Sziasztok!

Már jó régen beígértem hogy beszámolok erről a sorozatról de nem tudtam dönteni hogy videót csináljak belőle vagy inkább írjak róla. Aztán végül is  az írásnál maradtam mivel számomra az egyszerűbb.

Nem mellesleg Kvakond már írt kritikát róla a blogján és  amely nála EMBERISÉG ELLEN ELKÖVETETT BŰN szintet ért el.

Lássuk hogy nálam hogy szerepel a Hidan No Aria.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Hidan No Aria egy 2011-es anime amit a J.C Staff stúdió készített és az a Takashi Watanabe rendezte aki anno az Ikkitousen, Lost Universe, Shakugan No Shana és a Slayers sorozatokat is levezényelte.

Maga a sorozat egy különös iskolában A Tokyo Butei High School-ban játszódik ám ez nem közönséges iskola. Itt ugyanis katonákat,bérgyilkosokat és zsoldosokat képeznek ki.

Főhősünk Kinji a történet elején kezdi meg másodéves tanulmányait az intézetben mivel tehetséges fegyverforgató és van egy kése ami mindent elvág.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ám már az első napon gondjai akadnak mivel egy ismeretlen idegen egy bombát szerelt a bicajára és azonnal felrobban ha a srác kicsit is lassít. Már épp azon gondolkodik hogy önként véget vet az egésznek mikor is a semmiből egy lány esik a szeme elé és segít neki megmenekülni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ő lenne Aria aki miután megmentette a srácot még aznap beköltözik hozzá és elvárja hogy mindenben kiszolgálja őt.

Ezt azonban nem nézi jó szemmel se Kinji sem pedig egy másik lány Shirayuki aki mint egy pióca rá van tapadva Kinji-re és egyből féltékenységi rohamot kap ha más lánnyal látja őt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És nem mellesleg ESZMÉLETLENÜL IDEGESÍTŐ A SZINKRONHANGJA!

Na tehát a sorozat első 5 része arról szól egy titokzatos idegen próbál meg robbantással embereket gyilkolni ezért Kinji illetve Aria nyomozásba kezdenek és csatlakozik hozzájuk egy Riko nevű lány is aki szintén az iskolában tanul és bombaszakértőnek hívják de már az elejétől fogva utálja Ariát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És nem mellesleg neki is rohadt idegesítő hangja van.

Hál istennek őt a 9.részig kiírják utána a sorozatból bár az 6.rész után nagyjából a 10.-ig semmi érdekes nem történik,de végén kapunk egy olyan sztorit hogy ihaj.

A Suli egyik tanára egy meglehetősen lópofájú figura ugyanis az uccsó részben átváltoztatja magát egy szörnnyé ,egy OGRE VÁMPÍRRÁ (vasz a f@sz) amelyben nem mellesleg Riko segített neki .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinjinek és Ariának pedig le kell győznie ezt a szörnyet mivel hű de nagyon gonosz bár meg kell hagyni még annyira ijesztően sem néz ki hogy ember rendesen maga alá csináljon. Mondjuk inkább kissé hatásvadászra sikerült. Ja és nem mellesleg Draculának hívják.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szóval maga a történet ennyiből áll,sablon az egész bár próbáltak bele vinni ötleteket de ezek annyira se sikerültek jól hogy 1 órával a megnézés után is emlékezzen rá az ember.

Maga a történetvezetés viszont egész jó hiszen habár nincs túl sok egymásra épülő rész az epizódok azért rendesen el vannak különítve egymástól. Szóval a harcos részek a harcról a többi meg Aria zsarnokoskodásáról illetve a Fanservice-ről szólnak. Igen van benne Fanservice bár egy noveltől nem lehet elvárni, hogy ne tartalmazzon ilyesmit de legalább nem undorítóak hanem legalább próbálnak a "normális"keretek között maradni.

A Karakterek szinte mindegyike sztenderd semmi különlegesség nincs bennük. Akiről említést szeretnék tenni az Aria ugyanis az még úgy elmegy hogy tsundere de ő szerintem simán lehetne a legidegesítőbb tsundere csajok versenyén a 3,helyezett.( Az első ugyebár Sakura kisasszony a 2.pedig nálam Selnia a Ladies Versus Butlers-ből.) Ja és mivel Tsundere ezért RIE KUGIMIYA adja a hangját bár annyira eltúlozza néha hogy az nem igaz. A Többiekről meg nem érdemes beszélni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Látvány elég közepes-re sikerült bár ez alap a J.C Staff-nál hogy a legtöbb sorozatuknak marha közepes látványa van. De legalább Harcok terén jól sikerült a sorozat. Bár nincs valami sok benne összesen 3-4 van benne de azok jók lettek. A vége harc pedig az Ogre Vámpírral (bocs de ezt még mindig nem tudom megemészteni) igazán jó.

Magukkal a zenékkel sincs nagy gond. Az Openinget May'n adja elő aki azóta nagy kedvencemmé vált de az endinggel hasonló a gond mint a Kamen No Maid Guy esetében. Nem illik a metálos zene a sorozathoz plusz maga az ending dal nagyon hasonlít elsőre a Death Note második opening dalához bár lehet hogy ezt csak én érzem így.

A Sorozat zenéi is úgy rendbe vannak bár sokszor csak beteszik az opening dal instrumentális változatát a klipp alá és ennyi.

Nos lényegében annyi amit eltudok mondani a sorozatról,véleményem szerint nem követ el nagy bűnt egyszer mindenképp végig lehet szenvedni bár olyan hű de nagy elvárásaitok ne legyenek ezzel.

Hidan No Aria

-Idő: 2011

-Stúdió: J.C Staff

-Rendező:Takashi Watanabe

-Műfaj:Ecchi-Seinen

-Opening: May'n: Scarlett Balett

-Ending: Aiko Nakano :Camellia No Hitomi

-Hossz 12.rész

Tetszett:

-Jól Megcsinált harcok

-Elviselhető a látvány

-Kinji

-Zenék

-Nagyon jó az opening

-El vannak különítve a részek egymástól

-A Végeső Harc

Nem Tetszett:

-Sablonos

-Az Összes Csaj idegesítő hát még a hangjuk

-OGRE Vámpír??????

-Fanservice

-Baromságok (pl: Aria 10 éves létére autót tud vezetni)

-Ending

Értékelés:

Százalék szerint: 72%-(Nagyon Gyenge) Közepes

7/10

Ja és Kvakondnak üzenem:

" Tetszik a blogod bár kissé furcsállom hogy az olyan sorozatoknak is mint a School Days elég magas pontszámot adtál. De ettől függetlenül tetszenek az írásaid csak így tovább. Ja és ha minden igaz belekezdek egy másik olyan sorozatba amiről már írtál véleményt remélem nem gond :)

(Seto No Hanayome)"

Én mára ennyi voltam SZIASZTOK!

Válasz Kvakondnak:

Köszi már,túl vagyok néhány részén de  valószínű hogy nem fogok írnbi róla mivel már így is elég hosszú a lista azokról amikről írni szeretnék,plusz most egy igazi csemegét tartogatok a kövi kritikára.

Véleményem szerint a hasonló animéknél már az is elmegy történetvezetésnek hogy van 2-3 összefüggő rész amikben nem baromkodják végig a műsoridőt. De hát mindenki másképp gondolja.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr184528002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.21. 08:30:47

Hmm, egy bomba, amikor akkor robban fel, ha lassítasz... De ismerős ez valahonnan...

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2012.05.21. 14:22:41

@Member: Viszont egy biciklire szerelték amit még nem láthattunk sehol! :D XD

Kagamin (törölt) 2012.05.23. 11:03:32

Mit vagytok már úgy oda, a minimális magasság alatt, ahol még ez működne is ejtőernyőt nyitnak, mikor Segwayekre (azok a kétkerekű izék) erősített gépfegyverek üldözik őket, szóval nem kell ezen meglepődni...

"Ám már az első napon gondjai akadnak mivel egy ismeretlen idegen egy bombát szerelt a bicajára és azonnal felrobban ha a srác kicsit is lassít."
Még autón megértem a dolgot, mert van hova elrejteni, de egy biciklin feltűnő, nem?

"Maga a történetvezetés viszont egész jó hiszen habár nincs túl sok egymásra épülő rész az epizódok azért rendesen el vannak különítve egymástól."
Akkor van történetvezetés egyáltalán? Kicsit ellentmondtál önmagadnak, jó utána kifejted, de ez a mondat eléggé fura lett. :P

"A Végeső Harc"
Egy e-vel több lett...

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2012.05.24. 22:49:09

Mondjátok utánam: Drakula egy farkasember!!! Tökmindegy, hogy ogre vámpírnak vagy minek hívják, rá kell nézni.

Azt nem értem, hogy mitől jó a történetvezetés (annyiban igaz, hogy A-ból eljutnak valahogy Á-ba, aztán C-ből X-be), vagy hogy 7/10 az nálatok nagyon gyenge, de lelked rajta.

Seto no Hanayomét fogyaszd egészséggel, remélem tetszeni fog. Én is épp olyanról írok, ami itt szerepelt.

Annyi hozzáfűzés csak, hogy sima v-vel írom. Tudod, vakond mint mesefigura.

Hotogi Shirayuki · http://animetree.files.wordpress.com/2011/05/non-y.jpg 2012.06.03. 21:45:31

Én nagyon szeretem ezt az animét,és szerintem nem kellene így leszólni...
Ez az én véleményem...
És Shirayuki hangja nem is idegesítő...
A japánoknak magas hangjuk van(legalábbis a nőknek)...
Ők ilyenek...
Ennyi...
süti beállítások módosítása