Sziasztok!

Ugye emlékeztek még a 90-es évek egyik legnépszerűbb animéjére a Sailor Moon-ra? Usagi Tsukino és a többi harcos varázslatos kalandjai összesen 200 részt,3 mozifilmet és 1 OVA részt ért meg.Mikor az anime véget ért ugy gondoltuk hogy örökre vége.

HÁT NEM ÍGY LETT!

Ugyanis a TOEI gondolt egyet és elkészítették az anime Élőszereplős változatát! Ez lett a PGSM azaz Pretty Guardian Sailor Moon Live Action névre keresztelt alkotmány!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elöljáróban annyit hogy a sorozat 2003-2004-ig ment a Japán tv-ben és hétvégenként délelőtt játszották a részeket. Japánon kívül máshol nem adták még bár az ismétlések még ma is mennek.

A Történetet igazából felesleges ismertetni mert aki látta legalább az 1. évadot az animéból akkor az nyugodtan belevághat ebbe is mert a sorozat az 1. évadot követi végig mikor a lányok megkapják az erejüket harcolnak a szörnyek ellen és meg kell keresniük Serenity Hercegnőt illetve az Ezüst Kristályt.

Aki arra számít hogy a sorozat hűen követi az animét akkor az TÉVED ugyanis sok mindent eléggé megváltoztattak illetve olyan eseményeket raktak bele amelyek igazából tök fölöslegesek voltak de erre még visszatérek!A Színészi játékról igazából nem olyan rossz, akikre igazából kitérnék az 4 színésznő: Az egyikük Aya Sugimoto aki Quenn Beryl-t játszotta a sorozatban,na ő az egyik akire azt lehet mondani hogy egész jól játszik nem próbálja meg lemásolni az animekarakterét!.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akikről ugyanezt el lehet még mondani az Ayaka Komatsu aki Aino Minakot azaz Vénuszt játszotta a másik pedig Myuu Azama aki Kino Makotot azaz Jupiert játszotta szóval ők is jól alakítottak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AYAKA KOMATSU

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AZAMA MYUU

 

Akkor most kitérek az utolsó hölgyre ő nem más mint Miyuu Sawai aki Usagi Tsukinot azaz Sailor Moont játszotta és igazából ő lett az aki a legjobban túljátszotta a szerepét és ez  nem vicc tényleg nagyon rosszul játssza a főszereplőt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAWAI MYUU

 

A Többi szereplő meg hát igazából másolja az anime karakterét! Természetesen megkapjuk a két cicát is Lunát és Artemist de a meganimálásuk több mint röhejes ugyanis először játékmacskák addig rendben is van de amikor már meganimálva láthatjuk őket akkor már eszméletlenéül hülyén néznek ki. További Hülye ötlet hogy mivel a 20. résztől kezd nagyon ellaposodni a sorozat ezért a készítők kitalálták hogy Merkúrt átállítják a Sötét Oldalra! És Bevált ugyanis a Merkurt játszó lány amig gonoszt játszik azalatt az idő alatt tényleg színészkedik, illetve a sorozatban Minako híres Énekesnő! De Igazából ez a pár rész tök fölösleges szóval nagyon filler epizódokat kapunk.

De Azért van néhány nagyon erős pozitívuma a sorozatnak. Az egyik azaz Opening ami szerintem nagyon jól sikerült és a dal is nagyon jó lett. Látvány és Effektusok azok bőven akadnak hiszen az átváltozások effektjeit számítógéppel csinálták illetve a támadásokat is számítógéppel efektálták. Az átváltozásokról annyit hogy nagyon szépek és itt is változatattak ugyanis amíg usagi nyaklánccal és rúzstartóval változik át addig a többiek karkötőkkel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Jelmezek is nagyon szépek lettek a harcosoknál, a szörnyeknél viszont nagyon gyengék lettek. Hülyébbnél hülyébb jelmezeik vannak egy alkalommal a Power Rangers-ét használták. Ja a hülye ötleteknél elfelejtettem megemlíteni hogy VENUS MEGHAL A  SOROZATBAN asszem agydaganatban viszont ez később a végső küzdelemnél egy jó ötletet szül ugyanis Mars a sajátján kivűl még Venus fegyverét is használj a holott nem voltak éppen jó barátok! De Persze Mi Történik Az Utolsó részben: MINAKO FELTÁMAD hurrá a logikának!

Nos ennyi lett volna a sorozat bemutatása. Nem Mondom hogy rossz lett inkább csak egy jónak induló sorozat amely a végére átmegy erős közepesbe!

Pretty Guardian Sailor Moon Live Action

-Idő:2003-2004

-Rendező:Naoko Takeuchi

-Stúdió:Toei

-Hossz: 48 rész+ 2 OVA

-Műfaj:Magical Girl,Fantasy,Live Action

Tetszett:

-Zenék

-Az Opening nagyon szép lett

-Az Átváltozások és némelyik Támadás nagyon látványos!

-A Vénuszt,Jupitert és Beryl Királynőt játszó színésznők nem másolják az animekaraktereiket

-Venusz Hires énekesnő és nagyon jó számai vannak

-A Sorozat inkább a lányok normális életére próbál Koncentrálni

-Új Támadások vannak amik az animében nem voltak benne

Nem tetszett:

-A Támadások többsége nagyon vérszegény

-A Főszereplő nagyon gyengén teljesít

-Merkúrt Pár rész Erejéig Átállítják a Gonoszokhoz de sok értelme nincs

-Venusz Meghal agydaganatban de a végén Feltámad

-A 20.-ik résztől kezd laposodni a sorozat

-A Színészek többsége másolja az animekaraktereiket

-Nagyon Hülye Fillerrészek vannak benne

-Mért kellet egy viszonylag szerethető animéből élőszereplős sorozatot csinálni?

Értékelés: 25/40=Közepes

Százalék= 54%

5.5/10

Szóval nem mondom hogy ez rossz lenne csak elcseszték a sok hülye ötlettel de amugy egy megnézést mindenképp megér! Ennyi lettem volna SZEGASZTOK! 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr622297188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Katzeryn 2011.11.03. 14:14:33

Én Youtube-on láttam részletet, de nekem nagyon nem tetszik az egész. Egyrészt, mert civilben kb. az összes harcoslány ugyanúgy néz ki... A jelmezek pedig szerintem röhejesek. Látszik, hogy japán film, ők inkább az animékre fektetnek hangsúlyt, és látszik, hogy azokat jobban meg is csinálják. Maga az alaptörténete nem rossz, de Vénusz halála túlzás. A végére tényleg ellaposodik, pedig nem lenne rossz.

Near93 2013.01.20. 21:05:17

Én amúgy el tudnék viselni egy 4 részes hollywood-i filmet. Persze nagy költségvetéssel, és komolyan vehető dramaturgiával, illetve meggyőzőbb jelmezekkel. Még az sem lenne gáz ha a szereplők többsége amcsi. Ugyebár egy szőke japán nem vehető komolyan. Egy igazi kicsit vicces, popcorn mozit lehetne belőle csinálni.

Near93 2013.01.20. 21:15:50

Én amúgy el tudnék viselni egy 4 részes hollywood-i filmet. Persze nagy költségvetéssel, és komolyan vehető dramaturgiával, illetve meggyőzőbb jelmezekkel. Még az sem lenne gáz ha a szereplők többsége amcsi. Ugyebár egy szőke japán nem vehető komolyan. Egy igazi kicsit vicces, popcorn mozit lehetne belőle csinálni.
süti beállítások módosítása