Szegasztok!

Mint ahogyan ma írtam, készítettem Antal Solti-val (másik nevén Tonya) egy interjú szerűséget, melyekre nagyon szívesen válaszolt is.

M022 = Mangekyo022, AS = Antal Solti

1.

M022: Melyek voltak az első animék és mangák, amiket megismert?

AS: Gilgamesh - ha nem számítjuk a Barbapapa, Maja a méhecske, Nils Holgersson és egyéb meséket, amiket kicsi korom óta néztem, illetve az RTL Klubbal bejött első sorozatokat: Dragon Ball, Sailor Moon, Candy Candy, Grand Prix, Sandybell és Gól.

2.

M022: Mit szeret az animékben?

AS: A jó történetet és grafikát, illetve azt, hogy több minden valósítható meg, mint az élőszereplős filmekben.

3.

M022: Kiknek a mangáit/animéit szereti a leginkább?

AS: Shinkai Makoto és Kon Satoshi munkái.

4.

M022: Mi alapján vásárolnak és sugároznak animéket az Animax-on?

AS: Sok szempont van, fontos az ismertsége (ha valami Japánban, az USA-ban és Európában is népszerű, illetve itt is ismerik a rajongók, akkor várhatóan népszerű lesz), a beszerezhetősége (melyik cég forgalmazza, a jogok tisztázva lettek-e a mi országainkra, stb), illetve hogy mikor és mennyit tudjuk majd használni a műfaja, korhatárbesorolása, egyéb jellemzők alapján.

5.

M022: Ön szokta eldönteni, milyen animék legyenek leadva (ekkor még úgy tudtam, hogy  ő a főszerkesztő)?

AS: Nem, illetve most sem főszerkesztő a titulusom.

6.

M022: Hogyan is működik pontosan az Animax sugárzása?

AS: Három úgynevezett feeden sugározzuk az adást:

- a román feed a romániai kábelszolgáltatóknál hozzáférhető, eredeti nyelven és román felirattal

- a cseh vagy CE (Central European) feed Csehországban, Szlovákiában, és egyes magyar kábelszolgáltatóknál hozzáférhető, kétnyelvű feed (cseh szinkron vagy eredeti nyelv és magyar szinkron)

- a magyar feed a magyar kábelszolgáltatóknál hozzáférhető, illetve egyes határon túli, magyarlakta területek kábelszolgáltatóinál, magyar szinkronnal

- lengyel csatornánk még nincs, készülünk az indítására

7.

M022: Miért pont a Minimax után van az Animax? Miért nem egy másik csatornán?

AS: Eredetileg a Minimaxot működtető cég indította az A+ csatornát, hogy a 20 órakor véget érő gyerekműsor után is legyen tartalom.

8.

M022: Van önnek manga kollekciója?

AS: Nincs.

9.

M022: Mi alapján kerül egy anime licensz díjának összege?

AS: Milyen új a sorozat, mennyi pénzt fektettek bele a készítők, mekkora területre és mennyi időre, illetve egyáltalán milyen jogokat vásárolunk meg.

10.

M022: Mely animékat látná szívesen az Animax-on?

AS: Lovely Complex, Dragon Ball - ezek lesznek is :)

11.

M022: Mit gondol a régi "Dragon Ball bortányról"? Jogos volt ön szerint, hogy letiltották?

AS: A Dragon Ball Z-t nem lett volna szabad napközben adásba tenni, mert azok a részek a mi médiaszabályozásunk szerint már nem oda valók, hanem este kilenc óra utánra. Tehát alapvetően jogos volt, de minden oldalról (médiahatóság, televízió, szülői szervezet) erősen túl volt reagálva az ügy.

12.

M022: Lehet az Animax-nak ajánlani animéket?

AS: Ajánlani mindig lehet, de a konkrét megvalósításra nem tudunk biztosat ígérni.

13.

M022: Fogják majd sugározni a "Monster"-t az Animax-on?

AS: Elképzelhető.

14.

M022: Mi alapján döntik el, hogy mely animét mikor sugározzák?

AS: Az egyes sorozatokról tudni kell, hogy napközben adhatóak-e (ez minket ugye a 20 és 21 óra között idősáv miatt érint), vagy csak este kilenc után, ez alapvetően meghatározza, mikor kerülhet adásba és mikor nem. A műsorkezdésre csak korhatár nélküli, gyerekeknek is ajánlott sorozatokat teszünk, hiszen a Minimax nézői közül sokan folytatják a tévézést. A további műsorszerkezet szerint most hétköznap negyed tízkor tematika szerint csoportosítjuk az animéket (akciósorozatok, sci-fi, krimi, romantikus), hétvégén filmek vagy az American Idol megy ugyanekkor. Ez után a korhatáros, erőszakosabb sorozatok ismétlései következnek.

15.

M022: Ismeri a régi legendás Kinnikuman retro animét, vagy a mostani folytatását, a Kinnikuman Nisei-t? Lesznek retro animék az Animax-on?

AS: A Kinnikuman legújabb sorozatából láttam néhány epizódot, vicces volt :) Általában nem vonz a retró, de persze vannak régi kedvenceim, amiket még a Magyar Televízióban néztem kisgyerekként, lásd az első kérdsére adott válaszokat is.

16.

M022: Fogják majd sugározni a One Piece és Rosario To Vampire animékat?

AS: Elképzelhető.

17.

M022: Terveznek Magyarországon egy külön álló, 24 órás Animax csatorna bevezetését?

AS: Ez sok tényezőtől függ, egyhamar nem várható, de én is remélem, és azért dolgozom, hogy ne csak Lengyelországban legyen 24 órás csatornánk.

18.

M022: Kiktől vásárolják meg az animékat és azoknak a licensz díjait?

AS: Általában direktben a japán cégekkel, vagy azok európai/amerikai kirendeltségével tárgyalunk, néha más forgalmazókkal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr112091290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

supergogeta 2010.06.18. 14:01:57

köszönjük szépen!(a haverjaimat és engem már
régóta érdekel az animax)

HŰ!
LESZ DRAGON BALL!!!!!
süti beállítások módosítása