Szegasztok!

A címben szereplő szöveg még a Harmadik Konzol Háborúból maradt hátra a SEGA jóvoltából. Eredetileg így nézet ki: "Genesis Does What Nintendon't". Akkor a SEGA Megadrive (Genesis), SNES (Nintendo) és TurboGrafx-16 "harcoltak" egymás ellen. A SEGA a Nintendo-t tartotta a legveszélyesebbnek, ezért reklámjaiban is inkább a Nintendo-t támadta. Habár a Harmadik Konzol Háborút elvesztette, nem sokon múlt a Nintendo akkori győzelme (konkrétan csak cirka 9 millióval győzött a SEGA felett - pontos adatok: Nintendo 49 millió eladott SNES, SEGA 40 millió eladott Megadrive/Genesis és a TurboGrafx-16-ból 10 millió kelt el), és ez kis szálló ige azóta él a konzolos köztudatban.

Hogy ennek mi köze a Bleach-hez és a Naruto Shittuuden-hez?

Kb annyi, hogy a Bleach animére ez a "szlogen" még passzolna is, mivel a Shittuuden kezd egyre a béka segge alá menni. És gondolom láttátok ti is a legutóbbi opening-jét a Shittuuden-nek, ahol a Pierrot lassan de egyre jobban elk*rja a Naruto Part 2 anime adaptációját, míg a Bleach-é....

Ha nem hiszitek, nézzétek meg a saját két szemetekkel! Csak hasonlítsátok össze a két opening-et:

Naruto Shittuuden opening 10:

 

Bleach Opening 14 (a legújabb):

 

Na ÍGY kell kinéznie egy (igényes) "neverending shonen" anime opening-jének. Maga a rész is jó volt (és mivel most újra a manga szerint megy, biztosíthatok mindenkit, hogy a következő évad nagyon jó lesz!).

Nem értem a Pierrot-ot! Mindkét manga anime adaptációjáért ugyan ők felelnek, de a Bleach sokkal igényesebben van megcsinálva, a fillereket sem kötik az eredeti történethez (egyedüli kivétel a Bount arc), a rajzolás meg néha Madhouse minőségű! A Shittuuden meg igénytelen, randa, elbarmolják az eredeti történetet saját idióta ötleteikkel, telerakják Donald Kacsa + Dragon Ball + One Piece és még más idióta fillerekkel, minden epizód 70%-a flashback (még akkor is, amikor filler van)....

De persze nem szabad elfelejtenünk, hogy amíg Kishimoto szintén sz*r bele az anime verzió megvalósítására, addig Tite Kubo nem keveset beleszól az anime adaptációba (ezért is van, hogy a fillerek is passzolnak a Bleach hangulatához).

Félre ne értsen senki sem. A Bleach-et ugyanúgy nem tartom olyan jónak, ahogyan a Naruto-t sem, csak azt mondom, hogy a Bleach anime verziója sokkal jobb lett annak ellenére, hogy ugyanaz a stúdió csinálja mindkét animét....

(xx18Rolandxx véleménye:

Tényleg jó lett az új Bleach op báér egy picivel jobbra számítottam de ez is egész jó! Szerintem azért igényesebb a Bleach mint a Shittuden mert már maguknak a rajzolóknak és a készítőknek is elegük van belőle és azért barmolják el szándékosan hogy befejezhessék végre.)

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr673295295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoliboy94 2011.10.11. 16:51:12

Hah, akárhányszor megnézem a Naruto új opening-jét szét nevetem magamat. Ez főleg a látványa okozza. A Bleach-é nagyon szép volt meg színes. A zene sajnos annyira nem jött be, de ettől függetlenül látszik a minőségbeli különbség. A Naruto mehetne lassan a CN-re ilyen rajzolással. :)

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.10.11. 19:17:08

A Bleach-ében ügyes, ahogyan a FB-ereket lehet látni, cseles.

2011.10.13. 21:08:35

Egyre inkább egyet értek Ricsi-sensei-el abban, hogy ez a szürreális mű mélyebb mondanivalót takar. Olyan, mint egy hagyma, ahogy azt a Bibliáról mondják a kabbala hívei, vagy mint egy ogre: Csak minden héját lefejtve lehet eljutni a mélyebb értelméhez, ami felér a legnagyobb zen bölcsességgel. A dantei poklokat megidézve olyan mély dolgokra és kérdésekre vezet rá, hogy mi a lét értelme? (Szenvedés) Mi az idő, mi a tér? Hova tűnnek a zokni párjai.
Végül rádöbbenünk arra - ki hosszabb-rövidebb idő múlva - hogy értelmesebb kimenni a való világba és körülnézni - miközben rádöbbenünk az élet apró szépségeire - mint több időt tölteni ezzel a borzalommal. Vagy csak egy l'art pour l'art kísérlet lenne, ami az emberi tűrőképességet teszteli?
süti beállítások módosítása