Sziasztok!

Ez alkalommal a már jó régen beígért A Vadon hercegnője c. Animefilmet fogom nektek bemutatni!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az animét Hayao Miyazaki Rendezte 1997-ban saját ötlete alapján. A Film fő témája igencsak érdekes hiszen az ember és a természet örökkévaló harcát mutatja be!

A Történet főhőse egy Ashitaka nevű fiatal herceg kinek a faluját megtámadta egy hatalmas vaddisznószellem akit azonban a fiú megölt azonban a disznó előtte még megátkozta őt egy sebbel amely addig terjed rajta amíg ő maga meg nem hal tőle!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ashitaka hogy gyógyírt találjon a sebére elindul az erdő szelleméhez hogy oldja fel az átkot! Segítségként megkapja azt a hatalmas vasgolyót ami a disznót démonná változtatta majd megölte!

Útközben találkozik egy furcsa szerzetessel aki a vasgolyó alapján a helyet ahova a fiúnak mennie kell és ahol az Erdő Szelleme is él! Csakhogy kiderül hogy azon a helyen egy nagy vaskohó és egy vasváros épült és a lakóik folyamatosan háborúznak az erdő teremtményeivel és vezetőjükkel Moroval a nagy fehér farkassal illetve annak fogadott lányával San-nal akit csak úgy hívnak hogy a Vadon Hercegnője!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csakhamar kiderül hogy aki az egész háborút kitalálta és ezáltal feltett célja hogy megölje az Erdő szellemét az a város úrnője Eboshi illetve az a furcsa szerzetes is benne van akivel Ashitaka találkozott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ashitaka azonban nem nézi ezt tétlenül és elhatározza hogy megállítja őket és véget vet a háborúnak ennek érdekében szövetkezni próbál San-nal azonban a lány elsőre nagyon utálja őt és nem kér belőle.

Dióhéjban ennyi a film és máris itt van az első pozitív pont a filmnek ami a története. Egy tényleges problémát dolgoz fel olyan tálalásban hogy még a 60-as IQ-u emberek is megértsék. Ehhez a társul a Ghiblitől megszokott nagyon szép rajz és látvány ami végképp ne utolsó szempont.

Akkor most ejtsünk pár szót a szereplőkről. Aki a legjobban kiemelkedik a San ugyanis ő nem az a tipikus lányszereplő aki a Ghibli filmjeiben szokott szerepelni hanem egy nagyon erős és határozott személyiség bár néha a makacssága már kimondottan idegesítő. Ashitaka a szokásos férfi főszereplő sémákat hozza, Eboshi sem az a tipikus nagyon gonosz negatív szereplő de pont ez teszi őt jóvá.

Akikről azonban el lehet mondani hogy rosszak azok a mellékszereplők. Azok közül is kiemelkedik Gonza Vasváros tábornoka akinek nagy a szája és úgy tud üvöltözni mint Gordon Ramsay és ilyenkor rosszabb mint Bantu az Elfen Liedből de hamar kiderül hogy csak egy ostoba szájhős.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Többi szereplő úgy nagyjából rendben van.Pirospontot ér továbbá a zene is,tényleg nagyon szép zenék vannak benne ez főképp az endingre vonatkozik.

Ezek voltak a pozitívumok jöjjenek a negatívumok! Az első az hogy a film tele van nagyon unalmas részekkel amik a film 40! át adják! A Harcokat se lehet vmi érdekesnek mondani már ha azt vesszük számításba hogy vmikor a középkorban játszódik akkor nekem nagy gond.

A Rossz mellékszereplőket már említettem akkor most kitérek az erdő szellemének ábrázolására!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Őszintén megmondom hogy én ennél többet vártam a Ghiblitől minthogy egy túlszőrős szarvasként ábrázolják az Erdő Szellemét!Ráadásul ami azután következik hogy meghal az nagyon kaotikus!

Én ezennel a végére értem a beszámolómnak! Igen  beismerem hogy a vadon hercegnője nem a Ghibli legjobb filmje viszont azt kell ismerni hogy nagyon szórakoztató és elgondolkodtató.Aki tehát kedvet kapott hozzá az bámulja végig!

[Mangekyo022 véleménye:

 "Valóban az egyik legjobb Ghibli anime film, viszont egyben talán a leghosszabb is!

  173 perc... az majdnem 3 óra!!! És szerintem bőven letudtak volna faragni ebből a

   rohadt nagy időből minimum 20-30 percet..."]

Mononoke Hime-A Vadon Hercegnője

-Idő:1997

-Studió:Ghibli

-Rendezte:Hayao Miyazaki

-Műfaj:Fantasy,Kaland,Dráma

-Hossz: 173 perc

Tetszett:

-Elgondolkodtató történet

-A Ghiblitől megszokott nagyon szép rajz és látvány

-Zenék

-San

-Eboshi úrnő nem látszik gonosznak mégis nagyon jó negatív szereplő

Nem tetszett:

-Gonza

-A Film 40%-a nagyon unalmas

-A Harcok se vmi érdekesek de ez megbocsátható

-Nagyon irritáló mellékszereplők

-Egy túlszőrős szarvastól többet vártam a Ghiblitől egy isten ábrázolására.

Értékelés:

Táblázat Szerint:31/40-Kiváló

Százalék Szerint:90%

9/10

Ennyi Voltam, Béke!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr202688128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dragonman 2011.02.25. 11:49:30

Az egyik kedvenc Ghibli filmem és szerintem az egyik legjobb is. Én is csak ajánlani tudom. Amúgy a Mononoke Hime jelentése Lidérc Hercegnő.

xx18Rolandxx 2011.02.25. 12:20:31

@Dragonman: Tényleg? Óhh nem is tudtam! Bár a fordítók sose fordítják le jól a címeket. Kösz ai infót!
süti beállítások módosítása