Kevés olyan film van, amit úgy vártam volna, mint az X-Men: First Class-et. Nem csak azért, mert megszállott olvasója vagyok a képregényeknek, és tetszett az első három film, hanem mert az előzetes, és a plakátok alapján is nagyon úgy tűnt, hogy itt bizony a brand kőkemény megalapozásáról van szó, és útjára indul egy olyan széria, amely bármely eddigi Marvel képregény-adaptációt zsebre vág...















Bryan Singer ugyan követett el már hibát (Superman visszatér), vitathatatlan, hogy ez a pofa egy zseni, ugyanis olyan mesterien pontosan vitte filmre az első két X-Men filmet, hogy azt tanítani kéne, mi több, a Vasemberen kívül az első két X-Men film lett a kedvenc képregény-adaptációm. Hogy miért? Minden elemet filmre vittek benne, ami a képregényben is jól szerepelt, és mindent kiszedtek belőle, ami nem. Továbbá a színészi gárda is kész sztárparádé volt a maga idejében, és a CGI is remekül nézett ki. A harmadik résznél kissé romlott a színvonal, habár ez annak tudható be, hogy Singer már nem felügyelte a forgatást, bár igaz, ami igaz, a harmadik rész is egy kellően szórakoztató, jó kis popcorn-mozi volt. Ellenben a Farkasról szóló eredet-filmmel, ami egy katasztrófa volt, minden tekintetben: a történetben rengeteg űr tátongott, a forgatókönyv szinte csak a csatajelenetekre öszpontosított, emiatt pedig olyan nevetséges párbeszédeket kaptunk, hogy ihaj, na meg persze helyenként a CGI sem volt az igazi- bár ez nem is csoda, hiszen Singer itt sem felügyelte a forgatást, ráadásul utálta is azt a filmet rendesen, és szegény Hugh Jackman-nel is jól összeveszett. De akkor itt a kérdés: milyen a legújabb X-Men mozi? Jó vagy rossz? Egyik sem. Eszméletlen.

























Az X-Men - Az elsők az 1960-as évekbe röpít minket, ahol megismerhetjük a még egyetemistának tanuló Charles Xavier-t, azaz X Professzort, és a véres bosszúra készülő lángelmét, Erik Lensherr-t, azaz Magnetot-t. Kettejük találkozása a film csúcspontja, hiszen innen indul az X-Men első csapatának toborzása, melynek tagjai az alapítókon kívül Bestia, Rejtély (vagy más néven Mistique), Darwin (nem, nem az akire gondoltok), Banshee, Havok, és Angyal. Bár ez a csapat közel sem olyan változatos, és vagány, mint későbbi utódja, mégis, nekem nagyon tetszett, különösen Rejtély, akinek végre adta egy istenverte karaktert is, nemcsak azt a "teljesen meztelen vagyok és most meghalsz" figurát. Ugyanakkor a két alapító atya, X Professzor és Magneto karaktere is remek, ahogyan a főellenségé, Shaw-é is (akinek az alkotók nem szántak mutánsnevet). A  többi karakter azonban meglehetősen sablonos (Bestia), vagy éppen a halálba idegesít (Fehér királynő), de legalább van valami változatosság, nem? :) A történetről pedig röviden csak annyit, hogy az első X-Men megalakulásán kívül a csapat bukását is nyomon követhetjük, hiszen gondolom mindenki tudja, hogy Magneto végül elárulja a legjobb barátját, ezzel beteljesítve sorsát, hogy minden mutáns legnagyobbika legyen. 

























Na, persze, ez az alkotás sem tökéletes. Bestia úgy néz ki, mint Csubakka és egy Gumimaci keveréke, a szerelmi szálak mérhetetlenül el vannak túlozva a filmben, és van pár kérdés, ami még sajnos ezután is megválaszolatlan marad. A zenék helyenként nagyon jók, főleg a film végén üt szó szerint nagyot a dobszóló, emellett a CGI fantasztikusan néz ki (kivéve persze Bestiát), Hugh Jackman, azaz Farkas kameója a filmben oltári, emellett a kellően magas marketing ellenére pont azt kaptuk, amire vártunk. javaslok a film nézése közben egy-két liter energia italt, mert olyan eszeveszett tempója van, hogy csak na.

Amire érdemes odafigyelni a film nézése során:

-A film végén, mikor Banshee repül a vízben és a víz fölött, eszméletlenül látványos a CGI.

-X professzor utalása az első részre, a film végén. (Nem lövöm le a poént.)

-Rejtély a film elején pár másodpercig számítógéppel meganimált, aztán egy közelebbi képen már valódi. A kettő közt sajnos nagyon látszik a különbség, de ezt nézzük el a stábnak.

-A film végén szintén egy közelebbi képen láthatjuk, hogy Magneto vörös fényezésű maszkja túl nagy volt Michael Fassbender (NEM RÖHÖG!) fejére, úgyhogy egy ügyes kezű stábtag "valahogy" odarögzítette...

TÖRTÉNET: Kiváló.
LÁTVÁNY: Tökéletes.
KARAKTEREK: Kiváló.

Az első részre tett utalásokért meg még további pluszpontok is járnak.
Egyszóval: eszméletlen. Ezt mindenkinek látnia kell.

A TANF rovatról pedig annyit, hogy szerdán jön az újabb bejegyzés, sajnálom, hogy el kellett utaznom.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr963039473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Death/Mortis 2011.07.05. 12:53:55

Kicsit írhattál volna még róla, de úgy összességében korrekt.

Azt nem értem ,hogy minden oldal, minden cikkírója ezeket a képeket szúrja be. Miért? :D

bbbarniii 2011.07.05. 14:37:18

@Death/Mortis: Egy videós élménybeszámoló keretében többet is fogok róla beszélni, a közeljövőben.

Talán azért szúrja be mindenki ezeket a képeket, mert ezek voltak a legelső nyilvánosságra hozott X-Men: First Class képek. Vagy csak azért, mert a többi képhez képest meglehetősen kevés spoilert tartalmaznak. :D

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2011.07.05. 18:29:33

"De akkor itt a kérdés: milyen a legújabb X-Men mozi? Jó vagy rossz? Egyik sem. Eszméletlen."

Én ne találtam a szavakat, amikor kijöttem a moziból, k***a jó film.

bbbarniii 2011.07.05. 18:38:54

@:{) MIKI (}:: Így igaz. Szerintem a legjobb X-Men film, egyúttal a Marvel stúdió legjobb filmje is. :)
süti beállítások módosítása