Sziasztok!

Mahou Shoujo animék. Akárhogy is nézzük szinte mindenkinek ugyanaz ugrik be róla:

Tinilányka találkozik egy különös állattal mire az közli vele hogy ő egy harcos,kap egy mágikus ékszert amivel át tud változni megküzd az aznapi szörnyeteggel és a többi társaival együtt meg kell találniuk egy titokzatos tárgyat különben a világnak lőttek.


És igen az összes hasonszörű sorozat erre a sémára épül és sajnos a szinvonalúk is nagyon halovány,a legújabb Precure sorozat is csak ismételgeti az előző  szériákat és sajnos semmi eredetiséget nem mutat már ez főképp a negatív karakterekben nyilvánul meg amiknél sablonosabbat el se tudtok képzelni.

De mi van akkor hogyha úgy kiforgatjuk az egész alapszitut hogy az csak emlékeztessen egy ilyen sorozatra.

Akkor megkapjuk a Mahou Shojou Madoka Magica című sorozatot.

anime_4825.jpg

 

A Madoka egy 2011-es sorozat amit a Shaft stúdió készített és műfajilag Thriller animeként van meghatározva. A Rendezést Akiyuki Shinbou vállalta aki eddig a Bakemonogatari, A Dance In The Vampire Bund, és a Kisemonogatari animékat is levezette. Úgy tűnik ő  a hivatalos Shaft rendező. A Sorozatból még ugyanakkor készült egy 3 kötetes manga is.

Lássuk is mivel van dolgunk.

Kaname Madoka egy átlagos lány,középiskolába jár,szerető családjával egy hatalmas házban lakik és sok barátja van. Szóval úgy tűnik hogy tökéletes az élete ő mégsem boldog annyira mivel nem tudja hogy mihez kezdjen az életben.

magical_girl_madoka_magica_040.jpg

Élete akkor kezd megváltozni mikor egy új lány érkezik az osztályába.

magical_girl_madoka_magica_061.jpg

Az ő neve Homura és feltűnően ellenségesen viselkedik a lánnyal és elég sokat tud is róla annak ellenére hogy először találkozott vele.

Ám mindeközben egy fura hangot is hallani kezd de azt rajta kivűl más nem hallja. A Hang gazdája pedig mint kiderül egy Kyubey nevű lény aki Madoka segítségét kéri.

magical_girl_madoka_magica_139.jpg

Felajánlja neki hogy Mahou Shoujo-vá változtatja egy dologért cserébe: Kívánnia kell tőle valamit és az valóra válik. Barátnője Sayaka el is fogadja az ajánlatot és tényleg azzá válik bár Madoka még nem tudja mit kívánjon bár Homura mindig figyelmezteti hogy ne avatkozzon ebbe bele. Majd találkoznak két másik Mahou Shou-val is Mami-val és Kyouko-val.

Mami elég kedves hozzájuk és persze ő ad felvilágosítást nekik a küldetésükről.

magical_girl_madoka_magica_112.jpg

Elmondása szerint nekik a Boszorkák ellen kell harcolniuk akik megátkozzák az embereket és végül az öngyilkosságba kergetik őket. Ha egyet elpusztítanak akkor a boszorkából Greef Seed lesz és ezeket kell összegyűjteniük. A Leghatalmasabb mind közül a Walpurgis Éjnek nevezett boszorka akit szinte lehetetlen legyőzni.

Kyoko azonban eleinte elég ellenséges velük főképp Sayakával de miután megtud egy-két dolgot már a segítőjük lesz, Ja és állandóan zabál.

magical_girl_madoka_magica_263.jpg

A Történet előrehaladtával persze kiderül hogy nem minden az aminek látszik,megtudjuk mik is azok a boszorkák illetve hogyan születnek és hogy mi köze van Homouának Madokához.

Nos ennyi a történet. Nos ugyan eleinte nem tűnik többnek egy átlagos Mahou Shoujo sztorinak de aztán persze fordul a kocka hiszen olyan dolgok derülnek ki amik alapjaiban változtatják meg a sorozat menetét. Nemcsak hogy nem lesz egy alap sorozat hanem egy "HŰŰŰ Wazze nem is gondoltam volna hogy ilyen is lehet" irányba megy el. Itt szinte senki és semmi sem az aminek látszik. Szóval egy nagyon csavaros és fordulatos történetet kapunk bár elsőre ez nem igen látszódik meg rajta. Mondjuk a végét nem kellet volna olyan drámaira megcsinálni.

A Shaft stúdió animéinek igencsak fura a látványa. Nem rondák de azért nem is olyan szép inkább amolyan átlagosak. De ami itt van arra szavak nincsenek. Olyan elborult látványvilágot kapunk hogy az nem igaz. Mondjuk ez főképp a csatáknál van így mikor a boszik világában harcolnak.

magical_girl_madoka_magica_108.jpg

Most mondjátok erre hogy nem szürreális. Mondjuk nekem marhára bejönnek az ilyenek ezért is tetszettek ennyire a harcok bár azok is eleve jól megvannak csinálva.Mondjuk a szereplőket jobban is megcsinálhatták volna.

Ha már itt tartunk nézzük őket. Akiről eléggé negatív véleménnyel vagyok az maga Madoka. Miért: Mert kb  a végéig semmit sem csinál a sorozatban. Jó a befejezés ugyan megmagyarázza hogy miért viselkedik így de pont ezért rohadt unalmas a karaktere.

A Többiekkel viszont úgy nincs gond,Homura egy eléggé árnyalt karakter,Mami a kedves lány és mentor,Kyoko ugyan eleinte elég idegesítő de a végére nagyon átformálódik a karaktere és egy egész szerethető karakter válik belőle. Sayaka is viszonylag olyan mint Madoka attól eltekintve hogy benne több kurázsi van mint barátnőjében.
A Legjobban mégis szerintem Kyubey sikerült. Ugyan eleinte ő a segítő állatka de késöbb olyan dolgok derülnek ki róla amik a változást adják a sorozat menetéhez. Nem akarok spoilerkedni szóval érjétek be ennyivel.

Még a zenékről pár szót. Eszméletlenül jók.A Betétdalok gyönyörüek és annyira jó hallgatni őket,ha csinálok videót a sorozatról akkor tuti megmutatom őket,esküszöm mert azokat hallani kell. Az Opening is elég jóra sikerült és a dal is nagyon szép lett de ami igazán tetszett az az ending.

 

Most mondjátok erre hogy nem gyönyörű .A Dal címe a sorozathoz hűen Magia és a Kalafina együttes adja elő. Mondjuk ők elég jó dalokat szoktak csinálni. Szóval zenék terén a sorozat 5-ös osztályzatot kap.

 

Nos ezzel el is érkeztem a végére. És hogy mi a véleményem róla. A Sorozat Üt mint a kő. Nagyon ajánlom hogy nézzétek meg hiszen nem mindennapi animéról van szó. Egyszerűen úgy forgatja ki a Mahou Shoujo animéket hogy közben tisztelettel adózik is előttük mégis tud újat mutatni.

 

Mahou Shoujo Madoka Magica

 

-Idő: 2011

-Stúdió: Shaft

-Rendező: Akiyuki Shinbou

-Műfaj: Pszicho-Thriller

- Opening:ClariS-Connect

-Ending: Kalafina: Magia

-Hossz: 12 rész

Tetszett:


-Picit sablonos ugyanakkor nagyon király is a történet

-Egyedi és szürreális a látvány

-Jók a Harcok

-Szerethető Karakterek

-Nincsenek elhúzva az átváltozások

- Nagyon csavaros és fordulatos

-Gyönyörű zenék

-Opening de főképp az Ending

Nem Tetszett:


- Madoka nagyon unalmas

-A Befejezés

 

Értékelés:

Százalékban: 96%-Király

Pontban:9.5/10


Nos tehát ez lenne a véleményem róla,remélem tetszett SZIASZTOK!


Válasz Velvet 98-nak:

Pedig én úgy emlékeztem hogy van Kisemonogatari is de úgy látszik hogy tévedtem.

Én nem láttam benne elrajzolási hibákat bár lehet hogy csak én nem vettem észre őket,mostanában kicsit fáj a szemem. De azért örülök hogy tetszett az írásom! Lehet azért adtam neki annyit amennyit mert bár szeretem a Mahou Shoujo animéket már sajnos nem tudnak semmi újat mutatni de ez képes volt!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr924771843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Velvet98 2012.09.13. 14:31:28

Nálam ez azon anime, amelyről nem tudok nem elfogultan nyilatkozni. A kritika nagyon jó lett, és hállelúja nincsenek benne spoilerek. Csak egy hibát találtam benne, mégpedig, gondolom, ugye a Kisemonogatarin Nisemonogatarit értettél? :D

Egyébként a sorozatnak még felrónám a grafikai hibákat, mert baromi sok benne az elrajzolás. Ami első nézésre még nem hangsúlyos, másodikra, meg ha néhány perce beletekerünk pár részbe, már a karakterek körvonalai is elég zavaróak tudnak lenni. Kedvenc "graphic fail-em" Mami "varázskesztyűi". xD

Műfajilag én inkább magical girl drámának határoznám meg. Sayaka meg egyáltalán nem olyan, mint Madoka. Ő inkább a magical girlök tipikus "kissé fiús legjobb barát"-ja (csak úgy, mint Mami a "végtelenül kedves senpai" szerepében).

morwen 2012.09.16. 10:15:29

no comment...

...de remélem valaki azért fog erre reagálni érdemben.
süti beállítások módosítása