Szegasztok!

Bocsi, hogy csak ma reggel írom meg az ígért cikket, de tegnap elkapott az álom manó, így csak most tudom megírni nektek.

Ezúttal az anime sorozatban bemutatott "Dai Mahou Touge" anime manga változatát írom meg, melyre szerintem érdemes egy pár szót "pazarolni".

  

A Dai Mahou Touge egy eredetileg 2002-ben íródott manga, melyet Hideki Ohwada írt és rajzolt az Ace Momo Gumi magazin olvasói számára. Annyira sikeres lett a manga, hogy 2006 és 2008 között 4 epizódot megélő OVA anime adaptációt is kapott. Műfaja komédia, és mint láthatjátok, a japán "magical girl" műfajt próbálja kiparodizálni.

Az igazi érdekesség, hogy mindenhol - még wikipédián is - csak 1 kötetről írnak, holott Hideki Ohwada 3(!) darab kötetet készített! Hogy ez hogyan lehetséges, azt már ne tőlem kérdezzétek!

 

 A történet ritka nagy gyökérség (és sablonos is persze). Punie "mese világ" hercegnője 1 évre a Földre kell utaznia, hogy ott tanuljon és barátkozzon - és bebizonyítsa, méltó, hogy ő legyen a trónörökös.

Persze nem megy minden zökkenő mentesen, hiszen "hercegnői" mivolta miatt sok ellensége is lesz - letaszított királyi családok sarja(női), gonosz korrupt papnők, pelenkás trónörökösök, akiknek még szőr sincs a p*csájukon, de már arcoskodnak, és persze az "Akatsuki női változatát" is megkapjuk.

De nem kell félteni Punie-t, elvégre van varázsereje, és ha az nem megy, akkor még mindig használhatja a szeretet ereje..... helyett a különböző pankrátor fogásokat, melyekkel természetesen kizárólag 16 éven felüli lányok/nők lábát, karját vagy gerincét töri szilánkokra.

  

Éééééés.... ennyi! Igen, ennyi a történet! Tehát történet szempontjából rohadt gyenge.

De nem is a történet a fontos ebben a mangában, hanem a humor. Tényleg nagyon jól kiparodizálja a "magical girl" témát. Jó példa, amikor Punie egyik ellenfele aranyos kígyókat, Punie meg aranyos monguzokat szabadít rájuk, és aztán egy véres mortal kombat szintű vérrontás lesz a kígyók és monguzok között (ennél a résznél mindig fetrengtem a röhögéstől). És az a jó benne, hogy még az is értékelni tudja ezt a humort, aki abszolút nincs benne vagy pedig nem ismeri a "magical girl" témát (mint én, mert eddig csupán ezt az egy magical girl-t ismerem).

De nem csak paródia van benne, vannak benne elég durva poénok is, mint pl amikor Punie találkozik a kis hugaival, aranyosan egymás felé futnak, majd a két kis szaros egy rohadt nagy  ollóval neki rontanak a testvérüknek, üvöltözve, hogy ők akarnak a trónörökösök lenni, majd miután elrúgta a szarosok ollóját, egy drámai gonosz fej után mindössze egy fenekelést kapnak Punie-tól.

Kétségtelenül az a legviccesebb, amikor Punie minden fajta pankrációs fogással kitöri a "gonosz 16-20 éves lányok" lábát vagy gerincét (valamiért mindig az Asterix jut az eszembe).

  

Tehát hangulata 5-ös.

Fontos tudni, hogy a mangákban olyan történetek is vannak, amik nem voltak benne az anime verzióban, mint pl Punie mazochista udvarlója, vagy amikor Punie anyját meglátogatja az egyik tanárnő gyermeke igen pocsék tanulmányi eredményei miatt.

Viszont ami miatt eléggé érdekes ez a manga, az a rajzolás.

Néha szép, néha ronda, néha meg nem tudom eldönteni, hogy ez most szép, vagy ronda. Tény, nem az animéhez kell hasonlítani - mert az ugye jóval szebb -, de azért Akeno-t ("női akatsuki vezért") szebbre is megcsinálhatták volna (jó, lehet hogy szándékosan ilyen groteszk a külseje).

Negatívumként a történet mellett talán azt lehet felhozni, hogy a karakterek is sablonosak.

   

Végezetül annyit mondok, ez egy jó kis paródia manga sorozat, melyet szívesen ajánlanék, ha lenne hozzá fordítás. Mint az elején írtam, a wikipédián is csak egy kötetről írtak, holott 3 kötet létezik, és még azt az 1 ismert kötetet sem fordították le.

Tehát, aki szereti a RAW-ot, és legalább a képeket szívesen nézegetné (már attól röhögő görcse lesz az embernek), dobjon meg egy email-el, vagy írja meg kommentben.

 

Dai Mahou Touge

- Idő: 2002

- Író & Rajzoló: Hideki Ohwada

- Magazin: Ace Momo Gumi

- Műfaj: Komédia, Paródia

- Hossz: 3 mangakönyv

 Ami Tetszett:

- Jól kiparodizálja a "magical girl" témát.

- Jók a pankrátoros részek.

- Vicces.

- Groteszk rajzolás.

- Nagyon jó hangulat.

- Olyan történetek is vannak benne, amik nem voltak az anime verzióban.

Ami nem tetszett:

- Gyökér történet.

- Semmilyen karakterek.

- Nem mindenkinek jön majd be a groteszk rajzolás.

 

Értékelés:

- Rajzolás: 4/5

- Karakterek: 2/5

- Egyediség: 3/5

- Humor: 5/5

- Mondanivaló: 2/5

- Hangulat: 5/5

- Történet: 1/5

- Karakter Fejlődés: 2/5

- Pontban: 24/40 = Közepes

(1-14 Szar, 15-19 Rossz, 20-24 Közepes, 25-29 Jó, 30-35 Kiváló, 36-40 Király)

- Százalék: 66%

(1-30% Szar, 31-49% Rossz, 50-70% Közepes, 71-89% Jó, 90-99% Kiváló, 100% Király)

- 10/10-es skála szerint: 6.5/10

0-2.5 = Csak saját felelősségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla vidit, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

 Mangekyo022 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr692868496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2011.05.01. 15:31:34

Az anime sztem nem volt egy nagy szám, nekem elég volt az is:D

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2011.05.01. 15:33:32

mondjuk az Openingje az rohadt jó:D

Death/Mortis 2011.05.02. 11:45:40

Szeretem az abszurd humort és a furcsa karakterrajzolást. Azt hiszem ez kell nekem. :D

Mondanivaló 2/5? xD Kíváncsi vagyok, hogy mire kapott kettőt egy paródia.
süti beállítások módosítása