A Legenda ugy tartja hogy 1988-ban egy 34 éves mangaka gondolt egyet és időt,fáradságot és energiát nem kímélve elkészíti nagy sikerű mangájának anime filmváltozatát! Ám ekkor még nem sejthette hogy teremtménye micsoda hatással lesz a jövőre nézve! A Mangakát KATSUHIRO OTOMO-nak hívták a teremtményt pedig ugy hogy.....

 

Sziasztok!

Igen ma bemutatom nektek Katsuhiro Otomo korszakalkotó animéjét melyet saját mangájából készített 1988-ban.Ez az Akira.

A Történet szerint 1988-ban egy robbanás elpusztította egész Tokiót ám 31 évvel később 2019-ben újjáépült és Neo-Tokiónak lett elnevezve. Közben lezajlott a 3.Világháború amely sajnos ezt a Tokiót is tönkretette és azóta a város a motoros bandák illetve a vallási szekták városa lett!

A Történet két főszereplője is egy ilyen motoros banda tagjai,Kaneda és Tetsuo. Nem mellesleg Kaneda a bandavezér aki mindig ugratja Tetsuo-t ám ezt ő nem gondolja viccesnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Banda éppen harcot vív egy rivális bandával a bohócokkal mikor is Tetsuo majdnem elüt egy furcsa kinézetű fiút Takeshit akiről csakhamar kiderül hogy különleges képességgel rendelkezik és csakhamar el is szállítják egy katonai bázisra ahogyan Tetsuót is!

A Cselekmény ezután indul csak be igazán mikor Tetsuó magához tér a bázison ahol kiderül hogy a kormány kísérleteket végez rajta és más hasonló képességű emberen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eközben Kaneda megpróbálja megmenteni Tetsuót és ehhez kénytelen szövetkezni egy Kaori nevű lánnyal aki egy kormányellenes csoport tagja. A sztori a végén se marad unalmas hiszen itt kapjuk az anime mára leghíresebb jelenetét "Tetsuó Átváltozását" amely még a South Parkban is szerepelt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Így Kanedának nincs választása, mint harcolni Tetsouval aki ellen azonban még a hadsereg is tehetetlen! Hogy mi lesz a harc vége? Ki az az Akira! Túlélik egyáltalán? Mindez kiderül ha megnézitek az animét!

Spoilerezés nélkül ennyi a tartalma az animének de viszont már ennyiből ki lehet következtetni egyes dolgokat. Ha nem haragszotok az értékelést az anime legnagyobb pozitívumával kezdem ami a látvány! Igen és ez azért a legnagyobb pozitivum mivel ebben minden képkocka kézzel van megrajzolva,ehhez számítógéppel nem nyúltak és ilyen technikával megcsinálni egy több mint 2 órás animét az azért már nem kis dolog! most egy kockával próbálom illusztrálni az elképesztő rajzolást és látványt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És most mondjátok erre hogy nem csodálatos és szép. Ezt kézzel megcsinálni nem lehetett könnyű. A Karakterek az elején nem valami nagyon pozitívak viszont szerethetőek azonban később Tetsuó olyan szellemi átváltozáson megy keresztül ami véleményem szerint adott némi ihletet a Death Note készítőinek is.Újabb pozitívum hogy a mellékszereplők nem idegesítőek és karaktertelenek.Zenék terén is nagyon odavág az anime bár nem sok van benne viszont ami az első harc lett folyik az nagyon szép!

De sajnos itt is van néhány nem tetszett dolog! Az egyik az Akira kiléte de ezt inkább nem árulom el hanem annyit mondok hogy elég sokat beszélnek Akiráról de amit kapunk Akirára az nálam nagy csalódást okozott mert őszintén megmondom hogy nem arra számítottam.Számomra Akira kiléte csalódás volt! De szerencsére a negatívumok többé-kevésbé kimerülnek itt. Amiről szeretnék még beszélni nektek azok az effektek. A Robbanásoktól elkezdve a pszi-csatározásig azok is megrajzolva vannak és hatásosak baszod.aZ EMBER SZEME SZINTE KÁPRÁZIK A LÁTVÁNYORGIÁBAN.

Viszont olvastam hogy sajnos az anime nem aratott nagy sikert de ez segítette hozzá az Akirát hogy kultusz animévé nője ki magát. Bár ez íratlan szabály a kultuszfilmeknek, hogy nem szabad kasszasikernek lenniük,gondolok itt pl: A 16 szál gyertya,a Nulladik óra és az egyéb 80-as évekbeli filmre is.

Így a végére csak annyit mondhatok hogy le a kalappal Katsuhiró előtt,ezzel a filmmel beírta magát az anime-történelembe. Plusz a városi könyvtárban találtam egy könyvet 1001 sci-fi amit látnod kell mielőtt meghalsz címmel és az Akira is szerepel benne a Ghost In The Shellel-el együtt!

Akira

-Idő:1988

-Rendezte:Katsuhiro Otomo

-Studió:Tokyo Movie Shinsha

-Műfaj:Vérbeli Cyberpunk,Sci-fi,Akció

-Hossz: 125 perc

Tetszett:

-Nagyon eredeti történet

-A Látványorgia és a rajzolás,ezek is viszik a pálmát

-Eszméletlenül hangulatos

-Idegesítő szereplők nuku

-Zenék

-Effektek

.-Minden egyes képkocka kézzel van megrajzolva

Nem Tetszett:

-Akira kiléte csalódás annak aki végignézi az animét

-Méltatlanul húzták le.

Értékelés:

Táblázat szerint: 38/40-Király

Százalék szerint:98%

9.5/10

SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr882522409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása