Sziasztok!

A Neverending Shounenek és Shoujok úgy látszik hogy nem képesek egymás nélkül létezni!

A 70-es években volt a Kinnikuman+Cutey Honey páros a 90-es években a Dragon Ball+Sailor Moon párosítás volt a nyerő tehát a 2000-es években a Naruto illetve a Bleach mellé is ki kellet találni egyet. Ez lett végül a Pretty Cure franchise amely jelenleg a 8.évadnál tart.

Ma tehát ezt azaz a Suite Precure animét fogom nektek bemutatni!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mielött belekezdek beszélek egy kicsit a Pretty Cure szériákról. A Pretty Cure a Magical Girl csoportba tartozó anime széria amelynek minden évadában mások a főszereplők illetve a helyszinek és a negatív karakterek. Az első két széria nagyon jó volt aztán a Splash Star azt nem láttam, a Five illetve a Five GOGO-ból csak részeket láttam majd jött a Fresh széria amely a sorozat legjobb évada volt ami a Heartcach szériáról nem mondható el mivel erős szinvonal hanyatlás és szemrákot okozó látvány az egész AZTÁN JÖTT EZ.....

Az alapsztori nem túl bonyolult,a Major Land nevű királyságban éppen hatalmas ünnepség van melynek keretein belül elhangzik a Boldogság Dallama amit egy Hummy nevű zenemacskának kéne elénekelnie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt azonban megzavarja Mister "hű de gonosz vagyok" negatív karakter Mephisto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miután ellopta a Legendás könyvet és átrendezte benne a hangjegyeket ezáltal megalkotva a bánat dallamát behívja Miss "hű de gonosz vagyok" karaktercsajt Seirent persze macska alakjában.

 

 

 

 

 

 

 

 

De a tervük meghiúsul mivel a királynő Aphrodite kiveszi a könyvből a hangjegyeket és elküldi őket az emberek világába majd utasítja Hummy-t hogy a Fairy Tone-okkal együtt keressék meg a Precure-öket hogy azok segítségével megtalálhassák az összes hangjegyet. Persze Mephisto is utána küldi Seirent illetve a Trio de Minort is.

És így jutunk el az emberek világába egy Kanon nevű városba ahol minden a zenéről szól. Itt laknak főhőseink is Kanade és Hibiki.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az előző szériákba bevett szokás volt hogy a főhősök vagy véletlenül találkoztak vagy az elejétől fogva a legjobb barátnők voltak. Na most itt nem ez a helyzet ugyanis Kanade és Hibiki szó szerint ki nem állhatják egymást,folyton veszekednek és piszkálják egymást.

Épp egy ilyen veszekedés után kezdődik a sztori ugyanis Seiren illetve a Trio egyik tagja megtámadják ezt a két lányt hogy a szív kulcsukat elvegyék ám ez nem sikerül de ezek után egy Hangjegy máris előkerül amit Seiren gonosszá tesz ami pedig magába olvaszt egy tárgyat ezzel változtatva azt szörnyeteggé,Negaton-ná.

A Lányok csak ezek után kapják meg az erejüket amit azonnal fel is használnak. Hibiki lesz Cure Melody Kanade pedig Cure Rithym lesz. De sajnos elsőre nem úgy alakulnak a dolgok ahogyan azt szeretnék de persze a második részben legyőzik a szörnyet és megmentik a hangjegyet. És voltaképp erről szól az anime. Megtalálni az összes hangjegyet mielőtt a negatív karakterek találják meg őket.

Lényegében ennyi az anime,szokványos Magical Girl sablonsztori amellyel komolyabb probléma nincs is de a többi dolog az már komolyabb probléma de egyelőre ne haladjunk ennyire előre.

Kezdjük a látvánnyal amivel igazából semmi bajom nem volt.mint mondtam csak a Heartcach Szériának van szemrákot okozó látványa. Itt kiemelném azt amikor a szörnyek megszületnek amik eszméletlenül jól meg lettek csinálva és a szörnyek is ijesztőek. Szerintem ebbe a szériába vannak a legjobb szörnyek.

Az anime eléggé epizód centrikus szóval minden részben ugyanaz történik néhányat leszámítva de itt főképp a harcokkal van a probléma ugyanis Wangood szavait használva annyira sikerültek édekesre mint a Trinity Blood bármelyik epizódja. 5 perc harc után a botjaikkal hadonászva pusztítják el a szörnyet Seiren pedig minden részben elsüti hogy "Ezt még megbánjátok"! Plusz nincs itt átváltozás ha nem mondják mindig előtte hogy " Ez Megbocsáthatatlan".

A Karakterekről csak annyit mondanék hogy mindegyik sablonkarakter semmi egyediség nincs bennük és itt kiemelnék a 3 legidegesítőbb személyt. A 3.ik az Hibiki faterja ugyanis azonkívül hogy rohadt idegesítő elkezd random németül dumálni és akkor hülye fejeket vág.

A 2.-ik az Mephisto ugyanis sablonos főgonosz,a szinkronja marha idegesítő és olyan gyökér fejeket tud vágni hogy azt a Higurashi No Naku Koro Ni készítői megirigyelhetnék. És akkor most jöjjön az anime legidegesítőbb karaktere,HUMMY.

Most komolyan ennél a macskánál nincs irritálóbb egyén az animében. Idegesítő a vinnyogása,kényelmetlenül naív,szar a szinkronja és olyan beszólásai vannak neki hogy az nem igaz. Példa: a 21.ik részben kijelenti hogy nem bánja hogyha a világ sötétségbe fullad és mindenki szomorú lesz a bánat dallamától mert akkor legalább ő és Seiren együtt fognak sírni.  NA EKKOR MONDTAM AZT HOGY ELMÉSZ A K@VA ANYÁDBA TE IDEGESÍTŐ SZŐRPAMACS. Neki pont az lenne a dolga hogy ezt megakadályozza vazze. A többiek úgy nagyjából rendben vannak.

Az anime lényegében a zenéről szól. Na azok újabb jó pontot érnek kivéve a 2.Openinget és endinget. Az 1. Opening és Endig nagyon jók,de a másodikakra már az is kis szó hogy katasztrofálisak. Az Openingnek csak a szövege gagyi de az ending... inkább megmutatom:

De most komolyan ilyen zenét óvodákba játszanak két éves gyerekeknek nem pedig egy komolynak szánt animében.

Na mindegy. Asszem lényegében mindent elmondtam az animéról amit szerettem volna. Egy halom sablon semmi egyéb ráadásul negatív értelemben szóval csak azt tudom ajánlani hogy messze kerüljétek el.

Suite Precure

-Idő:2011-? még fut

-Stúdió: Toei Animation

-Rendező:?

-Műfaj: Magical Girl

-Hossz: Jelenleg a 27.ik résznél tart-még fut

Tetszett:

-Látvány

-Átváltozások

-Hibiki és Kande

-Zenék

-Első opening és Ending

Nem Tetszett:

-Sablon az egész

-Mephisto és Hummy ugy szarok ahogy vannak

-Unalmas Harcok

-2.Opening és főképp a gyökér ending

-A Legrosszabb szériáért verseng a Heartcach Sorozattal

 

Értékelés:

Táblázat Szerint: 19/40-Rossz

Százalék Szerint: 49%

4.5/10

Ennyi Voltam SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr253170511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dani576soul · http://volcaz.wordpress.com/ 2011.08.22. 14:32:31

Én valami miatt imádom az ilyen debil sztorikat. :D Kb. két éve nem néztem egy animét se, valami ilyesmi épp jó lesz a visszatéréshez. Felírtam a megnézendők közé. :D
süti beállítások módosítása