Szegasztok!

Mint tudjátok, ami híres, azt érdemes kiparodizálni is, persze nem úgy, mint egyesek ilyenekkel...

Az animéknél is él ez az "arany szabály", és természetesen mindig a "legfelkapottabb" animéknak van paródia sorozatuk, mint a Naruto-nál.

A Naruto paródiáknál 3 fontos sorozatot tudok felhozni: Omnistrife Fun With Akatsuki-ja, a Hebis Barmok és Fekete Dani (Dani-C) Egy Akatsukis Élete.

Most egy kicsit Fekete Dani "Egy Akatsukis Életéről" fogom elmondani a véleményemet.

 

 

 

Az Egy Akatsukis Élete egy paródiasorozat, melyet Fekete Dani (másik nevén Dante-C) készít a mai napig is, és jelenleg 26 részt és egy "filmet" élt meg, és habár sokak szerint "nagyon hasonlít Omnistrife Fun With Akatsuki paródia sorozatára", teljesen más.

Fekete Dani a sorozatot Paint-el rajzolja meg - kockánként, ami nagyon nehéz -, majd miután elkészítette a képeket, a Movie Maker segítségével összevágja, és így készülnek el a sorozat részei.

A látvány dicséretre méltó, nem csupán azért, mert szebb a Fun With Akatsuki-nál, hanem mert még fejlesztette is a rajzolókészségét is Dante-C. A lenti két videót össze hasonlítás képpen:

 

 

Mivel a paródiáknak is kell történet, ezért az "Egy Akatsukis Életének" is van története: az Naruto világ Akatsuki szervezetének tagjai mindennapját mutatja be - kicsit másképp. Ezért természetesen a paródiák többsége az Akatsukis tagok kiparodizálására van kihangsúlyozva, de minden más egyéb eseményt is kiparodizál, ami a Naruto-ban benne volt/van. Dante-C megpróbál egyszerre haladni az eredeti történettel (most tart a Hebis részeknél), és habár Dante-C néha fél attól, hogy átmegy a sorozat "South Park Szindrómába" (több hangsúly a történeten mint a poénokon), de egy kicsit sem laposodik el a humor emiatt.

Ami főként dicséretre méltó, az a humor. Dante-C nagyon jól kitudja parodizálni az eseményeket (Itachi és Kisame Naruto utáni vadászata, Deidara vs Gaara harc stb...) és karaktereket (ez főleg Kisame-nál és Itachi-nál érvényesül). Nincs olyan rész, amin a néző nem tudna nevetni. Még annak is viccesek lesznek a poénok, akik amúgy nem is nézik a sorozatot.

Dante-C nagy ritkán belerakott pár "saját szereplőt" is, mint Sasukina (Film, 20-21-22 részek), vagy Konan szülei (19-26 részek) illetve Deidara "kezei" (8-Film és a 21-ik résztől állandóan), de egy paródia sorozat nyugodtan eltérhet az eredetitől.

Én szerintem az "Egy Akatsukis Élete" Magyarország legjobb anime paródia sorozata, mely még jobb is, mint amit kiparodizál. Remélem még jó sokáig fogja Dante-C készíteni a sorozatot.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr552520218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xx18Rolandxx 2010.12.16. 18:21:30

Hát erre nem gondoltam volna,hogy véleményt
fogsz irni az EAÉ-ről! És egyetértek ,ez a sorozat sztem is milliószor érdekesebb az alanyánál,öszintém megmondon nekem a Hebis barmok is tetszenek.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.12.16. 20:54:36

Azt hittem pedig, hogy már napok óta tárgyaljátok ti is a BAN-törvényt. :)
animeaddicts.hu/forum.php?viewtopic.40.9418.19

xx18Rolandxx 2010.12.16. 21:27:03

@Member: Sztem ugyse lesz belőle semmi!

Mangekyo22 2010.12.16. 21:38:45

@Member: Csak tudnám miért csinálják ezt?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.12.16. 21:48:52

Nem ismerem a hátterét, én is csak a törvényjavaslatból kihámozott angol fordítást értelmeztem. Lehet, hogy nemzetközi nyomásra, de lehet, hogy a konzervatívabb idős japánok unták meg. Egy biztos, lesz, aki bescannelje és legrabbelje a 18+ termékeket, maximum lassabban jutunk hozzá mindenhez. Az mondjuk röhej, hogy a One Piece is 18+-ra számíthat.

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2010.12.17. 12:48:09

@Member: one piece 18+os, lol?

Egyébként szeretem ezt a sorozatot, mert néha nagyon okos humor van benne.
süti beállítások módosítása