Sziasztok!

Nos, mint ahogy ígértem íme a  Jigoku Shoujo 2.évada amely a Futakomori alcímet kapta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahogyan az első évadot ezt is a Studio Deen készítette és 2006-2007-ig ment a TV-ben.

Az anime ismét egy nagyon érdekes kis mondattal kezdődik amely lényegében összefoglalja a sorozat lényegét majd ezek után folytatódik a pokolra küldés.

Ezúttal is Enma Ai illetve a 3 segédje Ren,Honeo és Wanyoudo állnak a történet középpontjában.

 

Ám a 2.évadban kapunk két új szereplőt is a csapathoz. Az egyiküket már ez elején megkapjuk,ő egy kislány Kikuri aki Ren-ék idegeire megy állandóan ellenben természetellenesen vonzódik Ai-hoz illetve állandóan elkíséri őket a lélekgyűjtésre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Másik szereplőt csak később ismerjük meg. Ő egy fiú akit Takumának hívnak és elég fájdalmas élete van hiszen még a saját szülei se bíznak benne túlságosan mivel mindenki azt hiszi róla hogy egy démongyerek és mindenáron meg akarják őt ölni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ai viszont kivételesen megérti őt hiszen aki látta az első évadot az tudja hogy neki is hasonló élete volt és őt is mindenki utálta. Ezért aztán mikor már az emberek készülnének megölni Takumát Ai a segítségére siet csak hát ezzel azzal jár, hogy a fiú helyett őt verik halálra következményképp egy igen szép módon távozik az "élők" sorából.

Mindeközben azonban folytatódnak a lelkek pokolra küldése, de miután Ai eltűnik Ren-ék megpróbálnak normális életet élni a lány nélkül. Eközben azonban Kikuri-ról is meg tudunk néhány dolgot.

Tehát akkor ez lenne a Futakomri története,igazából sok mindenben nem különbözik az első évadtól.Nos akkor jöjjenek a szokásos dolgok.

Kezdjük a látvánnyal ami szerintem ugyanolyan szép mint az első évadé,azt is mondhatnánk hogy egy az egyben ugyanolyanok. Illetve a pokolra küldésnél kapunk új látvány effektet hiszen Enma új kimonót kapott és már nem egy hanem két kézzel küldi az embereket a pokolba miután elmondta a szövegét.

Cselekmény részén azonban semmi újat nem kapunk hiszen ugyanúgy folyik mint az első évad. Az első fele csak pokolra küldésekből áll a többi dolog csak a második felében történik.

Karakterekből sincs szinte semmi új,egyedük Kikuri-t említeném meg hiszen nemcsak Ren-ék hanem a mi idegeinket is fel tudja húzni egypárszor de szerencsére nem olyan vészes mint a 3.évadban. Viszont Enma itt már egy kicsit lelkizősebb lett Takuma miatt és szerintem jól áll neki.

Viszont ami véleményem szerint a legnagyobb pozitívuma az animének azok a zenék. Az első évad openingje eléggé befordulós volt szóval illet az animéhez a második azonban már pörgősebb és jobban meg van vágva. A Dalt ezúttal is Snow adja elő a dal címe pedig Nightmare. Az ending is nagyon szép lett akárcsak az első évadé.

Viszont ami nagyon nem tetszett az animében hogy voltaképp próbálja lemásolni az első évadot. Úgy értem ott Enma Pokoli Lánnyá alakulását nézhettük végig itt meg szinte ugyanaz történik csak épp egy fiúval.

De úgy mindent egybevéve egy nagyon jó kis folytatás lett habár Mangekyo kolléga szerint nem valami jó. Hát ízlés kérdése az egész. Én mindenesetre csak ajánlani tudom hiszen aki szerette az első évadot annak ez is tetszeni fog.

[Mangekyo022 véleménye:

 "Bevallom, amikor az első évadot láttam még az Animax-on, akkor nagyon féltem, mert

  akkor még nem láttam nagyon horror cuccot. Ami pont hazavágta nálam a folytatást,

  az pont az, hogy az első évad hangulatát nem volt képes hozni. És nekem az a "biztos

   a fiú a hibás gyalokjuk le a tetvet" sztori vonal és a kis lány nagyon nem jöttek be..."]

Jiguko Shoujo Futakomori

-Idő:2006-2007

-Stúdió:Studio Deen

-Rendezte:Daisuke Tsukushi

-Műfaj:Thriller,Misztikus,Fantasy

-Hossz: 26 rész

Tetszett:

-Látvány

-Enma kicsit lelkiismeretesebb lett

-Takuma karaktere

-Zenék

-Látvány Effektek

-Kínzási Módok

Nem Tetszett:

-A Cselekmény ugyanaz mint az első évad

-Kikuri

-Próbálja lemásolni az első évadot

Értékelés:

Táblázat Szerint: 28/40-Jó

Százalék Szerint: 84%

8.5/10

És így a végére egy kis meglepetés: Íme MEMBER kritikája a 3.évadról . Meg kell hagyni hogy részben igaza van bár nekem tetszett és részemről egy 6/10-et és 25/40-et adok  neki.

Sziasztok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr272949611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.06.04. 22:13:02

Szerintem egyértelműen gyengébb lett az elsőnél, hiszen már annyi sztori sincs benne, mint amabban volt. A vége meg tulajdonképpen lehetne egy jó lezárás is, de kellett nekünk egy harmadik évad.

2011.06.05. 19:11:35

OFF:

amikor megpillantottam a címet egy pillanatra azt hittem az én nevem áll ott XD
süti beállítások módosítása