Szegasztok!

Régebben írtam a jelenlegi legjobb Neverending Shonen mangáról, a One Piece-ről, s mint ígértem, íme az anime-adaptáció kritikája.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A One Piece eredetileg egy 1997-ben kezdődött, s a mai napig is tartó manga, melyet Eiichiro Oda ír és rajzol a Weekly Shonen Jump olvasóinak, s mely jelenleg a világ legjobb mai is futó Shonen mangája - de ha az "elődöket" is beleszámoljuk, akkor csak a 3-ik legjobb.

Akkora sikert aratott, hogy már 1999-ben elkezdte a híres Toei Animation (Dragon Ball, Dragon Ball Z, Dragon Ball GT, Kinnikuman, Kinnikuman Nisei, Air Gear, Sailor Moon) a manga anime-adaptációjának készítését. A rendezői székben kezdetben Konosuke Uda (Sailor Moon és Galaxy Express 999) ült egészen 2006-ig, majd Munehisa Sakai váltotta őt fel 2008-ig, onnantól egészen a mai napig pedig Hiroaki Miyamoto üll az anime rendezői székében.

 

A történetről már volt szó, de elmondom megint. Volt egy Gold Roger nevű híres kalóz, akit végül kivégeztek nyilvánosan, de mielőtt lefejezték volna, elmesélte, hogy a legendás kincse, a One Piece valóban létezik, és utolsó szavaival élve ezt mondta: "A kincseim kellenek? Akkor megkaphatjátok! De nektek kell megtalálnotok!". S ezekkel a szavakkal megteremtette a "Kalózok Korát", mivel minden kalóz megakarja szerezni One Piece-t. Ebben a korban cseperedett fel Monkey D. Luffy, aki "Vörös Hajú" Shanks hatására elhatározta, hogy megszerzi One Piece-t, és ő lesz a "Kalózok Királya". Utnak is indul, de mielőtt elkezdené keresni One Piece-t, legénységre is szüksége lesz (saját elhatározása szerint 10 ember tökéletes). Vajon Luffy álma valóra válik? Vajon megtalálja One Piece-t? Vajon talál 10 elmebeteget, akik vele tartanak? ..... Vajon be tudom most már fogni a számat?

 

Tehát a történet nagyon egyszerű, de ennek ellenére nagyon sok csavar van a történetben, nagyon sok izgalmas fordulat, és rengeteg meglepő történet!

De akkor most kezdjük az anime rajzolásával. Hát milyen látványt tud adni vajon az a stúdió, aki olyan animékat raktak le az asztalra, mint a Kinnikuman, a Dragon Ball Trilógia vagy a Sailor Moon? Természetesen, hogy csak szépet! Nagyon szép lett az anime verzió, ráadásul még effektek terén is ver sok animét (kivéve Madhouse animékat persze).

A zenék nagyon jó lettek, mindig igyekszik a legjobban adni az adott jelenet hangulatát. Amikor kegyetlen akció van, akkor pörgős a zene, ha érzelmek játszódnak, akkor érzelemmel teli zene megy alatta. Az opening-ek és ending-ek zenéi is nagyon jók lettek, főleg a "Brand New World" és a "We Are" opening track-ek a kedvenceim.

 

Az akciók még jobbak lettek, mint a mangában! Szinte nem csak hozza a manga akcióinak a színvonalát, de még fokozzák is! A Devil Fruit-ok képességeit is pont úgy animálták meg, ahogyan az tisztességes anime stúdiónak csinálnia kell!

Sajnos fillerek itt is vannak, de szerencsére nem akkora baromságok, mint a Naruto 100 részes filler serege, vagy a Naruto Shippuden 2 Kyubi-s meg 3 Farkú filler szezonjai voltak.

Ami még tetszett, hogy megtartották a karakterek eredeti vonásait is, és még hozzá is tettek (visszaemlékezések, stb...). A szinkron színészek is ellettek találva, főként Usop, Nami, Robin, Sanji és a kedvencem, Zoro esetében. Mondjuk ami nem tetszett, az pont Luffy hangja volt, nem értem, miért pont egy Krillin szerű hangot kellett adni neki!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összeségében, a Kinnikuman és Dragon Ball után EZ a TÖKÉLETES Neverending Shonen manga anime-adaptáció, amit nem is kell csodálni, hiszen a One Piece a Toei Animation stúdió által "egyenes ágú család" tagjaként csak jó anime lehetett! Bátran ajánlom a Shonen fanoknak és a One Piece fanoknak is, és természetesen azoknak is, akik szeretik a vicces animékat!

One Piece:  

- Idő: 1999-től (még mindig fut)

- Rendező: Konosuke Oda (1999-2006), Munehisa Sakai (2006-2008), Hiroaki Miyamoto    

                (2008-tól a mai napig)

- Stúdió: Toei Animation (Dragon Ball Trilógia, Sailor Moon, Kinnikuman)

- Műfaj: Akció, Kaland, Vígjáték

- Hossz: 459 (!!!) jelenleg! (és MÉG mindig fut!)                                                                                       

Ami Tetszett:        

- Tökéletesen hozza vissza a manga hangulatát, és még rá is tesz!

- Humoros és vicces.

- Szép a grafika és az effektek.

- Szépe a zenék - és az opening-ek meg ending-ek zenéi is!

- Az akciók még pörgősebbek, mint a mangában.

- Jó szinkronok.

Ami nem tetszett:

- Luffy szinkronjával nem voltam annyira megbékélve.

- Sajnos itt is vannak FILLEREK!

 Értékelés:             

(Táblázat Értékelés: 15 alatt szar, 15-19 között rossz, 20-24 között közepes, 25-29 között nagyon jó, 30 felett király anime.)                                           

Táblázat szerint: 36/40 = Király                                                                         Százalék szerint: 97%

(Miután Wangood egy 10/10-es skálán értékelte a "Amaenaide Yo" animét a vidijében, ezért bevezetem a 10/10-es skálát is, mely pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelőségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla vidit, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 9.5/10 = Kiváló

Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr582205132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dante.s 2010.08.07. 21:29:19

www.youtube.com/watch?v=YMH5fiPpooc
így elba*ni ezt a remek anime-t(Sanjiból Mizore lett(cigi+4kids=nyalóka)

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2010.08.08. 02:33:58

én most kezdtem el nézni, de nagyon megtetszett, de mire befejezem ezt a közel 500 epizódot :D, addig megnő párszor a szakállam (szó szerint gyakran kell borotválkoznom)

xx18Rolandxx 2010.08.30. 17:57:53

én még anno németen láttam de vmi orbitális szar szinkronnal és még orbitálisabb szar Openingel!

Mangekyo22 2010.08.30. 18:17:42

@xx18Rolandxx: Nem csodálom, németeknél egyedül a Tom Turbo előszereplős rajzfilm sorozat volt jó.

xx18Rolandxx 2010.09.01. 22:19:11

@Mangekyo22: amugy Luffynak azért van a japán verzióban Krillin hangja mert ugyanaz volt a szinkronja mint ami krillinek is! de most komolyan!

Ja És Mangekyo! Nézd meg a német Openingjét és akkor teljesen elmegy a kedved a sorozattól! én még azóta se néztem bele mégegyszer!

Mangekyo22 2010.09.02. 14:53:26

@xx18Rolandxx: Kösz, de nem! A Kinnikuman és Dragon Ball óta ez az egyetlen "normális" "neverending Shonen", s nem nagyon szeretném megváltoztatni a véleményem egy idióta német dal miatt... ;D

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2013.05.20. 14:30:44

Az első One Oiece opening németül szerintem bitangul jóra sikerült srácok!
Ellenkezőleg, nekem az első We Are nekem nagyon nem tetszik. :P
süti beállítások módosítása