Szega megint emberek!

Ha már elkezdtem, befejezem az eredeti Slayers Anime Trilógia bemutatását, az utolsó felvonásával, a Slayers Try-al.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Slayers Try az eredeti 1990-es évek végén indult trilógia befejező szériája, mely egy évvel a Slayers Next után jelent meg, 1997-ben és akkor is fejeződött be. Ezt is az E.G. Films stúdió készítette, szintén Takashi Watanabe rendezésével - és itt megjegyzem, hogy a sima Slayers, Slayers Next és Slayers Try írója Takao Koyama volt, aki itt vett részt utoljára a Slayers sorozat írásában - tehát ez is lehet egy ok, hogy a Slayers Revolution és Slayers Evolution-R kegyetlenül rosszak lettek).

 

A történet onnan indul, ahol az előző befejeződött: Lina és Gourry szeretnének a "külső világba" jutni, ami az előző fő gonosz, Phibrizzo halála után szabaddá vált (mivel neki köszönhetően a világnak csak egy töredékén lehettek hőseink), amikor egy arany sárkány betámadja őket. Zelgadis és Amelia is pont ott járnak, és őket is megtámadja a sárkány, így utána erednek a tengeren - a külső világ felé.

Kiderül később, hogy az arany sárkány neve Filia, és azért jött, mert az arany sárkány rendnek van egy jóslata, mely szerint egy Sötét Csillag nevű szörny - aki van olyan erős, mint Shabranigdo -,  eljön hogy elpusztítson mindent. Eközben betámadja őket Valgaav, aki Gaav egyik követője, és az egyetlen fekete sárkány akit az arany sárkányok nem öltek le, bosszút forral mind Lina, mind az arany sárkányok ellen, amiért ok nélkül kiirtották a családját és a fekete sárkány fajt.

A történet szerintem elég jó lett, főként, hogy most már nem csak az ismerős helyszíneket, hanem a Slayers világának egy jóval nagyobb szeletét és megismerhetjük, ráadásul itt sok történelmi és legendás esemény, tárgy nagyobb szerepet kap (Mazoku és Sárkány háború, az 5 fény fegyver stb...).

De nekem ezzel csak egy gondom van - a fekete sárkány résznél, mert ugye Valgaav lenne az utolsó, de az eredeti Slayers legelső részében Lina egy fekete sárkányt fingatott ki, aki a falusiak szerint még elég fiatal volt.... értitek, ugye? Valgaav lenne az utolsó, de Lina már az első szériában kifingatott 1 fekete sárkányt.... akkor most több fajta fekete sárkány faj/törzs létezik?

Utána amit még nem értek, az Lina nővére! Ha tényleg olyan erős, akkor miért nem volt benne, vagy akár csak említve is a Slayers vagy Slayers Next-ben? És ezt azzal magyarázzák meg, hogy sokat dolgozik a részmunka idejében, HÁT KÖNYÖRGÖM, NEHOGY TÉNYLEG EZ LEGYEN A MAGYARÁZAT! MOST KOMOLYAN, HAGYTA VOLNA, HOGY PHIBRIZZO VAGY REZO SZ***Á B****A A VILÁGOT, CSAK MERT RÉSZMUNKA IDŐBEN DOLGOZIK? ENNÉL MÉG AZ IS HIHETŐBB LETT VOLNA, HA AZT MONDJÁK, HOGY LUFFY-VAL (One Piece) FEKETE SZAKÁL KINCSÉT KERESIK A Q DIMENZIÓBAN DOKURO-CHAN TÁRSASÁGÁVAL!

És persze itt is kellett legalább 10-12 epizód filler! Ráadásul a közepére! A tetejébe rohadt rosszak lettel - de szerencsére az eredeti történet vonallal nincs probléma!

  

Rátérnék a szereplőkre: elég sokat kapunk, és sajnos nem mindegyik jó. Sőt, a többségükről el sem lehetett dönteni, hogy akkor most jó vagy gonosz (kivéve persze az arany sárkányokat, mert mint kiderül majd, eléggé álszent és kamuzós népség).

Inkább csak 3 karakterre térnék ki: Filia, aki nem nagyon tetszett, mert rohadtul idegesítő a nyafogásaival és okoskodásaival (mondjuk az tetszett, hogy egyedül neki volt bűntudata azért, amit az arany sárkányok elkövettek Valgaav ellen). Utána ott van Jillas, aki a hálás szolga szerepét tölti be, de miután Valgaav "meghal", megpróbálja megbosszulni (mivel Valgaav megmentette őt), és eléggé vicces karakter, szóval ő még szerethető is volt.

Utána ott van maga a fő gonosz, Valgaav, aki kezdetben csak egy szolga, és aki Gaav-t és a saját "családját" akarja megbosszulni, de később felhagy a bosszúval (ezt mondjuk megtaníthatná Sasuke-nek, nem ártana ha ő is megtanulná ezt), és helyette Sötét Csillaggal elakarja pusztítani a világot és újrateremteni (mondjuk ezt nem kell, hogy Sasuke-nak megtanítsa). Alapjából véve jó kari lett, inkább megtört személy, mintsem gonosz..... DE ILYEN HÜLYE ZÖLD HAJAT HOGY ADHATTAK NEKI? EZ OLYAN, MINTHA AIZEN-NEK PINK HAJAT ADOTT VOLNA TITE KUBO!

Találós kérdés: mi a retekért fél mindenki Xellos-tól annyira, amikor minden harmadik karakter a barnát is kiveri belőle?

 

A látvány nem változott, hozza a Slayers Next szintet, de zenék terén.... Nekem nem tetszettek annyira, mint a Slayers Next-é - főleg az openingje. És kár, hogy sok zenét áthoztak a Slayers Next-ből.

A harcok azok mintha egy kicsit gyengébbek lennének, de szerencsére még mindig élvezetesek - viszont jobb, ha szólok, hogy kevesebb harcot véltem észrevenni a Slayers és Slayers Next-hez képest.

A humor az okés, bár sajnos itt az is gyengébb a Slayers Next-hez képest.

Ami viszont 100%-san kiba**ta nálam a 300V-os biztosítékot, az az, hogy EGYSZERŰEN ELFELEJTETTÉK, AMI TÖRTÉNT LINA ÉS GOURRY KÖZÖTT A SLAYERS NEXT VÉGÉN! MIÉRT?! VÉGRE EGY OLYAN ROMANTIKUS NYÁLLADZÁS, AMI MÉG BE IS JÖTT, ÉS ERR MINTHA SEMMI SEM TÖRTÉNT? A RENDEZŐ AZ ALKONYZÓNÁRA TÉVEDT ÉS AMNÉZIÁT KAPOTT, CSAK NEM KISHIMOTO ÉS TITE KUBO IS BENNE VOLTAK EBBEN? ŐK FELEJTIK EL AZ ILYEN  DOLGOKAT (na jó, csak Kishimoto, Kubo csak a történet írást felejti el, de azért marhára fájt, hogy nem tudtam meg mi volt Naruto reakciója Hinata vallomására - és a barátaim mondták is hogy nem tért ki erre)!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bevallom így a végére, eléggé csalódás volt a Slayers Try - bár igaz, a Slayers Next után mindegyik Slayers egy csalódás. Megnézhető - ráadásul mivel ez az "eredeti trilógia" befejező része, érdemes 1-szer megnézni. De ne várjatok tőle annyit, mint a Slayers-Next-től, hiszen csak arra jó, hogy lezárja a Slayers-t.

- És hogy mi a sárga H2O-ért kellett még a Slayers Revolution és Evolution-R, azt ne tőlem kérdezzétek! 

Slayers Try:  

- Idő: 1997

- Rendező: Takashi Watanabe

- Stúdió: E.G. Films

- Műfaj: Akció, Vígjáték, Fantasy

- Hossz: 26 epizód                                                                                         

Ami Tetszett:        

- Jó sztori.

- Valgaav elég jó főgonosz.

- Még mélyebbre merülünk a Slayers történelmében.

- Megismerhetjük a Slayers világának még nagyobb területeit is.

- Jó poénok.

- Lezárta az eredeti 1990-es évek beli Slayers trilógiát......

Ami nem tetszett:

- ....volna, ha nem csinálták volna meg a Slayers Revolution és Slayers Evolution-R          szériákat is.

- Az új szereplők közül csak 3-nak van értelme és igazi személyisége.

- És igen, MÉG mindig nem jöttem rá, hogy Zelgadis mi a Rikudou-Sennin heréje akar lenni.

- Van benne egy pár logikai baki azért!

- Kishimoto és Tite Kubo féle "Szerelmi Vallomás & Jelenet Amnézia No Jutsu".

- Jóval gyengébb a Slayers Next-nél. 

Értékelés:             

(Táblázat Értékelés: 15 alatt szar, 15-19 között rossz, 20-24 között közepes, 25-29 között nagyon jó, 30 felett király anime.)                                           

Táblázat szerint: 27/40 = Jó                                                                         Százalék szerint: 83%

Mangekyo022. 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr422091816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.06.18. 23:30:04

Figyelj, már eleve ott logikátlan az egész, hogy
1. Shabranigdo kidöglik az első széria felénél.
2. Hol volt Xelloss és a többi démon akkor?
Sok minden közben lett kitalálva, felesleges Lina nővérével foglalkozni,

Más: Valgaav őssárkány volt, az a lény az első széria első részében meg fekete sárkány. Not the same!

Mangekyo22 2010.06.19. 06:04:26

@Member:
Ja, akkor már értem a "Fekete Sárkány" ügyet! De miért nem tudtak kitalálni valami más nevet?

Yuuto-Kun 2010.07.07. 20:17:33

Nekem a next-ben egy poén rohadtul tettszett nagyon megmaradt bennem.Amikor Filia és Xellos egy barlangban mennek és válaszúthoz érkeznek és nem tudják eldönteni merre menjenek erre Filia beleálltja a bunkóját a földbe.Mindenféle csiri bú csiri bá de a bunkó nem dől el.Majd Xellos megjegyzi hogy "Úgy látszik akkor fölfelé kell mennünk"(vagy valami hasonló)ezen nagyot szakadtam.

xx18Rolandxx 2010.09.10. 16:25:12

nem tudom nekem mindegyik slayers tetszett mert én nagy Slayers fan vagyok! a mostani részek is tetszettek bár néhány dolog tényleg nem stimmeltek benne!

Erer08 2013.06.27. 11:43:51

Mangekyo22:Hogy mi a Rikudou Sennin heréje Zelgadis? Ember volt, csak Rezo átváltoztatta így már 1/3-ad részt ember, 1/3-ad részt gólem és 1/3-ad részt szellem.
süti beállítások módosítása