservice-t helyettesítik a hülyeséggel ami ebben a sorozatban akad bőven.

Végül jöjjenek a zenék. Az Openingek egész jók bár inkább a 2. opening az ami emlékezetes marad az emberben és mindkettőt Mami Kawada adja elő aki KOTOKO-val együtt a Shana sorozatok hivatalos énekesnője. Az endingek viszont nem kertelek: Unalmasak. A Dalok és maguk a klippek is annyira semmilyenek hogy egyszerűen meg se érdemes hallgatni őket. Betétdalok annyira nincsenek benne de amik benne vannak azok jók.

Nos tehát ez lenne részemről az Index. Amennyire bizakodtam benne hogy jó lesz akkorát csalódtam benne a végére. Pedig tényleg először egész jól indul de aztán ahogyan Kvakond mondta anno: BELESZARTAK A PALACSINTÁBA.


To Aru Majutsu No Index


-Idő: 2008-2009

- Stúdió: J.C Staff

-Rendező: Hiroshi Nishikiori

- Műfaj: Akció

-Openingek: Mami Kawada: PSI-Missing

                  Mami Kawada: Masterpiece

-Endingek:  IKU-Rimless

                 IKU-Chikaigoto

-Hossz: 24 rész

Tetszett:


-Egész jó a sztori eleinte...

-Index és Aisa

-Nagyon jó a látvány és az effektek

-Betétdalok

-Openingek

Nem Tetszett:


- Az eleje után egy katasztrófa az egész

- Semmilyenek illetve idegesítőek a szereplők

- Egymás után Dobálják be a Randomabbnál Randomabb szereplőket és történetszálakat

-A Befejezés

- Endingek

Értékelés:

Százalékban:  67 %-Közepes

Pontban: 7/10


Ezek után nagyon elgondolkodom hogy belekezdjek-e a 2- évadba. Hiszen ha már ez se nyűgözött le akkor  milyen lehet az. Majd még meglátom. Mindenesetre mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr514783652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

annnie 2012.09.20. 20:34:53

Hát, én akkor hagytam abba, amikor megjelent "8 évesnek kinéző Loli Tancsinéni"... jó, mondjuk elég az elején volt, de én nekem az elég volt.

Hunterbey 2017.10.21. 12:31:35

Szeretem az olyan animéket, ahol külön random történeti szálak vannak, de itt borzalmas volt, hogy olyan hamar lezavarták, ehhez az évadhoz kellet volna még egy szezon, hogy normálisan kapjon képet az ember, de így erőltetett és zsúfolt volt.

xx18Rolandxx 2017.10.21. 14:12:00

@Hunterbey:

Van 2.évad de azt még mindig nem volt lelkierőm megnézni. Sőt nemrég jelentették be a 3.évadot.
süti beállítások módosítása