Szegasztok!

Az alábbi cikknek nem biztos, hogy ezen az oldalon van a helye, de mivel mindenkit érint, úgy gondoltam, jobb folytatni az előző bejegyzés ürügyét: ugyanis az internetet megszorító intézkedések (SOPA, PIPA) igencsak váratlan és (sajnos) kedvezőtlen fordulatot vettek.

A legutóbbi őrületre, a SOPA-ra ma már hivatalosan is keresztet vetettek: a Fawkes maszkú sereg és Obama szava elég erősnek bizonyult, hogy betemesse Lamar Smith kezdeményezését. Mielőtt azonban Felsóhajtanál kedves Olvasó, jobb tudnod egy ikertörvényről: az ACTA (Anti Counterfeiting Trade Agreement) ugyancsak most robbant be a teljes Földkerekség tudatába, ám a születését immár három évre ezelőttre (2009!) datáljuk. A dolog tovább savanyodik, hogy ezt az EU építette fel, ráadásul a SOPA-val ellentétben ez a teljes világhálót érinti. Az ACTA-ba hivatalosan 2013-ig csatlakozhatnak az államok a Föld bármely pontjáról, azonban már most több mint 20 ország vezetője ragadott tollat - köztük Mi, magyarok és (igen enyhe iróniával) még maga, Obama is. Mikor ezeket a sorokat Olvasod, jobb ha tisztába vagy vele: a Google és (a vele együttműködő oldalak) már megkezdték a kíméletlen cenzúrát, az se kizárt, hogy még ezekben a percekben is sok-sok kép a fekete ecset alá ment.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogy mit lehet tenni, arra rengeteg internetező invitál: aláírhatsz petíciókat, Fawkes maszkot húzhatsz (ahogy azt a Lengyel képviselők is teszik), de sajnos a siker több, mint kérdéses: mennyi esélyünk van valójában? A legjobb fegyver azonban mindig adott és ezt sose vehetik el tőlünk: ismerjük a helyzetet és kövessük annak minden eseményét.

Mr Timbol

[Mangekyo022 véleménye:

"Nem értem, miért akarják annyira a hatalmuk alá vonni az internetet, azt meg pláne, hogy miért akarják ennyire levédeni a kiadók a dolgokat, hiszen az internet is egy reklámfelület, ha úgy vesszük, arról nem beszélve, hogy az igazi rajongók meg érdeklődök így is megveszik az eredetit előbb vagy utóbb - ahogyan én is megvettem a Devil May Cry anime trilógiát. Csak aztán ne mutogassanak senkire, ha majd beüt a mennykő..."]

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr133972362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása