Ördögűzők! Kiválasztottak akiket Isten hatalommal ruházott fel,és akik azért léteznek hogy elpusztítsák a sötétségből előtűnő Gonoszt!

Sziasztok!

Úgy döntöttem hogy HAGYOM A FRANCBA AZT A SZAR ANIMÉT úgyse tudtam volna másképp beszélni róla mint a duel mastersről és inkább belevágok az egyik legjobb animéba a világon ami nem más mint a D.Gray-Man.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez az anime 2006-2008.ig futott a tv-ben nálunk az Animax vetítette az 51.-ik részig! A Története igazából nem nagy kunszt hasonló mint a Chrono Crusade-é viszont már itt megjegyzem hogy a D.Gray-Man sokkal jobban kihasználja ezt a témát.Na szóval az anime a Viktoriánus kori Angliában játszódik (szóval még előbb játszódik mint a Chrono Crusade). Amúgy az Anime a Shonen műfajba tartozik de mégis jobb mint egyes társai!Akkor folytassuk a főhőssel akit Allen Walkernek hívnak egy csupa szív és kedves ám ideje korán megőszült fiú,szóval végre egy shonen aminek NEM EGY SZŐKE IDEGESÍTŐ DURACELL NYUSZIKÉNT PATTOGÓ HÜLYEGYEREK a főhőse hanem egy tényleg szerethető egyén!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Allenről annyit érdemes tudni hogy kiskorában szülei kidobták a furcsa karja miatt ezek után egy cirkuszos Mana vette magához aki nagyon szerette Allent csakhogy ideje korán meghalt és igy Allen bánata magához vonzotta az Ezeréves grófot(fő ellenség) aki kihasználva Allen bánatát Démont csinált Manából aki ezért megátkozta Allent azóta látja a Démonok lelkét! Mana már majdnem végez Allennel mikor is a furcsa karja aktiválódik és elpusztítja Manát! Kiderül hogy Allne karjába születése óta egy Ártatlanság van beágyazódva ezáltal Allen beáll Ördögűzőnek a Fekete Rendbe. A Rend Feladata a Démonok elpusztítása illetve az Ártatlanság szilánkjainak megszerzése amely 109 darabban létezik a világban(ismerős?),ugyanakkor el kell még pusztítaniuk az Ezeréves Grófot és családját a Nóé klánt és kinél több Ártatlanságszilánkot kell megszerezniük!

 

Úgy nagyjából ennyi a sztori ha tovább mondanám akkor 20 oldal lenne az irás! Akkor most beszélek egy kicsit a többi szereplőről is!

Elsőnek itt van Lenalee aki a rend egyik legerősebb harcosa,az Ártatlansága egy pár csizma amellyel képes szélsebesen futni, illetve szétrúgnia démonokat! Allennel a legjobb barátok lesznek és legtöbbször vele megy majd küldetésre,Aztán Itt van Kanda.Igazából ő az egyetlen karakter aki rohadt módon felhúzza az ember agyát,folyton mogorva és morcos az Ártatlansága egy szamurájkarban testesül meg!Majd Jön Lavi is aki szintén szerethető egyéniség az Ártatlansága egy kalapács! Később csatlakozik hozzájuk Miranda Lotto egy nagyon kedves ugyanakkor végtelenül pesszimista hölgy és szúrjatok tökön de neki van a legjobb képessége ugyanis képes elszívni az időt az emberektől ezáltal meggyógyítani képes őket! Utolsóként Pedig Krory csatlakozik a csapathoz aki egy "Vámpír" ugyanis a fogsora az Ártatlansága és képes kiszívni a démonok vérét!

Akkor most jöjjenek a Nóék. Igazából nem kell sokat mondanom róluk! Egy Szervezet amely arra hivatott hogy elpusztítsa a világot a Démonok segítségével amiket a Gróf Gyárt! Tagjai Rod Camelot egy kislány aki utálja az embereket,Tikki aki egy egyszerű bányász volt,Jasdebi,Lulubell illetve Skin Boric Aki egy Stigmás Tengerész Volt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Hát Akkor ennyi lenne az anime akkor most következzenek a pozitívumok.Igazából az anime minden másodpercét beírhatnám ide mert a sorozatot élvezet nézni. Ez az 1. pozitívum hogy annyira jó a történet és miindet kihoztak az alkotók a témából.A Következő az a Látvány És A Rajzolás! Az Animét nem a Gonzo csinálta hanem a TSM Entertaiment és mégis LETT OLYAN JÓ MINT A GONZO STUDIÓ rajzolása. az effektek is nagyon szépek igazából ehhez az animéhez nem használtak semmilyen számítógépes trükköt és mégis nagyon szép lett az animálása. Azonban a legnagyobb pozitívuma az animének hogy minden egyes szereplőnek van karaktere illetve karakterfejlődése ráadásul nem ugy van a fejlődés mint a Narutóban vagy a Bleachban hogy hirtelen kapnak erőt hanem szép fokozatosan fejlődnek és erősödnek az Ördögűzők!A Harcok is nagyon szépen meglettek rajzolva.További pozitívum hogy a Démonok nemcsak ott vannak aztán üvöltöznek hanem tényleg harcolnak és képesek továbbfejlődni! Pozitívum továbbá a zenék.Olyan eszméletlenül jó zenék vannak benne hogy az ember nem győzi ujra meghallgatni őket. Az Openingekről meg csak annyit hogy KURVAJÓK habár a 4.-ik nekem igazából nem nagyon tetszik de az az 1, 2. illetve a 3. eszméletlenül jók:

1:Abingdon Boys School-Innocent Sorrow

2:Nami Tamaki:Brightdown(Nana Mizuki-hoz hasonlóan az egyik legjobb énekesnő japánban!)

3:Acces:Doubt And Trust

4: Uverworld:Gekidou

Az endingek közül meg igazából az 1. és a 4. azok amik jók!

Negatívumok:Hááááát igazából nagyon minimális negatívumok vannak az animében.Igazából az egyetlen baja hogy kicsit hajaz az Inuyashára meg Kanda személye nagyon irritáló, 10 perc után legszívesebben teletömnéd Csokival hogy végre mosolyogjon!

Még egy érdekesség az értékelés elött:Allen japán hangja Sanae Kobayashi aki Lucy Hangja is volt az Elfen Lied-ben!

D.Gray Man

-Idő:2006-2008

-Rendező:Osamu Nabeshima

-Stúdió:TMS Entertaiment

-Műfaj:Fantasy,Kaland,Szupererő,Misztikus

-Hossz:103 rész

Tetszett:

-Történet

-A Főhős végre nem a tipikus shonen kategóriába tartozik

-Látvány,Szép Rajzolás

-Minden Szereplőnek Van Karaktere Ill. Karakterfejlődése

-Különböző Fajta Képességek

-Jól Megvannak Magyarázva A Dolgok(Allen haja és szeme,Miranda élete stb.)

-Zenék

-Az 1.2. illetve 3. Openingek Rohadt jók lettek

-Jobban Kihasználta ezt a témát mint a Chrono Crusade

-Az Ellenségek is kulcsszerepet játszanak a történetben

-Mirandának van a legjobb képessége

-Még a filler részeket is élvezet nézni mert

-A Főhős végre nem pattog mint egy Hiperaktív Duracellnyuszi

-Nincs Benne Fanservice,Pedofilia Vérfertőzés

Negatívumok:

-Kicsit hajaz az Inuyashára

-Kanda 10 perc után nagyon irritáló

-A Gróf Úr lehetett volna ijesztőbb is!

Értékelés:38/40=Király

Százalék: 99%

9.5/10

Szóval hagyjátok  a francba a hülye Sasukékat meg Ichigókat Meg Narutókat,ha egy igazán jó Shonen animét szeretnétek akkor nézzétek inkább a D.Gray man-t,higgyétek el megéri!Ennyi lettem volna mára legközelebb egy olyan Animével jövök amit eddig még nem sokan láthattak ám egyelőre titok! Én megköszönöm a figyelmeteket SZEGASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr572293625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.09.14. 18:01:12

Anno elkezdtem olvasni a mangáját, de túlzottan is hasonlónak éreztem az alapkoncepciót az FMA-jéhoz, ezért inkább lemondtam róla (itt most nem az FMA mangára, hanem az első sorozatra gondolok). Ha jól tudom, az anime ráadásul kicsit még komolytalanabb is lett, mint a manga.

Zoo_Lee 2010.10.10. 21:50:19

Nagyon tetszett, bár a mangát még jobbnak tartom, mint az animét. A grófnak nem kellett volna ilyesztőnek lennie, szerintem tökéletes, hisz a pufók aranyos nagypapaszerű kinézet miatt senki sem hinné róla, hogy mik is a valódi céljai. Kandával sem volt problémám, a legnagyobb negatívum az első 51 rész felét kitevő fillerek, amik eléggé elütnek az alaphangulattól, és meglehetősen kizökkentik a nézőt.
süti beállítások módosítása