Megint egy mangáról írok, amit egy könyv alapján készítettek el, s szintén a könyv alapján készítettek egy filmet - + 1 folytatást, melynek már semmi értelme nem volt. Ez nem más, mint a Battle Royale.

 

A Battle Royale egy 1999-es japán könyv alapján készült el, írója és rajzolója Koushun Takami, 2000 és 2006 között volt publikálva a Young Champion Magazine-ban, s 15 mangakönyvet készítettek a több mint 119 fejezetből.

A történet eszméletlen barbár, hatásos, s ijesztő. Japánban kitalálnak egyfajta "játékot", melynek lényege, hogy egy egész középiskolai osztályt egy lakatlan szigetre visznek, s a nyakukra robbanó nyakörvet raknak rájuk. Adnak nekik 3 napot, hogy megöljék egymást, s ha nem ölik meg egymást a 3-ik nap végéig, mindenki meghal - mert mindegyik nyakörv felrobban. Tehát a sztori elégé megrázó, szal aki nem ehhez szokott, az inkább ne olvassa.

 

Nagyon sok szereplő van, s minden fajta, mely nagyon jó, mert így biztos fog valaki találni legalább 2-3 szimpatikus szereplőt. A mindenkit megvédeni akaró sráctól a megrontott lányon keresztül a pszichopata állatig minden karakter jelen van! S mindegyik szereplőnek érdekes múltja van, ami miatt vagy megszeretjük, vagy meg megsajnáljuk az adott szereplőt. S szerencsére itt nincsenek erőltetett "múltak, mint pl a Naruto-ban (például Danzou).

A manga hangulata nagyon komor és sötét, még akkor is, ha valami vicces akar lenni. S ez a hangulat az egész manga végéig megmarad.

Rengeteg tanulsága van a mangának, mint például hogy a "szörnyek nem születnek, hanem teremtik őket", meg hogy még a legszorultabb esetben is bízni kell a társaidban, még ha egymás ellen uszítanak is.

 

A manga rajzolása nagyon jó! Elképesztően emberszerű mindegyik szereplő, még a kissé torz emberek is, s remekül kifejezik az emberek érzelmeit az arcaikon.

A történet logikája is jó! Nincsenek benne logikátlan marhaságok, s szinte majdnem nincs benne sablon sem! Az egyetlen logikátlanság a történetben, hogy miért csak 1 maradhat. Ezt sajnos nem tudtam megérteni, hiszen így rendesen ledegralálják a születések számát - de ez már csak a saját véleményem.

 

Összegezve a Battle Royale egy fantasztikus manga, melyet legalább egyszer el kell olvasni. Bár tény, a kevés fanservice és egyéb dolgok miatt nem biztos, hogy mindenki olvasni fogja, s mivel elég sötét hangulatú a manga, ezért nem mindenki tudja megemészteni a műt. De aki kipróbálja, s végig olvassa, az egy jó kis élménnyel gazdagodik.

Battle Royale

- Idő: 2000-2006

- Író & Rajzoló: Koushun Takami

- Magazin: Young Champion Magazine

- Műfaj: Akció, Horror, Szi-fi, Thriller

- Hossz: 15 mangakönyv

Ami Tetszett:

- Rengeteg karakter, s mind egyedi történettel.

- Szép rajzolás.

- Jó kis sötét hangulat.

- Sok tanulság.

- Rengeteg csavar és fordulat.

Ami Nem Tetszett:

- Kicsit túl sötét a hangulata.

- Miért csak 1 maradhat?

- A főhősön kívűl csak 1 személy marad még életben, s nem biztos,

  hogy szimpatikus lesz az a személy.

Értékelés:

- Rajzolás: 5/5

- Karakterek: 5/5

- Egyediség: 4/5

- Humor: 2/5

- Mondanivaló: 5/5

- Hangulat: 5/5

- Történet: 4/5

- Karakter Fejlődés: 3/5

- Pontban: 33/40 = Kiváló

(1-14 Szar, 15-19 Rossz, 20-24 Közepes, 25-29 Jó, 30-35 Kiváló, 36-40 Király)

- Százalék: 90%

(1-30% Szar, 31-49% Rossz, 50-70% Közepes, 71-89% Jó, 90-99% Kiváló, 100% Király)

Mangekyo022

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr551871044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kristl 2010.03.28. 16:41:54

A könyv után ad valami +t a képregény is? Csak mert a könyvet olvastam.

Mangekyo22 2010.03.29. 08:21:54

@Kristl:
Persze, talán többet is:
Megtudjuk a legtöbb karakter múltját, olyan ember múltját is, akinek nem volt benne a könyvben.
süti beállítások módosítása