Sziasztok!

Mivel már bemutattam a Deadman Wonderland mangát és elmondtam hogy mennyire király a manga eljött az ideje hogy vessünk egy pillantást az animére is.

Következzék tehát a Deadman Wonderland c. anime!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Deadman Wonderland egy 2007 óta folyamatosan megjelenő manga alapján készült és az első epizód 2011 Április 17-én került adásba.Műfaját tekintve Akció-Thriller animéről van szó.

Akik esetleg nem olvasták a manga kritikát azoknak itt van újra a történet.

Történetünk kezdete elött egy hatalmas földrengés következtében Tokíó 70%-a elpusztult és sok ember is áldozatul esett. Főhősünk Genta azonban túlélte bár akkor minden emlékét elvesztette ami a gyerekkoráról benne volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genta azonban nem nagyon foglalkozik ezekkel inkább éli a középiskolások egyszerű hétköznapi életét.

A Történet is egy ilyen napon kezdődik mikor is a srác éppen látványosan unatkozik az egyik órán mikor is hirtelen a semmiből egy Vörös Férfi jelenik meg osztály ablaka előtt. Először nem tudják mire vélni a dolgot mikor is a férfi betörve az ablakot hirtelen mindenkit legyilkol az osztályban.

Genta is épp készül a halálra de őt valamiért életben hagyja. A barátainak a holtteste is épp eléggé sokkolja a gyereket mikor is kiérkezik a rendőrség és mivel egyedül ő van életben ezért őt tartóztatják le a gyilkosság vádjával. Persze elmeséli a történteket a bíróságon de senki nem hisz neki és mivel az ügyvédje sincs a segítségére hamarosan elítélik és a város legkeményebb börtönébe a Deadman Wonderlandbe szállítják.

Mikor megérkezik a börtönparancsnok Makina ad neki egy nyakörvet és közli vele hogy folyamatosan mérgezi az az öv ezért minimum 3 naponta ellen cukorkát kell bevenni ahhoz hogy a méreg ne hasson. Azokat azonban ki kell érdemelni méghozzá úgy hogy halálos versenyeken szórakoztatják az embereket,a túlélők pedig cukorkákat kapnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ganta teljesen kétségbe van esve hiszen nem elég hogy ártatlanul zárták be még a többi rab is pikkel rá. De persze azért akadnak barátai is. A Legfurább közülük Shiro aki egy albínó lány ugyanakkor iszonyat erős és néha eléggé idegbeteg tud lenni. Plusz valamiért vonzódik Gentaához áma srác nem tudja hogy miért.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 De kapunk itt még idegbeteg állatokat százával,Vak Öregembert,Kleptomániást és még sorolhatnám.

Genta lassan beilleszkedik ám és közben olyan dolgokon meg át amiket még álmában sem gondolt volna eközben meg is akarja találni a Vörös Férfit hogy tisztázhassa magát.

Dióhéjban ennyi a történet ami szerintem piszok jó. Tele van csavarokkal és fordulatokkal.

A Látvány az nagyon szép lett,a szereplők úgy vannak megrajzolva mint a mangában. Kiemelném azt a részt amikor megölik a gyerekeket. Na az piszok jól meg lett csinálva akárcsak a halálversenyek illetve a harcok is.

A Karakterek azonban nem kicsit változtak. Genta és Makina maradtak a régiek, Genta-nal egy nagy karakterfejlődés is megfigyelhető hiszen ha túl akarja élni akkor erősebbé kell válnia. De Shiro valami katasztrofálisra sikerült. Rohadt idegesítő,Logikátlanul cselekszik és még a szinkronja is idegesítő. Genta szinkronja viszont tetszett. Őt Romi Park szinkronizálja aki többek közt Edward Elric és Hitsugaya Toshiro hangja is valamint Oosaki Nana-é a NANA-ból amiért még díjjat is nyert.

Makina meg igencsak hasonlít Olivia hadnagyra az FMA Brotherhood-ból. Egy végletekig érzelemmentes nő aki imádja kínozni a rabokat és a kardja nélkül sehova sem megy.

A Zenék is sokat dobnak az animén. Az opening egy nagyon zúzos dal,illik az animéhez ami az endingről sajnos nem mondható el. Jónak jó a dal és klipp is jó de nem nagyon passzol a sorozathoz sajnos. A Harci zenék is tetszettek.

Viszont ami nagyon kiakasztott ezzel kapcsolatban az a hossza. A Manga most is fut de csak 12 részes a sorozat plusz az OVA részek bár ígérnek 2.évadot. Remélem lesz is.

Szóval igy a végén csak annyit mondok hogy akinek bejött a manga annak ez is be fog jönni.

Deadman Wonderland

-Idő:2011

-Stúdió:MANGLOBE

-Műfaj: Akció,Thriller

-Hossz:12 rész plusz OVA részek

Tetszett:

-Történet

-Látvány

-Genta és Makina

-Zenék

-Harcok

-Piszok jól meganimált gyilkolós jelenetek

Nem Tetszett:

-Shiro

-Mellékszereplők

-Logikátlan cselekmények

Értékelés: 35/40-Kiváló

Százalék: 94%

9/10

SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr693054978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DropTheWorld 2014.07.08. 21:10:10

Hali! Tetszett a cikked. :) Én is írtam egy ismertetőskritikát a DW-ról, ha gondolod csekkold le!
randomanimekritika.blog.hu/2014/07/08/halottember_csodaorszag
süti beállítások módosítása