Sziasztok ismét!

Sikerült megkaparintom anyámék gépét így most meg tudom írni a tervezett kritikát.

Ismeritek a Blood+ sorozatot? Aki igen annak gratulálok aki meg nem az gyorsan pótolja be hiszen egy jó kis animéról van szó.

Viszont most nem a + szériáról lesz szó hanem annak egy 2.0-ás verziójáról!

Következzék tehát a Blood-C című anime!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Blood-c egy 2011-es sorozat amit a Clamp és Productions I.G stúdió együttes erővel készített.

Aki látta a Blood+-t annak viszonylag ismerős lehet a sztori.

Főhősnőnk Saya egy eldugott kisvárosban él apjával és papnőként tevékenykedik.Kiskorából nem sok mindenre emlékszik .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emellett még az átlagos középiskolások életét éli a barátaival napközben viszont amint besötétedik Saya küldetésre indul.

Igen mégpedig az a küldetése hogy a kardjával végezzen a korok gyermekeinek nevezett szörnyekkel akik felfalnák az embereket ha ő hagyná. Ilyenkor feléled benne a speckó képessége és minden szörnyeteggel végez.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Sztori előrehaladtával azonban kétségek merülnek fel benne múltjával és önmagával kapcsolatban mígnem egy nap rá nem ébred arra hogy ki is ő valójában.

Igen ám csakhogy ekkor jön még a fekete leves. Kiderül hogy az összes barátja és a leszbi hajlamokkal bíró tanárnője is pontosan tudták hogy ő kicsoda valójában emellett a drágalátos apáról is kiderülnek bizonyos dolgok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saya tehát nekiáll válaszokat keresni a homályos múltjával kapcsolatban de ott vannak még a szörnyek is akik idővel egyre erősebbek és nagyobbak lesznek. És hogy mi lesz a vége? Nézzétek meg...

Nos lényegében ennyi a Blood-C története igazából lényegében nem is különbözik a + sorozat-tól.Bár nem igazán értem mért Blood sorozat ez hiszen Saya nem a vérével öli meg a szörnyeket mint másik sorozat beli társa. Mindegy ezt mások biztos jobban tudják. De szerencsére gyorsan beindítják a cselekményeket.

A Látvány és a rajz szerintem elég szép lett bár nem értem hogy mért kellet mindenkinek elnagyolt testrészeket rajzolni. Olyan hosszú karokat és lábakat kaptak a szereplők hogy az nem igaz. Viszont a harc jelenetek marha jól meg lettek csinálva ez a mellékszereplők halálára is vonatkozik,az a legjobb mikor az egyik ikercsajszit a lábánál kettétépi a szörny.

A Karakterén se kapunk nagy Újdonságokat. Saya az először eléggé átlagos viszont harc közben félelmetes gyilkossá váló karakter,a többiek szörnyen unalmasak a leszbi tanárnő a végére meg hihetetlenül idegesítő lesz az állandó ordítozástól.

A Zenék szintén jók lettek. Az ending ugyan lehetett volna picit eseménydúsabb akárcsak az opening de szerencsére nincs baj egyikkel sem. Az endinget egyébként Nana Mizuki énekli aki egyben Saya hangja is volt a sorozatban.

Szóval így a végére mit lehetne elmondani a Blood-c ről: Plagizált Blood + de ugyanakkor nagyon szórakoztató és jó kis sorozat és tényleg megéri végignézni. Én nem csalódtam benne de ha a végét nem cseszték volna el a "mindenki mindent tudott" effektel akkor még jobb lett volna.

Blood-C

-Idő:2011

-Rendezte:Tsutomu Mizushima

-Stúdió: Clamp,Productions I.G

-Műfaj: Thriller,Akció.Dráma

-Hossz:12 rész

Tetszett:

-Történet

-Szép a látvány

-Saya nagyon kedvelhető karakter

-Jól megcsinált harcok és halálok

-Elég gyors a sztori

-Zenék

-Sablonos mégis jó

Nem tetszett:

-Unalmas mellékszereplők

-Leszbi tanárnő

-Blood+-szerű múltbéli sztori

-Az ending lehetne pörgősebb is

Értékelés:

Táblázat szerint: 27/40-Jó

Százalék szerint: 85%

8.5/10

Ennyi voltam mára,remélem a net gondom hamarosan megoldódik addig is SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr943288477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.10.08. 22:55:57

"Olyan hosszú karokat és lábakat kaptak a szereplők hogy az nem igaz."
CLAMP CLAMP CLAMP
Mániájuk, hogy már a csecsemők is másfél méteresek.

Amúgy ez nekem is a listámon van. :)

slayers 2011.10.09. 01:45:17

Bocsi hogy ide írom, de talán ti tudtok segíteni: hol tudom letölteni/megnézni a slayers a kis boszorkány részeit szinkronosan? 7.-ig megtaláltam, de aztán sehol semmi... előre is köszi!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.10.09. 14:42:44

@slayers: Biztosan szinkronosan akarod? Igazából Zelgadis és Gourry lett tolerálható, a többieknél érezhető, hogy nagyon az első szinkronizált animék között van kis hazánkban.

slayers 2011.10.09. 18:59:06

@Member: Persze hogy, nosztalgiázni szeretnék kicsit és hát a szinkron kihagyhatatlan elem :)

slayers 2011.10.09. 20:31:27

Örök hála! Én 1 órát kerestem aztán feladtam :P
süti beállítások módosítása