Sziasztok!

Kivételesen nem írok bevezető szöveget hanem mindjárt a lényegre térek.

Ma a Requiem for the Phantom animéról fogok nektek írni.

3235643499_3f54413863.jpg

 

A Phantom egy 2009-es anime amit a Bee Train stúdió készített Masaki Hiragi mangája alapján ami ahogyan olvastam nem valami hosszú,alig egy évig futott.Típusát tekintve egy Seinen-Thriller és 26 részből áll és Koichi Mashimo rendezte aki a Tsubasa Chronicle-t is készítette.

Akkor lássunk is neki.

Maga a történet nem egyszerű mivel 3 részre osztható.

Az első fejezetben ami a 1-12 részig tart egy Reiji nevű srácot aki éppen Amerikában tartózkodik elrabol egy különös szervezet,majd egy elhagyott szobában tér magához.

phantom_requiem_for_the_phantom_019_0001.jpg

Furcsa módon semmire sem emlékszik még arra sem hogy ki is ő valójában de egyet tud: szökni akar. Ám pont ekkor megtámadja őt egy különös maszkos lány és látszólag tényleg végezni akar vele.

A Srác nagy nehezen legyőzi ugyan a lányt akit csak Ein-nek vívnak és kiderül hogy profi bérgyilkos.

phantom_requiem_for_the_phantom_034_0001.jpg

Kiderül hogy Reijit egy Inferno nevű maffiaszervezet rabolta el mivel alkalmasnak láttál őt arra hogy ő is bérgyilkossá vállhasson mint társnője.

A Szervezetet pedig egy Claudia nevű nő irányítja illetve ott van még a segédje is akit cska Scythe-nak neveznek.

phantom_requiem_for_the_phantom_023_0001.jpg

Mint kiderül az Inferno az egyik legnagyobb bűnszervezet Amerikában,így tehát Reiji-nek nincs más választása minthogy kiképeztesse magát bérgyilkosnak amelyben Ein lesz a partnere és a neve hamar meg is változik Zwei-re.Elég hamar bele is jön a dolgokba.

A 12. részig részben a kiképzés pillanatait láthatjuk illetve azt hogyan válik Reiji egyre profibbá de még mindig vannak kételyei ezzel kapcsolatban. Csakhogy egy váratlan esemény hatására,nevezetesen  Scythe mester ügyeskedésének hála menekülniük kell a Szervezet elöl.

És itt lépünk át a 2. fejezetbe ami a 12-20 részig tart.

6 hónapot ugunk a történetben.Reiji már a legprofibb bérgyilkosok közé tartozik csakhogy min tkiderül Scythe.nak eléggé más tervei vannak vele és Ein-nel.Mikor ez kiderül leszámolás várható de ekkor Ein ahelyett hogy Zwei mellé állna inkább a Mester-t védelmezi melybe látszólag belehal.

Ám nem kell sokáig búslakodnia a srácnak hiszen hamarosan új segédje lesz,ugyanis befogad egy Cal nevű kislányt aki hamarosan a gyilkostársa és házvezetője lesz.

phantom_requiem_for_the_phantom_042_0001.jpg

De az idill nem tart sokáig ugyanis az Inferno már rá is vadászik és egy robbantó merényletetban akarják őt és Cal-t megölni,sikertelenül de Reiji halottnak hiszi Cal-t de ez nagyon nem így van de erre csak késöbb derül fény. Ein nem halt meg és Reiji unszolására hazatérnek Japánba.

És elérkeztünk a 3. fejezetig ami a 20-26 részig tart.

Két évet ugrunk a történetben.Reiji és Ein akit most Elen-nek hívnak átlagos életet élnek,iskolába járnak,Reiji-be szerelmes egy Mio nevű lány akiről késöbb kiderül hogy egy Yakuza főnök lánya és hogy ő is kapcsolatban áll az Inferno-val.

Scythe eközben kihasználva a gyűlöletét,Cal-t szintén bérgyilkossá képezi és így ő lesz Drei.

snapshot20090822081721_0001.jpg

Cal és a szervezet is a nyomukban van,szóval már itt az idő hogy végleg leszámoljanak Scythe-al és a múltjukkal is de Reijinek először Cal-lal kell megküzdenie. Megkezdődik a csata Reijiék és Scythe között.

Többet nem akarok elárulni mert már így is szinte mindent elmondtam a sztoriról. Bocsánat de erről nem lehet röviden beszélni,itt spoilerkedni kell ezerrel különben nem fogjátok megérteni a történetet ami egyszerűen király. Annyira csavaros és fordulatos hogy az ember nem győz csodálkozni rajta. Történet szintjén egy lapon emlegethető az olynaokkal mint a Code Geass a Death Note de ugyanakkor a Monster szintjén is áll. Ugyanakkor van benne gy kis Ocean's Eleven feeling is de ez csak az Amerikában játszódó részekre igaz.
Hangulatilag is nagyon erős sorozat,itt viszont tényleg a Monster jut eszébe az embernek.

Nem ismerem nagyon a Bee Train animéit de egy biztos: a látvány 10/10 -es. Gyönyörű a háttérrajz,a szereplők is jól ki vannak dolgozva,a harcok nagyon királyul vannak megcsinálva, szóval olyan látványt kapunk ami egy szinten van a Madhouse grafikájával ami nem kis szó.

A Karakterek szintén kiemelkedőek. Olyanok amilyenek egy seinen-be kellenek. Nagyon árnyaltak és kidolgozottak,valójában nem is tudni hogy ki a jófiú és a gonosz. Bár mondjuk Scythe-ra ez nem igaz mert habár ő végre nem sablonos gonosz de azért itt is hamar leesik hogy nem éppen egy szent.

De talán ez leginkább a főszereplőkre igaz. Reiji és Elen. Bár mondjuk egy Elen egy ideig a fontos karakter de aztán az anime fokozatosan Reijire kezd el koncentrálni. A Mellékszereplők se unalmasak kivételesen,ugynaolyan jól vannak megcsinálva mint a főszereplők,bár bérgyilkos Cal egy kicsit sablonos lett de még így jól meg van csinálva.

A Zenékre szintén csak egy szó van: GYÖNYÖRŰEK!


A Betétdalok mind csodálatosan szépek,illetve itt kivételesen Amcsi stílusu zenéket is kapunk de nem gond mert itt még azok is jók bár nem sok van belőlük. Az első opening csodálatos bár Kokia-tól nem lehet mást elvárni .

A 2. Openinget egy másik kedvencem az Ali Project adja elő és persze az sem okoz csalódást bár maga aklipp olyan mintha a sorozat kivágott részeiből ollózták volna össze!


Az endingek szinték kiválóak lettek,azokat is Kokia és az Ali Project adja elő.

 

Van még egy dolog. Az anime úgy éri el hogy a néző megszeresse hogy nélkülözi azt a dolgot ami az ilyeneket általában elrontja, a fanservice-t. Vna benne ugyan egy.két jelenet,a Reiji-Claudia szexjelenet nagyon ott van de az sem gusztustalan hanem az is jól van megcsinálva. Plusz nincsenek benne Tsundere Girl-ök sem amik szintén el szokták rontani az ilyen sorozatokat.

Nos részemről elérkeztem a végére. Annyi elmondható hogy a Phantom nem egy olyasfajta sorozat amit az ember úgy űl le megnézni hogy azt másnapra elfelejti. Nem,a Phantom az a sorozat amit nem 1 nap alatt nézel végig hanem szakaszosan mert kell egy kis idő amíg feldolgozod a történteket. Mindenképp nézzétek meg,csak ajánlani tudom. A 2009-es év egyik gyöngyszeme annyi szent.

 

 

Phantom:Requiem For The Phantom


-Idő: 2009

-Rendező: Koichi Mashimo

-Stúdió: Bee Train

-Műfaj: Akció-Seinen

-Openingek: Kokia: Karma

                 Ali Project: Snenritsu No Kodomo Tachi

-Endingek: Ali Project: Jigoku No Mon

                Kokia: Transparent

 

 

-Hossz: 26 rész +12 Special+ 3 OVA

 

Tetszett:


-Király a történet

-Gyönyörű a látvány

- Jól kidolgozott és Árnyalt karakterek

-Király akció és Harcjelenetek

-Még a mellékszereplők sem rosszak

- Nincs benne annyi fanservice + Tsunderék sem

- Gyönyörű Zenék

-Az Openingek és Endingek

 

Nem Tetszett:


-Scythe

-Fokozatosan kell megnézni

-A Befejezést nem kellet volna ennyire elhúzni

 

 

Értélkelés:

Százalékban: 96%-Király

Pontban : 9.5/10


Tényleg nagyon rég láttam olyan animét amire anno ilyen értékelést adtam. Ha nem lennének benne azok amkis hibák akkor 10/10-et adtam volna neki. Nos remélem megnézitek, az Akció filmek kedvelőinek biztos tetszeni fog.

Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr14729776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lavirintos 2014.04.26. 20:35:30

Kérdés: az ovával vagy a sorozattal érdemes előbb kezdeni?

xxroland23 2014.04.27. 06:46:38

@Lavirintos:

Én OVA-kat nem nézek csak a sorozatokat szoktam megnézni szal én a sorozatot ajánlanám először.
süti beállítások módosítása