Sziasztok!

Ismételten jelentkezem,ezúttal egy Magical Girl animével amely ismételten kellemes szórakozást nyújt mindenkinek aki szereti ezt a műfajt.

Ime a Shugo Chara!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Shugo Chara igazi vérbeli Shoujo Mahou Shoujo anime, amely nagyon sok mindenben eltér a megszokott sablonoktól bár még igy is fellelhetőek benne. Az anime Peach-Pit (Rosen Maiden) mangája alapján készült 2007-ben,emellett 2 folytatása is készült.

Na akkor essünk neki!

Az anime egy igen érdekes témát boncolgat,méghozzá azt hogy sok ember másnak mutatja magát mint amilyen valójában hogyha új társaságba mondjuk egy új osztályba kerül és a többiek ez alapján ítélik meg!

Főhősnőnk Hinamori Amu is hasonló problémákkal küzd uj iskolájában ahol mindneki egy szupervagány csajnak ismeri akinek híres szülei vannak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amu ugyan megpróbál tenni a pletykák ellen viszont ez sajnos nem sikerül neki ezért egy este egy TV Show hatására imádkozni kezd az őrangyalához segítségért ami meg is érkezik másnap reggel igaz kissé szokatlan módon,3 tojás formájában.

Mint kiderül ezek nem közönséges tojások hanem Amu valódi személyiségének a tojásai amelyek nemsokára ki is kelnek és 3 Shugo Chara jelenik meg Amu előtt Ran.Miki és Sue! Ran Amu sportos,Miki a művészi Sue pedig a háztartási énjét jeleníti meg Amunak. A Történet haladtával megismerhetjük az iskola diáktanácsát az Őrzőket akinek szintén vannak Charai-k és Amu-t is beválasztják aki nagy sokára mond igent!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

és voltaképp itt kezdődik a történet ugyanis akik látják a Chara-kat és képesek átváltozni velük(Először csak Amu képes rá) azoknak meg kell találniuk az Embriót amely képes minden álmot valóra váltani! Ehez Amu a legfőbb segítség mikor is az első részben megkaparint egy különleges lakatot a Humpty Lockot és az segit neki átváltozni Ran Miki vagy Sue hozzájárulásával.

Azonban az anime jellegéhez hasonlóan a főgonoszok is megakarják szerezni az Embriót és ehhez minél több X Tojást kell előállítaniuk amelyek viszont képesek X Karakterekké válni. És igen ők lennének a legyőzendő szörnyek az animében amelyeket Amu képes visszaváltoztatni.

Most akkor kitérek a főgonoszokra ahol elég érdekes egyéneket kapunk de igazából csak az anime 2. felében úgy kb a 29-ik résztől kapnak fontosabb szerepet! Először is itt van Hoshinau Utau aki szupermodell és énekesnő viszont AKI NEM LÁTJA HOGY KIRŐL LETT MÁSOLVA AZ VAK!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És itt jegyezném meg hogy mivel énekesnő is ezért nem más szinkronizálja mint Nana Mizuki aki ezúttal is eszméletlen jó dalokat énekel az animében! Viszont Utau nem tulzottan pozitiv karakter hoszen általában denevérszárnyai vannak és nagyon utálja Amut.

Aztán itt van még Ikuto,Utau bátyja aki egy macskafülű fiú mivel karaktere egy macska viszont általában nem törődik semmivel így egyáltalán kétséges hogy ő negatív karakter-e.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ők lennének a főbb negatív karakterek persze idővel jók lesznek és ezen megy majd tovább az anime!

Szóval a történet lényegében annyi hogy megakarják találni az embriót mielőtt a másik találná meg!

Ennyi a történet,és igen elég sablonosnak hat de az újításoknak köszönhetően elég élvezetes. Ugyan a karakterek is elég sablonosak sőt vannak köztük kimondottan gagyik is de összességében mindegyik karakter szerethető.Ami még nagyon tetszett nekem az a rajzolás ami meg kell hagyni elég szép lett ráadásul nagyon látványos is az anime,ez főképp az átváltozásokkor és a támadásokkor érezhető.Plusz Utaunak vannak a legjobb harcos ruhái is az animében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Negatívumok előtt még kiérnék a zenékre is. Sztem elég jó openingjei és endingjei vannak viszont nekem jobban tetszettek azok a dalok amiket Nana Mizuki énekel benne amik ráadásul az animében debütáltak.

De akkor most jöjjenek a negatívumok. Az egyik az hogy Utau vérfertőző mániás ugyanis Ikutóba szerelmes aki ugye a bátyja viszont ez szerintem marhára nem kellet volna bele.

Ráadásul van két szereplő akik engem az idegtépésbe kevertek,az egyik az Yaya akinek karaktere egy bébi és meg kell hagyni Ő A LEGRÖHEJESEBB AZ EGÉSZ ANIMÉBEN és ez nem csak a karakterére vonatkozik hanem a támadásaira is. A Másik az pedig a főgonoszok vezére akinek a nevét se tudjuk meg plusz semmit se csinál az animében. A Többiekkel meg úgy kivagyok békülve. Viszont az anime legnagyobb negatívuma az hogy az első fele UNCSI de az nem kifejezés,dögunalom az első fele harcok is 3 részenként vannak benne. Viszont aki kibírja az nyugodtan végignézheti a 2.felét ami kifejezetten jóra sikerült.

Igy el is érkeztem a kritika végére,remélem a trehány első fél ellenére is megtekintétek hiszen ez egy nagyon szórakoztató kis anime!

Shugo Chara

-Idő:2007

-Rendezte:Kenji Yasuda

-Műfaj:Magical Girl,Fantasy

-Hossz: 51 rész

Tetszett:

-Néhol sablonos viszont elég jó történet

-Mondanivaló

-Rajzolás és látvány

-Utau ruhái

-Nana Mizuki dalai

-Zenék

Nem tetszett:

-Utau vérfertőzése

-Yaya és gonoszok főnőke

-Az első fele siralmas

-Utau lopott kinézete

Értékelés:

Táblázat szerint: 28/40-Jó

Százalék Szeint:82%

8/10

SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr902528569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsomoka1998 2010.12.20. 20:37:45

Utau=Misa (kinézetileg)?

xx18Rolandxx 2010.12.20. 20:58:54

@zsomoka1998: Hát én nem arra gondoltam hanem Usagi-ra a Sailor Moon-ból. De a te meglátásod is helyes.

AlexM1983D 2010.12.20. 21:25:14

@zsomoka1998: Valóban van "némi" Misa beütése.

Peter1989 · http://peter1989.wordpress.com/ 2010.12.20. 22:59:39

Valamikor nagyon bírtam ezt a műfajt, de azt hiszem Sailor Moon-tól idefelé már ez se sok mindent képes felmutatni. KKJ még tetszett, meg persze Cutey Honey, ami már jóval az SM előtt is bizonyított, de azóta valahogy nem vonzz a téma. Mermaid Melody és Wedding Peach untatott, Pretty Cure, TMM egyáltalán nem jött be. Erre az animura mondják páran, hogy nextgen SM, de ez szvsz csak túlzás. =)

xx18Rolandxx 2010.12.20. 23:13:30

@peter1989: Jó hogy említeted a Cutey Honey-t hiszen következőnek azt fogom bemutatni"Ős Mahou Shoujo Anime Cimmel!

Peter1989 · http://peter1989.wordpress.com/ 2010.12.20. 23:29:39

Kíváncsi vagyok, lehet nekem is írnom kéne róla, csak azaz igazság, hogy már rohadt régen láttam. =)

Egyébként én úgy vélem, valahol egyértelmű egy srác miért néz ilyet, elsősorban a szép anime babek miatt. Igen, kell valami kis story és valami közhelyes mondanivaló is amire rá lehet húzni, meg persze az átváltozás, támadás animációk se maradhatnak ki, de a lényeg marad a lényeg. Nincs is ezzel gond amíg van benne némi eredetiség, és látja az ember hogy az alkotók próbálnak variálgatni az egyes részekben, csak amikor fordul a kocka, és már csak a fillerek mennek, mert a cím úgyis eladja magát, na akkor szokott gond lenni.

xx18Rolandxx 2010.12.20. 23:37:31

@peter1989: Ja azt elfelejtettem ideirni hogy nem az eredeti 73-asat fogom bemutatni mert azt sehol se tudtam megnézni és torrenten is csak olyan fájlba van hogy a lejátszóm nem nyitja meg,hanem a 98-as Cutey Honey Flasht fogom bemutatni amit viszont már sikerült végignéznem ,igaz csak a neten.

Yuko1414 2011.06.10. 16:52:36

Te teljesen idióta vagy? -.- mondj 3 okot ami Usagi és UTAU között van jaj de ne olyan fárasztókkal hogy két copfban van a haja me szőke meg h Utau Usagi U -betű -.- látom te te nem látod a két szemilyiség közötti különbséget!!! (jellem stb...)

Hunterbey 2019.07.06. 18:33:31

Személy szerint engem a Rozen Maidenes Shinku jutott eszembe Utauról inkább, mint Usagi vagy Misa
süti beállítások módosítása