Sziasztok,

Először is bocsánat a visszahúzódásért, sajnos nekem a szeretet ünnepe inkább örökös harcokkal teli, ráadásul mellette az iskolával is utol kellett érnem magam...

Na, de nem erről szeretnék most Nektek beszámolni és legfőképp nem lehangolni Titeket - azonban ha nem is a személyes problémáimmal, mégis egy igen nyomasztó intézkedésre úgy gondoltam, érdemes a figyelmeteket felhívnom. Az amerikai kormány egy új intézkedést kezdeményezett, mely a SOPA (Stop Online Piracy Act) protokollként robbant be nemrég a köztudatba. Ez a program röviden annyit tesz ki, hogy minden olyan weboldal, ami amerikai szerverről fut, és az bármilyen módon szerzői jogokat sért, sec-perc alatt a süllyesztőbe mehet. Külön hangsúlyozom, hogy kegyelem itt nincs sok - ha csak egy felhasználó szövegrészletében, képén vagy videójában egy kis szeglete is megjelenik a védett anyagnak, az adott websitre járók hamarosan nyomdafestéket nem tűrő szavakkal fogadhatják a zord "SHUT DOWN" feliratot. Mondani se kell, hogy a Youtube, Wikipedia, Facebook tipikus példája ezeknek a precedenseknek és valljuk be - ezeket az oldalakat azért igencsak gyakran használjuk, akár napi rendszerességgel is. Ezzel párhuzamban pedig már komolyabb ellenzéki felhívások is napvilágot láttak - pl. a Wikipedia 24 órás zárlatot rendelt el, hogy lássuk mindnyájan, főleg mi diákok - bizony nem könnyű néha órára felkészülni a legnépszerűbb forrásunk nélkül.

Mint ahogy kezdtem is, ez csak egy felhívás - nem akarok róla személyes véleményt nyilvánítani, mert még nekem is alaposabban ki kell ezt a szisztémát ismernem. Ha valakit komolyabban érdekelne a téma, az alant található linkekkel hasznos információkkal gazdagíthatja ismeretét.

http://en.wikipedia.org/wiki/Stop_Online_Piracy_Act

Hamarosan jelentkezek egy anime kritikával, köszi a figyelmeteket: 

Mr Timbol

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr743575912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása