Sziasztok!

Rég írtam már kritikát,ez a munkabeosztásomnak is köszönhető volt ahogy az is hogy nem tudtam ott lenni a live-on sem.

De ma újra jelentkezem méghozzá egy olyan animéval amelyet szerintem mindenki ismer.

Ma a Nodame Cantabile c. animét fogom nektek bemutatni!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt az animét a Dentsu stúdió készítette 2007-ben 1 évvel a Live Action sorozat után és 24 részes az anime. Típusát tekintve Shoujo anime akárcsak a NANA vagy a Sailor Moon megfűszerezve egy nagy adag love-val illetve a legszebb zenékkel.

Na de akkor essünk neki.

Az anime főbb témája a zene szeretete. Ezt már az első epizódban felismerhetjük hiszen az anime egy zeneakadémián játszódik méghozzá Japán leghíresebb akadémiáján.

Itt tanul az anime főhőse is Chiaki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chiaki egy gazdag és neves zongorista legidősebb fia,egy sznob és beképzelt egyén aki nagy ívben lesajnál mindenkit aki nem olyan mint ő. Úton-útfélen azt hangoztatja hogy amint végez húz ki Európába példaképéhez egy híres karmesterhez Vien-hez. Csakhogy azt senki sem tudja hogy egy gyerekkori tragédiának köszönhetően fél repülőre ülni tehát semmi esélye sincs arra hogy elutazzon.

Egy nap éppen indul el az iskolából amikor is egy csodaszép zongorajátékot hall az egyik teremből de mire odaér már senkit sem talál ott. Ám ugyanakkor szakít vele a barátnője is és alkoholba fojtván bánatát pont a lány lakása előtt dől össze.

Miután másnap felébred ismét meghallja a dalt ám ezután meg is a lányt akit Megumi-nak hívnak de mindenki csak Nodame-nak hívja.

 

 

 

 

 

 

 

A Lány azonban teljesen az ellentéte a srácnak. Buta,olyan ápolatlan hogy büdös,rendetlen és hangos,nem gazdag a családja és sose a kotta hanem emlékezetből játszik. Chiaki bár frászt kap a lánytól állandóan kitakarít nála és vacsorát főz neki és ott üti ahol csak tudja. A Lány azonban mégis beleszeret.

Ez az anime love szála. A Másik sztoriszál pedig az hogy az iskolába érkezik egy neves Bécsi karmester Franz aki ott fog egy ideig tanítani illetve létrehoz egy zenekart az iskola legjobbjai ellen. Ebbe csak azokat veszi fel akiket az A-Zenekar nem vett fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csakhogy hamar kiderül hogy a zenekarnál jobban érdeklik a lányok illetve a vedelés bár ebből származik a legtöbb poénos helyzet az animében. Ám miután elege lesz a zenekarból és főképp Chiaki-ból átigazol az A-Zenekarhoz és átadja a karmesteri teendőket a srácnak mivel tudja hogy ő valójában karmester akar lenni. és alig 2 hónapjuk van az Iskolai Fesztiválig ahol is mindkét zenekar fel fog lépni. Ez még más cselekményszál alkotja ezt az animét.

Dióhéjban ennyi a története ami én szerintem zseniálisan jó. Vicces és látszik hogy nem akarja komolyan venni magát.

Jöjjenek a karakterek. Na ott elég vegyes társaságot kapunk. Chiakia gazdag gyerek aki lenéz mindenkit ráadásul az ő személyében megkapjuk az anime történelem legelső "Tsundere-Boy"át ugyanis olyan szinten üti szerencsétlen Nodamét mint Naru Keitáró-t a Love Hinából. Persze azért tudnak vicces jeleneteket produkálni,az én kedvenceim azok amikor Nodame hipnózissal akarja kigyógyítani Chiakit a repülőgépektől való félelméből.

Nodame akar lenni a vicces csaj karakter és ez sikerül is neki. Annyira vicces beszólásai vannak hogy az ember nem bírja ki nevetés nélkül plusz folyton Chiaki illetve a környezete  agyára megy. A Többi karakterrel sincs komolyabb baj viszont kiemelnék egy srácot Masumit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elvileg ő lett volna vicces gay karakter de ez nagyon nem sikerült neki. Annyira egy irritáló gyerek hogy az ember a fejét veri ha csak megszólal plusz állandóan fenyegetve érzi magát Nodame miatt bár Chiaki mindkettőjüket lesajnálja magasról.

Az anime ugyan 2007-es de ez sajnos nem látszik meg a látványon. Rondának egyáltalán nem az de azért jobban is megcsinálhatták volna ,a koncertjeleneteket azonban CGI-vel lettek megcsinálva de azok szépek lettek.

Viszont most megemlíteném az anime legnagyobb pozitívumát a zenéket. Az opening és az endingek is jók de viszont a legjobbak azok a betétdalok. Hát azok valami csodálatosak bár ez nem meglepő hiszen olyan zenészek dalait hallhatjuk mint Schubert,Mozart.Beethoven ,Brahms.Liszt Ferenc. Szóval az anime megmutatja hogy nem csak a pop vagy rockzenét hanem a klasszikus zenét is lehet szeretni.

Sajnos az animének van pár negatívuma is. Az egyik az hogy a love szál az valami hihetetlen unalmas és elcsépelt lett valójában egy szokásos love animének is elmehetne a sztori. Masumit már írtam hogy mennyire irritáló és idegesítő eg karakter lett.A Látvány meg lehetett volna valamivel szebb is.

De hál istennek azért a pozitívumok vannak többségbe.

Én ezzel be is fejezném. Összegzésképp annyit mondhatok róla hogy egy nagyon szórakoztató és vicces anime és csak ajánlani tudom főképp azoknak akik szeretik a klasszikus zenét.

Nodame Cantabile

-Idő:2007

-Stúdió:Dentsu

-Rendezte:Kenichi Kasai

-Műfaj:Shoujo,Love

-Hossz:24 rész

Tetszett:

-Történet

-Megumi Karaktere

-Csodálatos Zenék

-Vicces jelenetek

-Látszik hogy nem akarja komolyan venni magát

-Szinkron

Nem Tetszett:

-Chiaki és Masumi

-A Love szál hihetetlenül unalmas

-Látvány lehetne szebb is

Értékelés:

Táblázat szerint: 28/40-Jó

Százalék szerint: 86%

8.5/10

Ennyi lettem volna SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr343019413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása