Szegasztok!

Tudom, "már megint késtem", de most nem kezdek bele magyarázkodásokba, inkább belekezdek a Full Metal Panic Fumoffu anime kritikájába.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Full Metal Panic Fumoffu egy 2003-as anime, ami a híres Full Metal Panic anime "kiegészítőjeként" is mondhatnánk, mivel ezek az epizódoknak nincs túlságosan sok közük az eredeti történethez, de mégis egy pár dologban hozzáad az eredeti sorozathoz (és természetesen a Full Metal Panic The Second Raid-hez).

 

Történet nem igazán van, arról van szó, hogy Chidori (NEM az a "chidori") és Sousuke iskolás kalandjait kísérhetjük nyomon - tanulás, túrázások, versenyek, tengerpart ect...

 

Így elsőre rohadt rosszul hangzik ugyan, de mivel ezek a részek "paródiák" és "kiegészítő" részek akarnak lenni, ezért nem lehet rá haragudni (annyira).

A karakterek még mindig a régiek: itt van Kaname Chidori, az "fő bizonyíték arra, hogy nem MINDEN Tsundere-girl-t utálok (igaziból csak a hozzá hasonló "vájárkodó, idegesítő, nem vicces és szánalmas picsákat)", hiszen Sagara Sousuke valóban akkora kretén, hogy tényleg fejbe rúgná a néző is azt a balf***t - még ha a hülyeségein megszakadunk is a röhögéstől. Itt van még Teletha Tessa Testarossa is (aki még mindig 16 éves, de ennek ellenére persze MÁR tengeralatt járókat vezényel), Mizuki (na ŐT SE NAGYON SZERETEM), Shinji a fegyver mániákus kölyök stb.... VISZONT VAN 3 KEMÉNY KARAKTER (erre a hatalmas lépésre egyedül csak a Dead Or Alive 4 volt képes)! Az egyik egy tanár, Atsunobu (aki a szokásos néma sárm karakter szerepét tölti ki), a másik meg egy maffia bandavezér lánya, Ren (aki valamiért nagyon vonzódik a tanárúhoz....). A baj, hogy ők ketten viszont nem nagyon visznek színt a sorozatba. Viszont itt van még a harmadik, Issei is, na ő sok poént elsüt az anime alatt (bár túlságosan is hasonlít Koga-ra - mindketten szerelmesek a főhősnőbe, rivalizál a főhőssel, hangoskodó stb...).

 

Látvány terén egészen jól megállja a helyét, hiszen 2003-as az anime, és akkor ez szépnek számított (bár a Fullmetal Alchemist jóval szebb volt nála).

A FŐ pozitívum a sorozatban, az a humor! Igazi humor parádé ez a 12 epizód! Nem viccelek, volt olyan epizód, amikor sírtam a röhögéstől. Már az első epizódben a tanár nem akaratos szívatása, vagy amikor megzsarolják Sousuke-t, de Sousuke "túljár az eszükön", vagy amikor Sousuke a nyápic foci csapatból egy terminátor ligát farag... Szóval a humor miatt abszolút kötelező megnézni.

 

De zenék terén is jól működik a sorozat. Nekem főleg az ending, "Kimi Ni Fuku Kaze" tetszett a legjobban. De a többi is egész jó lett.

Negatívumot nem igazán tudok felhozni. Bár tény, hogy Atsunobu és Ren karakterei fölöslegesek voltak, mint Terminátor-nak a golyóálló mellény. Talán még annyit hozzá lehet negatívumként tenni, hogy rövid. Még úgy + 12 részt szívesen megnéztem volna belőle, és még hogy nem nagyon kapcsolódik a Full Metal Panic és FMP The Second Raid sorozatokhoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Én azt mondom, bátran nézzétek meg, mert egy igeni nagyon vicces és jó anime a Full Metal Panic Fumoffu, és garantált lesz a röhögés is!

Egy tanács Sousuke-től: "A Fürdőket arra használd, amire vannak."

Full Metal Panic Fumoffu:  

- Idő: 2003

- Rendező: Yashuhiro Takemoto

- Stúdió: Kyoto Animation (Lucky Star, K-ON!)

- Műfaj: Akció, Kaland, Vígjáték

- Hossz: 12                                                                                      

Ami Tetszett:        

- Ezsméletlenül vicces!

- Full Metal Panic hangulat.

- Sousuke még mindig egy "állat"!

- Jók a zenék.

Ami nem tetszett:

 

- Atsunobu és Ren karaktere fölösleges, Issei meg egy csúnya Koga koppintás.

- Nincs túl sok köze az eredeti 2 szériához.

- Rövid.

 Értékelés:             

(Táblázat Értékelés: 15 alatt szar, 15-19 között rossz, 20-24 között közepes, 25-29 között nagyon jó, 30 felett király anime.)                                           

Táblázat szerint: 30/40 = Kiváló                                                                         Százalék szerint: 90%

(Miután Wangood egy 10/10-es skálán értékelte a "Amaenaide Yo" animét a vidijében, ezért bevezetem a 10/10-es skálát is, mely pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelőségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla vidit, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 9/10 = Kiváló

Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr602218722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dante.s 2010.08.13. 20:29:11

én émg a sorozat utolsó jelenetén szakadtam nagyot(az új katonai ruci) Atsunobu meg nem a diáktanács elnöke(vagy hasonló) volt?
süti beállítások módosítása