Animék Magyarországon!

2010.09.12. 00:56

Sziasztok!

Most nem egy elemzéssel hanem egy kis áttekintéssel kedveskedem nektek az animék történetéről Magyarországon.

Akkor kezdjük is!

A 90-es években még szinte senki sem tudta Magyarországon hogy mik is azok animék.Minden Gyerek akkoriban az olyan amerikai rajzfilmeket bámulta mint a Tini nindzsa Teknöcök,A Bolygó Kapitánya,Extrém Dinoszauruszok,Street Sharks stb. Aztán egyszercsak elkezdtek beszivárogni a tv-be ezek a furcsa rajzulásu,különös kinézetű főszereplőkkel megáldott sorozatok amikről mindenki hogy ezek is amerikaik tehát azokkal azonositották őket!

Az 1.ilyen "rajzfilm" a Dragon Ball volt! a fiuk egyből elkezdték bámulni ezt a furcsa sorozatot ami egyáltalán nem hasonlított az addig ismert sorozatokhoz! a sorozat persze nagy siker volt és vele egy időben kezdtek megjelenni a különböző Fancuccok is pólók,matricák,kártyák és ehhez hasonlók. Minden fiú akart magának egy ilyet, a sorozat sikeres volt mígnem egy nap szörnyű hír rázta meg Magyarországot! Egy 8 éves fiú panellakásuk 10.emeletéről kiugrott és szörnyethalt! A Média természetesen a sorozatot okolta a történtekért ezért az le is került a tv-ről!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igen ám de amíg ment a Dragon Ball addig a színfalak mögött is harc dult! egy másik Anime szintén ekkor került ki a képernyőre ami elsősorban a lányokat célozta meg. Ez Volt a Sailor Moon-Varázslatos Álmok anime, amely szintén nagy siker lett igaz szinte csak a lányok körében! Emlékszem mindig vitáztunk, hogy melyik a jobb anime és mindig jobban szerettem a Sailor Moon, bár igaz, ami igaz a magyar szinkronnal a mai napig nem vagyok megelégedve! Szerintem nagyon rossz lett! Az Utolsó Stars évadot már nem adták nálunk én szerintem azért mert az új 3 emberkéről már tényleg nem lehetett eldönteni hogy fiú-e vagy lány. Így ez is véget ért.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek után több anime került adásba bár igazából egyik se aratott komolyabb sikert(Slayers,Digimonok,Szamuráj Pizzacicák)

Mígnem nemsokára berobbant a tv-be az egyik legsikeresebb anime, amely a legtöbb rajongót ültette hétvégenként a képernyő elé! Ez a sorozat a Pokemon volt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Hatás elképesztő volt,egy idő után már szinte mindenki saját Pikachut akart magának! Bevallom én se voltam kivétel és mint ahogy az lenni szokott megjelentek a gyüjthető dolgok.Különösebben a Chio Chipses tasakokban lévő Tazókra voltunk rágerjedve de a matricák is szépen fogytak! Ráadásul minden hétfőn ez volt a téma a különböző osztályokban. Aztán egyszer csak azt vettük észre hogy a sorozat eltűnt a képernyőtől! Asszem a 4.évadtól nem adták tovább.

Ezáltal persze a gyűjtögetéseknek is befellegzett egész addig, míg meg nem jelent a YU-GI-OH cimű sorozat és hamarosan mindenki kártyázott és párbajozott. nekem még megvannak a kártyáim! A sorozatot azonban az 1. évad után levették és a kártyák is kimentek divatból.

Ezek után szárnyra kapott a hír hogy új csatorna indul, ahol is állandóan animéket vetítenek! Ez volt az A+. Kezdetben olyan animéket adtak, amelyeket más csatornák nem sugároztak vagy már befejezték(Slayers,Inuyasha,Vadmcska Kommandó,Kukucska Kalandjai stb..) aztán fokozatosan megjelentek a most már jól ismert és néha már az unalomig ismételt sorozatok(Naruto,Bleach,FMA stb) és persze új jó illetve király sorozatok is(Kaleido Star,D.Gray-Man,Soul Eater stb..)

Manapság Magyarországon Sokkal Több Otaku És Animefan Van mint anno 10 évvel ezelőtt. A Felnőtt lakosság azonban még mindig nem felejtette el a Dragon Ball incidenst és ezért óvja az embereket az animéktől, illetve a legtöbben az animéket a vasárnap délelőtt futó cuki állatkás vagy harcos lányos sorozatokkal azonosítják pedig ez a műfaj sokkal mélyebb mint aminek látszik!

Nos ennyi lettem volna remélem tetszett az irományom legközelebb ismét elemzéssel jövök addig is SZEGASZTOK!

[Mangekyo022 véleménye:

  "Basszus! Most hogy említed, én és az általánosos haverjaim is gyűjtöttük orrba-szájba.

   Emlékszem, amikor Norbi mesélte, hogy egyszer kérdezte tőle Gyuri, hogy hova lett a

   minden legyőzője, és amikor azt válaszolta neki, hogy a felsősök focizgatnak vele,

   csak annyit bírt kinyögni szegényke, hogy: "Hülye b*zik"!....".]

[WanGood véleménye:

Tartalmas kis írás, és szintén kellemes emlékeket ébreszt. Kicsit off, de muszáj leírnom, hogy a szóhangsúlyokra figyelj, kolléga. Ne tegyél minden mondat végére felkiáltójelet, jó a pont is. Ahogy egy híres képregényíró, Scott McCloud mondta:"Ha minden kocka drámai erővel harsog, elvész a kockák közti kapcsolat, és így a tartalom." 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr622289676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2010.09.13. 18:00:59

Nálam a Dragon Ball után a Digimon volt a kedvencem :)
süti beállítások módosítása