Sziasztok!

Mostani Alanyom egy olyan anime amelyet minden anime rajongónak kötelező legalább egyszer végignéznie mert az első perctől az utolsóig az egész színtiszta dráma!

Mai Alanyom a Szentjánosbogarak Sirja c.Anime film.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Animét 1988-ban készítette a Studio Ghibli(Sen to Chihiro no Kamikakushi,Gake no ue no Ponyo,Mononoke Hime) szóval a látvány a Gonzoéval vetekszik. A Rendezést Isao Takahata vállalta el és milyen jól tette ugyanis egy nagyszerű filmet sikerült összehoznia!

A Film története nem igazán eget verő mégis nagyszerű ugyanis nem sok anime van amely igaz történet alapján készült.A Film a 2. világháború idején játszódik és egy testvérpárról Seitáról és húgáról Setsukóról szól akik miután egy bombázás során elveszítik édesanyjukat édesapjuk pedig a háborúban szolgál a nagynénjükhöz kerülnek aki viszont nem bánik valami jól velük ezért a gyerekek elmennek tőle és egy barlangban húzzák meg magukat a bombázók elől. Seita lopással próbál gondoskodni húgáról miután a pénzük elfogyott ás Setsuko egy betegség miatt meghal! Innentől kezdve Seita is megpróbáltatásoknak van kitéve!

 

 

 

 

 

 

 

Szóval az anime kőkemény dráma de azért vannak benne vidám pillanatok is ám az anime legnagyobb előnye az a hangulat ugyanis eszméletlenül hangulatos ez nagyban köszönhető a sok éjjelente felvillanó szentjánosbogárnak amik végig kísérik az egész történetet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erre nagyon jó példa már a film első 5 perce amihez foghatót én még nem láttam animében.További fontossabb dolog az animében az egy egyszerű cukros doboz ugyanis miután Setsuko meghal Seita abba teszi a hamvait hogy mindig vele lehessen! Igazából az anime nagyszerű példája a testvéri szeretetnek és gondoskodásnak hiszen csak egymásra számíthattak!

 

 

 

 

 

 

 

A Látványra és a rajzolásra egyszóval nem lehet próbléma bár mégis eltér egy másik animéével az Akiráéval ami szintén akkor készült mikor ez is készült! Igazából az Akira rajzolása csak egy minimálisan jobb mint ezé.

A Szereplőkről annyit mondanék hogy nagyon látszik rajtuk hogy megviseli őket a háború de pont ez bennük a jó! Ami viszont nagyon nem tetszett az a Szinkron!Oké tudom általános tény hogy az animék 90%- nak rossz a szinkronja és ez alól a sajnos ez sem kivétel ugyanis Seita és Setsuko hangja nagyon nem lett eltalálva de főképp Setsuko hangja nagyon irritáló Seita hangja meg olyan mintha egy túlkoros tinédzser lenne! Az egyetlen jó szinkron az a Nagynénié lett  na ott pont jót választottak neki(Spilák Klára). Az eredeti hangok azért szerencsére jók lettek.

Már csak a Zenékről beszélnék egy kicsit amiket csak így lehet leírni: "Egyszerűen Csodálatosak! Ez nem vicc ugyanis nagyon szép zenék vannak a filmben!

Szentjánosbogarak Sírja

-Idő:1988

-Rendező:Isao Takahata

-Műfaj:Dráma,Háború,Tragédia

-Studio:Ghibli

Hossz: 93 perc

Tetszett:

-Az anime valós események alapján készült

-Nagyon jól bemutatja a háborút átélt emberek szenvedését

-Eszméletlenül hangulatos és látványos

-az első 5. perc remek felvezetése a filmnek

-Szép zenék

-Dráma ugyanakkor mégsincs túldrámázva

- A Nagynéni szinkronja egész jó lett

-Testvéri szeretet és gondosság

-A Szentánosbogarak fénye az éjszakában

Nem Tetszett

-A Szinkronok többsége nagyon rossz lett

-A Nagynéni jobban gondoskodik a családjáról mint a gyerekekről

-A Gyerekek se valami segítőkészek

-Méltatlanul lett elfelejtve ez az anime

Értékelés:

Táblázat Szerint:37/40=Király

Százalék Szerint:97%

9.5/10

Szóval aki csak teheti az nézze meg és készüljön föl egy másfél órás csodára,és nem árt ha van a közelben egy csomag papirzsebkendő is! A Legközelebbi irásig Sziasztok!

xx18Rolandxx

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr602320519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeidaraHUN · http://lgrentertainment2.blog.hu/ 2010.09.24. 16:19:33

Szia egy barefoot gen bemutatót beválalsz ?

xx18Rolandxx 2010.09.24. 19:38:11

@DeidaraHUN: régebben belenéztem és nagyon hasonló az alapja sztem mint a Szentjánosbogarak sirjának!

Squazee 2010.09.24. 20:16:13

Zsebkendő tényleg kell hozzá, iszonyatosan szomorú film, főleg, ha előtte az ember nem ismeri a történetét.
A nagynéni és a gyerekek karaktere szerintem pont attól élethű, hogy nem tökéletesek. :)

xx18Rolandxx 2010.09.24. 20:46:36

@Squazee: ohhh igazad van,ugylátszik ez fölött átsiklottam :D

DeidaraHUN · http://lgrentertainment2.blog.hu/ 2010.09.24. 21:54:54

@xx18Rolandxx: szerintem megérne 1 bemutatót hiszen történelmi jelentősége van hisz hiroshimáról szól meg ha jól tom ez volt az első animefilm

xx18Rolandxx 2010.09.24. 23:33:31

@DeidaraHUN: meglátom mit tehetek! ha megtudom nézni valahogy (max leszedem v. youtube ha fenn van) aztán bemutatom addig is majd egy ujabb animefilmről fogok irni!

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.09.25. 11:12:06

Hú, nagyon tetszett az írásod! Felkeltetted a figyelmemet a film után, amikor alkalmam lesz rá biztos megnézem.
süti beállítások módosítása