Szegasztok!

Mint írtam a "Bagszipoke interjúban", sok pokemon-os cikk készülni, s most legelőször az egyik Pokemon filmről fogom megírni kritikámat, melyet szerintem a Rotten Tomatoes jogtalanul húzott le.

Ma a Pokemon Heroes kerül terítékre, mely sorszám szerint az ötödik pokemon film.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Pokemon Heroes egy 2002-es, egész estés anime film, mely a Pokemon anime sorozaton, illetve a pokemon játékokon alapszik. Ha a sorozatot nézzük, valamikor a Johto saga vége felé játszódik az anime film, melyet Kunihiko Yuyama rendezett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A történet arról szól, hogy létezik egy város, melyet régen gonosz pokemon-ok terrorizáltak, míg egy nap egy Latios pokemon meg nem jelent, s feláldozva magát megmentette a várost azzal, hogy egy, a várost körül vevő özönvizet szabadított a gonosz pokemon-okra. A lelke egy "Lélek Kristályba" költözött, melyet évszázadokon védtek "utódjai", mivel ez zárta el a gonosz pokemon-okat a tenger mélyébe. Azóta ezt a "velencére" hasonlító várost csak úgy hívják, hogy "Altomare".

Egy éjszaka, két női bűnöző, Annie és Oakley megtudják, hogy a Lélek Kristálynak létezik egy másik titka is, melyet a két nő nemű egyén mindenképpen megakarnak szerezni.

Eközben Ash és barátai pont Altomare-ban részt vesznek egy versenyen, mely után Ash találkozik egy furcsa lánnyal, aki azon túl, hogy vidám, furcsán is viselkedik. Majd amikor újra találkoznak, a lányt már a két bűnöző veszi körül. Természetesen mivel Ash úriember (már ha annak lehet nevezni valakit, aki két vízben lévő nőbe 20 ezer megavoltnyi elektromosságot vezet) megmenti a lányt. Ash pedig vakargatja a fejét, hogy miért akarták ennyire ezt a kedves, de furcsa lányt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az már biztos, hogy eredetiségi díjat nem fog nyerni történet szempontjából, de szerencsékre a vége felé már elég jó csavarokat raknak bele, és a végén egy pozitív szereplő.... nem lövöm le a poént, elég ha annyit mondok, hogy ezúttal senki nem sírhat, hogy azért komolytalan a pokemon, mert nem hal meg benne senki...

Rajzolás terén sajnos nem a legjobb pokemon film. Jobb, mint az első rész, de sajnos a negyedik pokemon film után kicsit többet vártam. Gondolom ezen akartak dobni az effektekkel, amik viszont jók lettek - főleg, amikor a vízzel játszanak, vagy amikor egy Latias és Latios közös látómezejéből láthatjuk, mi van a víz alatt (vajon melyik mangaka is lophatott ebből a filmből...).

A zenék átlagosak, bár lehet, hogy csupán az európai változat miatt. Jók ugyan, de nem annyira.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha már említettem a zenéknél, jobb, ha tisztázunk pár dolgot. Ahogyan mindig is, most is "átírtak", illetve "átfordítottak" pár dolgot az angol fordítók, így lett pár "különbség" az eredeti japán, illetve az angol változat között:

1.Annie és Oakley két teljesen független bűnöző hölgyemény. Viszont az angol verzióban valahogyan a Rakéta Csapat tagjai lettek - gondolom félrefordítottak valamit.

2.A "Lélek Kristály" az eredeti japán verzióban nem Latios lelkét tartalmazza, hanem csak az erejét.

Továbbá a film rendelkezik nem kevés érdekességgel:

1.A várost, ahol a történet játszódik, az anime készítők Velencéről és Amszterdamról mintázták.

2.Ebben a filmben jelennek meg először "Hoeen", azaz harmadik generációs pokemon-ok, akik a 252-től a 384/386-ig terjedő pokemon, és amely velül foglalkozó videojáték széria (Pokemon Ruby + Sapphire + Emerald) csak később jelent meg: Wailmer, Latios és Latias.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akciók terén közepesnek mondható, vannak benne jó jelenetek, de sajnos olyanok is, ahol az ember csak ásítani fog.

Poénok terén is gyengélkedik a film, inkább aranyos, mint vicces.

A film hangulata viszont már annál jobb, mivel elég sok hangsúlyt fektettek a város történelmére, mely valóban jóra sikerült.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összességében ez a pokemon film kicsit sincs olyan rossz, mint a Rotten Tomatoes hirdeti (bár én már azóta nem adok annak az oldalnak a véleményére, amióta szerintük a Oviapu 2 rosszabb film, mint a Katasztrófa Film), egyszer nézhetős, kellemes kis középszerű anime film. Nem sajnáltam rá az az alig egy órát. Legközelebb a Pokemon Forever című pokemon filmmel jövök, amely szerintem a pokemon filmekből az egyik legjobb lett.

 

Pokemon Heroes:  

- Idő: 2002

- Rendező: Kunihiko Yuyama

- Stúdió: OLM Inc.

- Műfaj: Akció, Dráma, Fantasy, Kaland

- Hossz: 71 perc                                                                                          

Ami Tetszett:        

- Jó a hangulat.

- Jó ötletek vannak benne, elég jól megvalósítva.

- Altomare város nagyon jól néz ki.

- Szépek az effektek.

- A film vége.

 

Ami nem tetszett:

- A történet nem túl eredeti.

- Az előző pokemon filmhez képest gyengébb látvány.

- Nincsenek benne túl nagy poénok és akciók.

Értékelés:             

(Táblázat Értékelés: 15 alatt szar, 15-19 között rossz, 20-24 között közepes, 25-29 között nagyon jó, 30 felett király anime.)                                           

Táblázat szerint: 22/40 = Közepes                                                                Százalék szerint: 70%

(Miután Wangood egy 10/10-es skálán értékelte a "Amaenaide Yo" animét a vidijében, ezért bevezetem a 10/10-es skálát is, mely pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelőségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla vidit, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 7/10 = Közepes

Mangekyo022.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr974285276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása