Szegasztok!

Ki az? Egy hatalmas karddal rohangál körbe-körbe, jelleme kretén, mókás, és ami a legfontosabb, kutyafülei vannak! Bizony, Inuyasha.

Aki még emlékszik az animére, az nyilván tudja, hogy az anime 167 részes volt, de Magyarországon csak a 104-ik részig adták. Hogy ez miért is fontos? Mert mit szólnátok, ha az Animax levetítene MÉG 26 EPIZÓDOT? Jó lenne mi? De ezek nem a 104-től a 130-ig tartó részek lennének, HANEM AZ UTOLSÓ, KÜLÖN NÉVVEL MEGÁLDOTT INUYASHA THE FINAL ACT?

Ma tehát az Inuyasha The Final Act animét fogom bemutatni, mely nem más, mint az Inuyasha anime széria utolsó, a manga eseményei alapján lezáró valóban "végső felvonás".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Inuyasha eredetileg egy kaland, romantikus manga, mely 1996-tól egészen 2008-ig tartott a Shonen Sunday oldalain Rumiko Takahashi jóvoltából, majd ezt már 2000-től a Sunrise stúdió megpróbálta anime formájában a rajongóknak elkészíteni. Igen ám, de a 167-ik résznél, pontosabban 2004-ben abba maradt az anime, mivel túlságosan utolérte az anime a mangát, és az animésoknak már nem volt kedvük több filler epizódot csinálni (a Pierrot stúdió - Bleach + Naruto - tanulhatnának a Sunrise-tól etéren).

Miután 2008-ban véget ért a manga, a Sunrise újra elkezdte az anime-adaptációt folytatni onnan, ahol egykor befejezték, és mivel 26 epizódba akarták sűríteni az egészet, ezért igencsak nehéz munka árán, de végül "kielégítették" az Inuyasha fanok álmait.

A történet és a szereplők semmit sem változtak viszonylag, tehát e téren röviden össze is foglalhatnám: Inuyasha és társai még mindig Naraku-t kergetik, utánuk Koga a farkas lohol. Viszont hagy legyek egy spoilerező kis rohadék..... Kagura már a második részben kifingik, utána Kykio (ennek a tsundere beütésű p***ának a rohadt életben nem tudom soha jól leírni a nevét!) is kifingik már a nyolcadik részben, Sesshomaru új kart növeszt magának és ő lesz egy saját erejéből kreált kard jóvoltából az Inuyasha "Ultimate One"-ja, Miroku meg Sango pedig....... asszem ennyi spoiler elég is lesz.

De azért kapunk egy kis újítást, méghozzá megkapjuk Byakuya-t (FIGYELEM! Ő NEM "AZ" A BYAKUYA A BLEACH-BŐL, HANEM NARAKU 33298719239243223-IK "REINKARNÁCIÓJA" VAGY MILYE), aki kellően gonosz és erős, és ő fogja felváltani Kagura-t.

Jöjjenek akkor most az igazi újítások. Az első, az a látvány. Már az eredeti grafika is szép volt, de most már sokkal szebb lett - szebben vannak színezve, sokkal emberibben néznek ki stb....

A speciális effektek is bitang jók lettek, főként a harcoknál, amik mindig is az erőssége volt az Inuyasha-nak.

Említettem a harcokat.... Ami tetszett, hogy sok új képességet szereztek a karakterek. Koga például egy pofás kis kesztyű/karom szerűséget, mely rohadt erős, Inuyasha képes lesz a "Meido"-ba küldeni az ellenfeleit (magyarul a "semmi"-be), és mint mondtam, Sesshomaru lesz az "Ultimate One" (gondolom a 4 év szünet alatt 90-es szintűre nőt, bárcsak a "Pukimon"-ok is ilyen gyorsan tudnának tápolódni.).

Poénok is lesznek ezerrel, melyeken sokan nevetni fognak.

Akkor mondom a negatívumot, mely továbbra is a már gusztustalanságig feszegetett "nyáladzások", a "mindent látó Naraku", és a rengeteg sablon.

Összefoglalva, én örülök, hogy végre valahára - még ha 4 hosszú év után is, de - végre pontot tehetünk az Inuyasha animének. Inuyasha fanoknak egyértelműen kötelező. És ami a legjobb: ABSZOLÚT FILLER MENTES!

Még valami: Az Animax most, 2010 nyarán fogja adni egy baromira k*rva hülye névvel - Inuyasha, A Végső Megoldás (azt Act angolul felvonás-t jelent, de mindegy) -, és ez az eredeti sorozattal ellentétben már 16+-os lesz! Inuyasha fanoknak jó szórakozást mindenesetre!

Inuyasha - The Final Act:  

- Idő: 2009-2010

- Rendező: Yasunao Aoki

- Stúdió: Sunrise

- Műfaj: Kaland, Romantika

- Hossz: 26 epizód                                                                                         

Ami Tetszett:        

- Ott folytatja, ahol 2004-ben abbahagyták.

- Sokkal szebb látvány.

- Továbbra is jó harcok.

- ABSZOLÚT FILLER MENTES!

- Jó poénok.

- Lezárta végre valahára ezt a "Neverending Shonen Anime"-t a stúdió.

Ami nem tetszett:

- Akinek nem jött be 2000-2004 közötti széria, ez se fog.

- Továbbra is egy hatalmas nyáltenger az egész.

- Sesshomaru az "Ultimate One", és Naraku továbbra is egy Aizen féle "kis isten".

 

Értékelés:             

(Táblázat Értékelés: 15 alatt szar, 15-19 között rossz, 20-24 között közepes, 25-29 között nagyon jó, 30 felett király anime.)                                           

Táblázat szerint: 30/40 = Király                                                                         Százalék szerint: 90%

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr652121053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása