Kritika by xx18Rolandxx-Suzuka

2011.04.15. 08:58

Sziasztok!

Nos hát mi mással is kezdhetnénk a napot egy jó kis reggelin kívül mint egy anime kritikával. A Mai alanyomat geriolah7 ajánlotta figyelmembe és kérte hogy ha lehet akkor mutassam be,nos ez most meg is fog történni. Következzék tehát a Suzuka c.anime!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Suzuka Kouj Seo 2004-2007-ig tartó mangájából készült 2005-ben és mivel láthatóan az anime beérte a mangát ezért ennek is teljesen más a vége.

A anime főhőse egy Yamato nevű fiú aki éppen nagynénjéhez és unokahugához költözik Hiroshimából Tokióba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azonban a mielött odaérne hozzájuk ellátogat az iskolába is ahol tanulni fog viszont hamarosan megpillant egy csinos lányt és a fiú ugymondani első látásra beleszeret. Ám nem marad ott megkérdezni  anevét hanem siet a nénikéjéhez,aki mint kiderül egy gyógyfürdővel egybekötött lányszállót vezet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És igen Yamato is ott fog lakni szóval én már lélekben felkészültem egy ecchi fanservice csajsereg rohamára XD.  Yamato azonban nem ingyen fog ott lakni hanem be kell segítenie mégpedig úgy hogy a fürdőt este neki kell kitakarítania.

Takarítás közben azonban megjelenik az anime fansevice felelős csaja Megumi és kissé inzultálni kezdi Yamatot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veszekedésük közepette azonban hirtelen megjelenik az a titokzatos lány is az iskolából akit Yamato figyelt anno. Mint kiderül ő Suzuka és ő is ott lakik emelett kiváló magasugró is egyben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persze a látottak hatására Yamatót azonnal elkönyveli egy perverz állatnak és nem szívesen áll vele szóba,egészen addig, míg bizonyos dolgok hatására úgymond barátok lesznek majd a fiú bevallja neki hogy szereti.

Igen ám csakhogy a lány elég szépen kikosarazza őt bár ekkor még ő sem vallja be magának az érzéseit. Mint azonban később kiderül hogy Yamato nagyon hasonlít Suzuka volt barátjára és partnerére aki azonban egy balesetben meghalt és ezért próbálja meg távol tartani magát Yamatótol.

Azonban hamarosan feltünik egy másik lány is aki egy osztályba jár Yamatoval,az ő neve Honoka és mint kiderül már kiskorától szerelmes Yamatóba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt is be is vallja neki bár a fiú még mindig Suzukába szerelmes azonban Honoka felé is húz egy kicsit. Suzuka bár úgy tesz mintha nem érdekelné őt hogy találkozgatnak azért rendszerint látszik rajta a féltékenység. Ezek után megindul a harc Yamato kegyeiért akinek pedig választania kell a két lány közül.

No tehát ez lenne a Suzuka.

Mint láthatjátok sok újdonságot nem hoz fel az anime,szokásos love anime sztori,aki látta a Lovely Complexet vagy a Midori Days-t akkor az tudja hogy miről beszélek. Tehát a történet az elég sablonos de egy picit még is dob rajta azok a jelenetek amikor Suzuka és Yamato együtt edzenek az iskolában.

Sajnos a karakterek se hoznak vmi sok újdonságot és ez elég szomorú tény. Viszont az piros pont hogy love anime ellenére nincs tele fanservice csajok hadával,helyette megkapjuk Megumit aki állandóan bepiál illetve zaklatja Yamatót illetve ott van még Yamato "barátja" Yasonubo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nos ő az anime egyik mélypontja ugyanis nagyon irritáló a gyerek emelet folyton kínos helyzetbe hozza Yamatót amit persze mindig ő szív meg. Hamár kínos szereplőkről van szó akkor Megumi is idesorolható aki bár nem annyira irritáló mint Yasu de azért őt se kell félteni.

Aki viszont nagyon tetszett az Suzuka volt ugyanis ő legalább egy szerethető karakter annak ellenére, hogy folyamatosan piszkálják egymást Yamató-val. Meg úgy Yamato is rendben van karakterfronton. Honoka meg hát egy nagyon semmilyen karakter lett igazából olyan mint a legtöbb love mellékszereplő csaj.

Akkor most beszéljünk a látványról. A Látvány szerintem elég szép bár gy 2005-ös animéhez képest kicsit gyenge. Nem ronda de azért szebb is lehetett volna.

A Zenék azok nagyon jók lettek,az Opening és az ending is nagyon szépek szóval kivételesen nem vmi hallgathatatlan vacak csöpögős love dal megy az opening alatt.

Viszont az anime legnagyobb mélypontja az hogy pár rész után nagyon egyhangúvá és lapossá válik az anime amely ezáltal eléggé lehangolt lesz. Ugyan vannak benne poénok de azok olyanok amiket már 100x-or ellőtek az ilyen animékban.

Így a végére pedig azt mondom hogy a Suzuka nem egy világmegváltó anime de azért nem is rossz anime sőt kifejezetten jó,ha szeretitek az ilyen animéket akkor nézzétek végig. Geriolah7 meg remélem örül hogy bemutattam az animét.

Suzuka

-Idő:2005

-Rendezte: Kouji Seo

-Stúdió:Marvelous Entertainment

-Műfaj: Love,Iskolai Élet

-Hossz: 26 rész

Tetszett:

-Látvány

-Yamato és Suzuka karaktere

-Zenék

-Sport jelenetek

-Love animéhez képest nincs tele fanservice jelenetekkel

-Flashback-ek

Nem Tetszett:

-Sablonos Történet

-Yasu,Megumi és Honoka karaktere

-100x-or ellőt poénok

-Pár rész után nagyon egyhangu és lapos lesz az anime

Értékelés:

-Táblázat Szerint: 26/40-Jó

-Százalék Szerint: 77%

8/10

Így a végére egy bejelentés: Úgy néz ki hogy hamarosan lesz mikrofonom szóval nemsokára csinálok egy videós elemzést is. Addig is SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr492827574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Geriolah7 2011.04.15. 13:27:48

Jó lett a bemutató és köszönöm,hogy bemutattad.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.04.16. 20:45:11

Engem a kezdés inkább a Lova Hiná-ra emlékeztet. ahogyan leírtad.
Hány forintos mikrofont csórsz? :) 2k alatt szinte semmi értelme.

szine 2012.08.27. 18:11:16

Nekem csalódás volt ez az anime. Suzuka nem éppen egy kellemes személyiség. Pedig szinte végig tudni lehet mi a problémája.
Egy komoly hibát helyre tennék akire te nem gondolsz Megumi, hanem Yuka.
Amiben nem értek egyet, nekem egyértelműen Honoka karaktere tetszett a legjobban. Igen okos lány, szemben az animeben levő összetöbbivel, amikor észreveszi, hogy nagy baj van, akkor ő maga véget veget a kapcsolatnak, mint sem, hogy megvárja, hogy minden tönkre menjen. Illetve barátnője Nana is egy üde színfolt volt.
Honoka jóformán az egyetlen aki beolvasott Suzukanak az utolsó előtti részben, az a jelenet mindent megért.
Történet tényleg sablonos, bár a kulcspont egyáltalán nem az, hisz Tsuda halála végig a kulcs.
Lovely Complexhez való hasonlítást nem osztom, az igazi remekmű. Nem csak, hogy rendkívül humoros, de igen komolyan drámai is, és romantika is komoly szerepet kap benne.
Sorozatnak szerintem a legnagyobb hibája, hogy túl korán dobták ki.
Ezért manga 1/3-ig jutott csak el az anime.
Vagyis ennek tudható be, hogy nem igazán kerek a sztori.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.09.13. 01:02:49

na végig olvastam a kritikád, nagy részével egyetértek. Bevallom most ahogy újra néztem ,valamiért sokkalta kellemesebb élményekkel töltött el mint amikor először láttam. Tudod, fura volt látni egy 2005 ös animét. Persze tele van sablonnal, amik mára már kikoptak,vagy épp ellenkezőleg egyes sablon elemeket túlerőltetnek. A szinkronhangok egyébként az animében szerintem rémesek voltak. Az elején rendkívül élettelen volt. Főleg Yamato és Suzuka hangja. Ami viszont tetszett az a karakterek ábrázolása, ugye te is látod a mai számítógépes főszereplőket, ezekben a "régi" karakterekben viszont még van "hús" ha érted mire gondolok. Embernek néznek ki. Van válluk hátuk, karjuk ,némi izomzat is ,mert ugye azért sportolókról beszélünk. Külső megjelenésre Suzuka is egy olyan sablon karakter ami mára már kikopott Yamató külsejével egyetemben. Ide is beraktak egy szemüveges karaktert, egyébként miért van szemüveges karakter minden animében? Ez valami féthis,hogy a szereplőknek baszkurálni kell azt a nyamvadt szemüveget az orrukon,és miért mindig okoskodó az akin a szemüveg van ááh :P

A sorozatot tényleg korán dobták ki, sajnáltam hogy nem folytatták, szüneteltethették volna mint a Hunter X Huntert, vagy a Hajime no Ippot (nézd meg az ippot ,tetszeni fooog már letölthető hozzá a felírat)
süti beállítások módosítása