Sziasztok!

Ezúttal egy olyan animének a kritikájával jövök amiről tudomásom szerint nagyon eltér a véleményünk Magekyo022 kollégámmal mert ő asszem nagyon lehúzta ahogy olvastam egy kis mondatában bár mindenkinek más az izlése!

Mai alanyom a Slayers Revolution c. anime!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valójában fogalmam sincs róla hogy miért kellett folytatást csinálni neki mikor nekem már a Try se tetszett annyira de biztosan Japánban jobban tudják! Az anime 2008-ban látott napvilágot 11-évvel a Try befejezése után HD minőségben kaptuk meg 13 epizódra bontva aztán kaptunk még 13 részt az lett az Evolution-R sorozat még arról is fogok írni de egyelőre ezzel kell beérni.

A Történet a Try befejezése után kezdődik asszem 1-2 hónap különbséggel játszódik.Lina és kis csapata Külön végzik a dolgukat: Lina és Gourry miután minden banditacsapatot elpusztítottak áttértek a kalózokra, Amelia és Zelgadis pedig Seyrunban végzik az uralkodói teendőket! Éppen Őket megtámadták őket a kalózok mikor is Lina megmenti őket mikor is feltűnik néhány új szereplő az animében!

Az egyikük Pokota aki inkább egy mutáns Pokemonra hasonlít mit sem nyúlra eleinte rohadt mód az agyakra megy(főképp Lináéra) főképp azért mert minden robbantást amit véghez visz a Sárkányigával az ő nyakába varr egy nyomozó Wizer Frayon.Csak úgy megjegyzem hogy őt MI A JÓ BÜDÖS P@BA KELLET BELERAKNI MIKOR KURVA IDEGESÍTŐ SEMMI ÉRTELME SINCS A JELENLÉTÉNEK RÁADÁSUL CSAK AZÉRT AKARJA ELKAPNI LINÁT HOGY LEHESSEN VÉGRE BARÁTNŐJE.Szóval ő legfeleslegesebb mellékszereplő az egészben! Pokotára visszatérve kevésbé idegesítő mint Wizer de azért ő legalább később a barátja lesz Lináéknak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visszatérve Történetre a fő szál az hogy Pokotának meg kell semmisítenie a Varázstankokat amelyek ha rossz kezekbe kerülnek hatalmas rombolást tudnak végezni és persze Lináék is csatlakoznak hozzá bár eleinte ez nem tetszik Pokotának!Ahogy haladunk előre a történetben egyre több dolog derül ki Pokotával kapcsolatban és hogy  mennyire fontos neki a küldetése! Kiderül hogy ő Taforashia Hercege csakhogy a várost egy súlyos betegség legyűrte viszont REZO segített nekik azzal hogy eltatta őket és Pokotát ebbe a testbe zárta hogy megtalálja az ellenszert! A Tankok persze végül is rossz kezekbe kerülnek ,Egy Gioconda nevű grófnőhöz akinek van egy szolgálólánya Ozel és egy személyes katonája Ducuris aki elég jól ismeri Pokotát.Ráadásul még feltűnik Xellos is aki ugyan most nem sokat szerepel mint a többi évadban de most nem segít Lináéknak ugyanis a Grófnő szolgája lett! Közben kapunk egy bérgyilkost is Zumát aki mindenképp végezni akar Lináékkal de hogy miért az csak a végén derül ki!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És ahogy az lenni szokott Linaék legyőzik a gonoszt és közben megtudják hogy a Taforashiát sújtó betegségre megtalálták az ellenszert csakhogy kizárólag Rezo tudja föléleszteni a lakosokat és mint kiderül Rezo lelke nem halt meg hanem egy urnában amit meg kell keresniük! És itt ér véget a Revolution évad

Ami rögtön szemet szúrt nekem az első nézéskor hogy mint a Soul Eater esetében itt is vannak fölösleges mellékszereplők! Wizerrről már kifejtettem a véleményemet és Pokotáról is . A Többiek szóval a grófnő az sztem jó kis karakter lett mert végre kaptunk egy nőnemű fő gonoszt is ami eddig nem volt a Slayers-ben,Duciris pedig hát róla nem tudom hogy kellet volna-e hiszen ott van Zuma aki már eleve végezni akar Linával szóval nem tudom hogy ő kellet volna-vagy sem! Ozel meg hát teljesen fölösleges igazából semmit nem csinál csak áll és mosolyog!

És még valami: Ha Lina már korábban elpusztította Rezot akkor a lelke hogy került abba a hülye urnába? erre meg nem kapunk választ se ebben se a evoluion r-ben! meg szerintem az Evolution-r már tényleg felesleges volt hiszen igazából ott folytatódik ahol a Revolution véget ér! ez is olyan mint a Black Lagon:The Second Shot szóval teljesen feleslegesen választották ketté a sztorit!

De szerencsére akadnak benne pozitívumok,az egyik az az hogy Gourry okosabb lett Amelia se pattog már annyit és Zelgadis is szerethetőbb lett csak Lina nem változott semmit! A Látvány és a rajzolásra én azt mondanám hogy picit erősek a színek szóval túlszínezett az egész de ebből is látszik hogy 2008-ban készült az anime! A Zenék is nagyon szépek lettek Az Openinget és az Endinget(Plenty Of Grit,Revolution) most is Megumi Hayashibara énekli aki Lina hangjai is és most kivételesen mindkettő tetszik nekem. Viszont az nem tetszett hogy az Openingek előtt Lina még pofázik egy sort ráadásul a mondatok tök röhejesek lettek!

Slayers Revolution:

-Idő:2008

-Studio: J.C.Staff

-Rendező:Takashi Watanabe

-Műfaj: Akció.Mágia,Kaland,Fantasy

-Hossz: 13.rész

Tetszett:

-Nem túl eredeti ugyanakkor kellemes kis története van

-Szép a látvány illetve a rajzolása

-Gourrynak végre esze is van

-Végre kapunk egy női fögonoszt

-Nagyon jó az Opening és az Ending is

-Xellos végre nem annyira irritlő személyiségű

-Pokota a városáért harcol

-Nincs benne Fanservise illetve Pedofilia

-Még mindig Megumi Hayashibara Lina hangja

Nem Tetszett:

-Linának nincs karakterfejlődése

-Ez is tele van felesleges és kimondottan  idegesítő mellékszereplőkkel

-Ozel semmit nem csinál a mosolygáson kivül

-Néhol nagyon értelmetlen a történet

-Rezo ha már halott hogy került a lelke az urnába?

-A Gonoszok Zumán kivül nagyon gyengék

-Miért kellet ezt szétszedni Revolution és Evolution-R Évadokra?

Értékelés

Táblázat szerint: 24/40=Közepes

Százalék szerint: 77%

7.5/10

Tehát Mangekyo kollégám nagyon lehuzta szerintem viszont annyira nem lett vészes viszont az Evolution-R-ről  szinte megegyezik a véleményünk! Legközelebb Azzal jövök addig is Sziasztok

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr382306199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hunterbey 2018.06.20. 13:09:11

Nekem az volt a fura, hogy Zanafaart már legyőzték, akkor miért nem emlékszik senki rá? Még Sylphiel sem, pedig ő segítette Lináékat a legyőzéséhez!
süti beállítások módosítása