Sziasztok!

Úgy döntöttem, hogy a videózást parkolópályára állítom és inkább visszatérek az írásos kritikákhoz. Az asszem úgyis jobban megy.

Ma egy olyan animét fogok bemutatni amelyet a legfurábbnak tartok a műfaján belül. Ez az anime pedig nem más mint a Mahou Shoujo Lyrical Nanoha című anime!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez egy 2004-es Magical Girl anime amelyet az Ivory stúdió készített és más hasonló animékkel ellentétben ez nem 50 vagy 200 hanem mindössze 13 részes bár még két évad készült belőle. Na de akkor essünk neki.

A Történet főszereplője egy átlagos 10 éves lány Nanoha aki történetünk elején kezdi meg 3.-ik évét az általános iskolában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Átlagos élete akkor ér véget amikor ismeretlen hangokat kezd hallani majd még azon a napon este megment egy menyétnek látszó állatot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persze mint kiderül ő nem átlagos menyét hiszen tud beszélni. Elmondja hogy az ő neve Yuuno és éppen egy szörny elöl menekült miközben összetalálkozott Nanohával. Különleges képességének köszönhetően felfedezi hogy a lánynak ugymind különleges ereje van amellyel képes a szörnyeket elpusztítani. Ehhez segítségül kapja a Yuuno nyakában lógó vörös gömböt amelyet Raising Heart-nak hívnak és az is tud beszélni méghozzá angolul. A Segítségével Nanoha átváltozik és elpusztítja a szörnyet ami mint kiderül egy átlagos kutya volt de viszont megszállta egy kristálydarab amiből még összesen 21 darab van és azokat mindenképp össze kell gyűjtenie, mielőtt rossz kezekbe kerülne vagy még több szörnyet csinálna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez jól is megy neki egészen az 5.ik részig amikor is két újabb lányt ismerhetünk meg az animében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előszőr is megkapjuk ezt a szőke hajú leginkább Hoshina Utau-ra hajazó lányt, Fate-et akinek szintén különleges ereje van és ő is ezeket a szilánkokat akarja összegyűjteni. Csak hát ebbe az a bibi hogy nagyon modortalanul és barátságtalanul bánik Nanohával mivel ő akarja összegyűjteni az összes szilánkot ám erre alapos oka is van.

Ráadásul akárhányszor találkozik Nanohával folyton nekiesik hogy elszedje a nála lévő szilánkokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Természetesen Fate-nek is van társa,ő  Alrf de Yuuno-hoz hasonlóan ő is képes felvenni az eredeti emberalakját. Végtelenül hűséges Fate-hez.

És végül is az anime ennek a két lánynak a rivalizálását mutatja be miközben mindketten igyekeznek összegyűjteni az összes szilánkot amiket Lost Logiáknak neveznek.

És lényegében ennyi a története az animének. És hát sajnos igen, nagyon sablonos a története de azért látszik rajta hogy próbáltak újdonságokat belevinni.

Kezdjük a sort a látvánnyal ami énszerintem nagyon szép. Látszik rajta hogy foglalkoztak az animével a készítők.A Csatajelenetek is izgalmasak főképp azért mert látványosak.

Nagyon szép effekteket használnak fel a harcokhoz,átváltozásoknál azonban már kevésbé használnak látványeffekteket.

A Karakterek terén azonban semmiféle újdonságot nem kapunk,szokásos Magical Girl karakterek bár azért lehet szeretni őket.

Zenék, Nos itt egy újabb bibi van ugyanis az openinget Fate szinkronja azaz Nana Mizuki énekli ahogyan a folytatásokét is csakhogy a dal az egyáltalán nem illik az animéhez.Ráadásul az is negatívum hogy Nana Mizuki dalhoz képest nagyon gyenge. Személy szerint valami pörgősebb dalt választottam volna. Hogy megértsétek miről beszélek íme az első évad openingje:

 

További negatívum hogy jellegéhez mérten túl sok benne a fanservice. És sajnos a többi évadban is felfedezhető.

De úgy nagyjából mindent elmondtam erről az animéról amit szerettem volna. Igaz hogy sablonos de a műfaj kedvelőinek igazi csemege. Amugy Fate Nana Mizuki egyik leghíresebb szerepe.

Mahou Shoujo Lyrical Nanoha

-Idő:2004

-Stúdió:Ivory

-Rendezte: Akiyuki Shinbo

-Műfaj: Magical Girl,Fantasy

-Hossz: 13 rész

Tetszett:

-Cselekmény

-Látványeffektek

-Rajz és Látványvilág

-Fate karaktere

-Átváltozások

Nem tetszett:

-Nagyon Sablonos Történet

-Karakterhiány

-Túl sok mellékszereplő

-Az opening dal egyáltalán nem megy az animéhez

-Műfaját tekintve is sok fanservice

Értékelés:

Táblázat Szerint: 27/40-Jó

Százalék Szerint: 85%

8/10

Hamarosan bemutatásra kerül a 2.ik és a 3.ik évad is. Addig is SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr192927076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása