Sziasztok!

Hallotatok Már Paródiaaniméról? Ha igen akkor a következő animét nem kell nektek bemutatni ha meg még nem akkor érdemes lesz figyelni ugyanis ezalkalmi alanyom is egy ilyen anime amely a Duel Masters névre hallgat. Ez az anime 2002-2003 ment nálunk is vetítette a CN.Azért is Paródiaanime mert tényleg az és nem csak hajaz az alanyára hanem ténylegesen kiparodizálja nem mást mint a Yu-Gi-Oh-t bát van benne még Pokemon is és egyéb dolgok(általában bakik)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nahát akkor ismerjük meg a történetet egy kicsit közelebbről! Igazából nem is kell nagyon elmagyarázni hiszen aki látta a Yugioh-t az eltudja képzelni a történetet:Adott egy fiatal fiú akit Shobunak hívnak és imád párbajozni és persze a barátai minden meccsen ott vannak mígnem Shobu egy nap találkozik Knight-tal(nem Michael Kinighttal) aki kihívja őt párbajra és természetesen legyőzi Shobut és ezek után a a fiu tanítója lesz. Shobu ezután részt vesz egy versenyen ahol találkozik a jelenlegi bajnokkal Hakuo-val és kihívja egy meccsre,de Hakou visszautasítja mert csak az párbajozhat vele aki bejut a "Tempomba". Úgy kb erről szól az anime ahogyan Shobu próbál bejutni a templomba ami sikerül neki és meg akar küzdeni Hakuoval. Na most Shoburól ennyit kicsit beszélek a többi szereplőről is! Először is itt vannak Shobu Barátai akik a kötelező személyzetet alkotják. Rekuta a mindig okoskodó tanácsadó ill. szakértő ennek ellenére folyton veszit és általában Shobu fellöki az égbe kb.5 percenként és mint a Rakéta csapat elszáll.Aztán itt van Sayuki ő a kötelező Fangirl igazából ő még a szerethető karakterek közé tartozik.Aztán jön Mimi aki egy butuska kezdő de van egy "sötét titka". Knight meg igazából Kakashira hajaz bár állandóan napszemüveget hord mint Shino.

Természetesen itt van a fő gonosz is "Mester" igazából semmi újdonság,szokványos fő gonosz aki bosszút akar állni egy régi sérelemért,ugyanakkor ő Hakou mentora is és a templomot is ő vezeti.Knight a legnagyobb ellensége.

És Hát ahogy lennie kell Shobu bejut a templomba(szerez 50 érmét és legyőzi a 4 őrt) megküzd Hakuoval és legyőzi aki erre átáll a jó oldalra! Hát úgy nagyjából ennyi lenne az anime akkor most felsorolok néhány pozitívumot illetve negatívumot.

Pozitívum. Hát meg kell hagyni nem sok van belőle az egész animében mert ez is inkább olyan szintű paródia mint a Csajozós Film és hasonlók!De szerencsére azért találtam néhányat az egyik az a szörnykártyák megrajzolása amit meg kell hagyni elég szépek lettek főképp a Fény szörnyeket rajzolták meg szépen! Aztán itt van még Kintaruo aki Shobu egyik ellenfele majd barátja lesz igazából ő is a szerethető egyének között van mint Sayuki és Mimi Is és hát Miminek van a legnagyobb karakterfejlődése az egészben!

Nos a pozitívumok ennyiben ki is merültek jönnek a negatívumok. Az egyik legnagyobb negatívum az az hogy tele van hülyébbnél hülyébb dolgokkal illetve cselekményekkel példának okáért itt van Rekuta folytonos Elrepülése amely 20-szorra már kimondottan unalmas.Effektek illetve látvány terén se teljesít túl igazából annyiból áll hogy a szörnyek megidézése meg a pajzstörés aztán ennyi! Na és itt kapunk megint egy irtozatos marhaságot:Ez az anime is a valóságban akar játszódni ennek ellenére itt is kapunk színes kijövő valamiket az emberekből főképp Shobuból miközben játszanak és egyszerűen nincs megmagyarázva hogy az mi a jó élet akar lenni,szóval Shobu is Platonic Heart Fight szindrómában szenved!

 

 

 

 

 

 

 

 

Negatívum továbbá a legtöbb szereplő ugyanis Rohadt Idegesítőek! Mindegyikük sablonos főképp Shobu az aki a legnagyobb karakterdizájnban szenved.A Zenék se igazán felemelőek benne habár az opening kifejezetten rossz az angol és japán is! De a legeslegnagyobb negatívum az az hogy semmi eredetiség nincs az egész animében, jó tudom hogy paródia akart lenni de legalább egy kicsivel több eredetiséget vihettek volna bele! Az ugyanis annyiban kimerül hogy különböző lény csoportokkal lehet harcolni és ennyi! Utolsó negatívum aza CGI a szörnyek meganimálásában a harcokhoz.Itt A Gond hogy nem tudták eldönteni hogy a szörnyek harc közben egysíkuak legyenek vagy domborodjanak! A CGI-ről meg csak annyit mondok hogy Skelter Heaven nagy pisi színű tintahala.

Duel Masters

-Idő:2002-2003

-Rendező:Waruro Suzuki

-Studio:?

-Műfaj:paródia,kaland,játék,gyüjtögetős

-Hossz: 26 rész

Tetszett:

-A Kártyák És A Szörnyek szépen megvoltak rajzolva

-A Párbaj Menete

-Sayuki És Mimi

-Kevés Filler van benne

-Miminek van karakterfejlődése

Nem Tetszett:

-Karakterhiányos Szereplők

-Unalomig Ismételt Cselekmények

-Platonic Heart Fight szindróma

-Semmi eredeti ötlet

-Látvány és Effektushiány

-Zenék

-Igazából másolja A Yugioh-t mintsem parodizálja

-Idegesítő mellékszereplők

Értékelés: 19/40=Rossz

Százalék: 30%

3/10

Ennyi lettem volna ezután még egy szar animéval jövök utána pedig belevágok az egyik legjobb animéba a világon! Köszönöm a figyelmeteket SZEGASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr952291167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.09.15. 19:13:27

ez szerintem elég messzi van a szartól... 12 éves fejjel olyanokat röhögtem rajta :D régi szép idők...

xx18Rolandxx 2010.09.15. 21:39:14

@Katamori: 12 évesen mindenen röhögni lehet de egy csomó kritikában olvastam hogy mennyire lehuzták anno japánban is és beválasztották a rossz animék közé is!

Dante.s 2010.09.19. 10:37:20

ó szakadná széjjel(a Yugiot nem kopizhatha mer a kártyavilágban a ygo a feketebirka),csak 26 része van?(nem 52),én ezen 16 éves fejell is eltok mosolyodni rajta és már megint csak az istenverte NARUTOS KARIKRA HASONLÍTHAT MINDENKI UGYEBÁR!!!
régen játszottam velle(real-ban)jó játék,és az anime is jó,nem kell azért leszídni mert minimalista,nem a te korosztályodnak készült,ennyi(úgytűnik én lélekben gyerek maradtam)a japánok meg húzzanak a sunyiba.

xx18Rolandxx 2010.09.19. 16:54:45

@Dante.s: én is anno 13 évesen néztem de már akkor se tudtam röhögni rajta! egyébként ha jobban megnézed akkor a Yugioht kopizza csak nagyon el van ferdite de a sztori ugyanaz!

Dante.s 2010.09.19. 21:18:21

@xx18Rolandxx: nem csak a YGO storyja ugyanez(hőhős kinézi magának a leg"badass"-ebb ellent és azt akarja mindenáron leverni)sok minden épül erre az alapra csak más jobban eltudja rejteni ezt

Ninbikun 2010.11.18. 18:57:13

Engem nem igazán izgatnak a kritikák, csak azért tévedtem ide, mert egyszerűen sehol sem tudom megtalálni ezt az animét, pedig ölni tudnék a magyar szinkronos részekért, de ha az nincs, angolul is jó, bár azt tudom, hogy az angol szinkron eléggé el lett cseszve, a magyarok viszont saját kútfőből még hozzáadtak egy csomó baromságot XD. Azokat hogy újranézném... Szóval esetleg tudna adni valaki egy linket, ahonnan letölthetem a részeket, vagy esetleg online nézhetem? Előre is köszönöm.
süti beállítások módosítása