Sziasztok!

Alapjáraton semmi bajom a romantikus és a shoujo animékkel ha viszont hozzák a 100x-or látott sablonokat és mellette még a szereplők is idegesítőek és csak a fanservice marad ami miatt nézik na akkor kiborul a bili.

Mai alanyom ugyan nem ebbe a kategóriába tartozik viszont jobb is lehetett volna.

Ma a Tonari No Kaibutsu-kun című sorozatról mondom el a véleményemet.

Tonari.No_.Kaibutsu-kun_.full_.1167375_.jpg

A Tonari No Kaibutsu -kun az azonos című manga alapján készült amit Robico rajzolt és írt és összesen 12 kötetből áll,amúgy 24-én fog véget érni a manga. Az animét pedig a Brain Base stúdió készítette és Kaburaki Hiro rendezte aki a hasonló típusú Kimi No Todoke című animét is rendezte.

Lássuk miről is szól.

Főhősnőnk Shizuku egyáltalán nem hétköznapi lány ugyanis a tanuláson és a jegyein kívül semmi sem érdekli de olyan szinten nem érdekli semmi hogy még enni sem akarna ha az a tanulás rovására menne.

my_neighbor_monster-kun_100.jpg

Ebből kifolyólag barátai sincsenek de őt ez sem zavarja különösebben,sőt inkább lenéz másokat akik nem tanulnak annyit mint ő.

Dögunalomba fulladt élete akkor változik meg mikor az igazgató rábízza az iskola legproblémásabb diákját Haru-t és a lánynak kell meggyőznie arról hogy újra járjon iskolába.

my_neighbor_monster-kun_030.jpg

A Csaj elég ellenségesen viselkedik a sráccal aki viszont idővel beleszeret és mindent megtesz hogy meghódítsa a lányt ám ez szinte egyenlő a nullával.

A 2 Fiatal marakodásán kívül megismerhetjük azokat a dolgokat amik kihatottak az életükre mint pl: hogy miért tanul Shizuku állandóan illetve hogy Haru miért utál iskolába járni.

Dióhéjban ennyi a történet,egy egyszerű romantikus kis történet annak minden velejárójával. Akár egy tucatsorozat is lehetne de a sorozatnak sikerül kicsit kilépnie a sablonok árnyékából és ezáltal több lesz mint a többi iskolai romantikus anime.

A Brain Base látványilag mindig odateszi magát akár jó akár rossz animét csinál éppen. Itt is ez a helyzet. Nagyon szépen színezett a sorozat,egyáltalán nem szemrákot okozóan színes, a szereplők is rendesen ki vannak dolgozva látványilag. A Látványról ennyit lehet csak elmondani inkább ugorjunk a szereplőkre mert róluk többet lehet mesélni.

Kezdjük a sort Shizukuval.Nos mit is lehetne elmondani róla? Á megvan. A Csaj nemcsak hogy agyattépően idegesítő hanem nem mellesleg egy önelégült,beképzelt p@csa aki márcsak azzal is képes rombolni a színvonalat ha csak megszólal. Komolyan ez a lány iszonyatos. Még szerencse hogy nem Kugimiya kisasszony volt a hangja. Ez a csaj az anime legnagyobb negatívuma. Ellentétben vele Haru nemcsak a legszimpatikusabb  karakter az egész sorozatban hanem neki van egyedül karakterfejlődése is ugyanakkor végig egy szerethető egyén marad.

Persze itt vannak még a mellékszereplők is.

Először is itt van nekünk Asako aki random csatlakozik hőseink-hez miután azok segítenek neki átmenni a vizsgákon. Mondjuk nála elgondolkodtam azon hogy vajon csak tetteti az agyhalottat vagy tényleg az-e? Mert nagyon úgy viselkedik mint aki kissé zakkant.

my_neighbor_monster-kun_013.jpg

my_neighbor_monster-kun_050.jpg

Persze nincs romantikus anime szerelmi ellenfelek nélkül ezért itt van nekünk Kenji és Chizuru. Chizuru-t nem mellesleg Yomi játsza a Black Rock Shooter-ből de legalábbis kinézetileg nagyon hasonlít rá. Fontosabb szerepük nincsen szóval hanyagoljuk is őket.

Ott van még Haru bátyja és Uncsitesója is mondjuk ők nem szerepelnek valami sokat. Szó mi szó Haru az egyetlen érdekesebb karakter az egész sorozatban a  többiek vagy idegesítőek vagy unalmasak és alig szerepelnek.

Vannak jó poénok a sorozatban,például itt is van háziállat ami egy kakas és Haru neveli de azért ne számítsatok semmi extrára.  A Legtöbb poén itt is az elpirulós félreértésekre alapulnak ugyanakkor Haru értetlenségén jókat lehet nevetni.

Zenék. A Háttérzenék a szokásos romantikus zenék amiket már számtalanszor hallhattunk hasonló sorozatokban. Az Openinget Shizuku seiyuu-ja azaz Tomatsu Haruka adja elő. Nem rossz dal,nagyon vidám és pörgős bár nem lesz a kedvencem.Az Endinget pedig japán egyik legfelkapottabb idol csapata a 9nine adja elő,egy nagyon karácsony feelingű dal az ending. Bírom a 9nine-t de ez a daluk valahogy nem jött be. Félre ne értsetek nem rossz de nem lesz a kedvencem.

Ja és így végére elmondanám hogy valószínüleg lesz 2.évada is a sorozatnak.Legalábbis ahogyan vége lett ebből lehet következtetni.

Nos tehát ez lenne a véleményem a sorozatról. Kellemesen szórakoztató ugyanakkor kicsit sablonos romantikus sorozat. Kár hogy Shizuku karaktere húzza le a színvonalat a mélybe. De azért nyugodtan megnézhetitek.

Tonari No Kaibutsu-kun


-Idő: 2012

-Stúdió: Brain Base

-Rendező: Kaburaki Hiro

-Műfaj Shoujo

-Opening: Q & A Recital by Tomatsu Haruka

-Ending: White Wishes by 9nine

-Hossz: 13 rész

Tetszett:


-Aranyos ugyanakkor kicsit sablonos a történet

-Haru és mitsuyoshi

-Nagyon szép a látvány

-Nem sablon a vége

-Vannak benne jó poénok

-Zenék

-Opening és Ending

Nem Tetszett:


-Shizuku

-Unalmas mellékszereplők

-Helyenként nagyon sablonos

Értékelés:


-Százalékban: 85%-Jó

-Pontban: 8/10


Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

  

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr995344036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.06.07. 20:01:55

Most nem értek teljesen egyet az értékeléseddel. Szerintem ennél rosszabb az anime. A történet valóban egy picit aranyos és sablonos is, inkább sablonos mint aranyos. A főszereplők is gyenge közepes kategóriát erősítik. A történet hmm hát nem tudom, kétes érzéseket keltett bennem Ez tipikusan az az anime amiről igazán se jót se rosszat nem lehet írni. Ha igazán jó romantikus animét akarsz megnézni akkor ajánlom figyelmedbe a The Garden of Words c animét 45 perces vagy az 5 Centimeters per Second c alkotást. Az utóbbi picit hosszabb 1,5 órás alkotás kb. Ezeknek az animéknek a látványa valóban szép, a történetük pedig beszippant :) A véleményedre kíváncsi lennék ezekkel kapcsolatosan. Főleg az első animére. Tényleg nem hosszú 45 perc, és talán a befejezése sem teljes,de tényleg ajánlom figyelmedbe :D

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.06.07. 20:02:26

ui: szerintem elég lett volna 70% adni erre az animére :P amit fentebb elemeztél.

xxroland23 2013.06.07. 22:14:44

@Palacsintaxx:

Meglátjuk de egyenlőre a kövi videóval vagyok elfoglalva. Eddig 2 jelöltem van alanynak és nem tudok dönteni :)

Természetesen elfogadom ha valakinek más a véleménye de csakis akkor ha kultúrált módon közli azt.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.06.07. 23:16:11

@xxroland23: én kulturált módon közöltem :D remélem nem sértettelek meg vele :P csak elmondtam hogy annyira azért nem jó a sorozat, és mi az a két jelölt?

xxroland23 2013.06.08. 12:26:01

@Palacsintaxx:

Dehogyis. Azokat utálom akik indok nélkül kezdenek sértegetni mindenkit vagy pedig 5 oldalon keresztül ecsetelik hogy szerintük miért jó és még azt is pozitívumnak írják ahogyan fingik a főszereplő :D

Az egyik az Amnesia VOLT mert 3 rész után abbahagytam mert egyszerűen nem voltam képes tovább nézni egy újabb sablonhalmaz bishounenparádét . Még ez a 3 rész is sok volt belőle bár lehet hogy később mégis megszenvedtetem magam vele. Szóval a másik lesz az de nem árulom el mi az. Ez TITOK :D

Amúgy ha olvastad akkor mi a véleményed a Devilman OVA-ról?

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.06.08. 20:33:52

a Devilman ovát láttam még nagyon nagyon régen ,hónapokkal ezelőtt.Ha azt nézem hogy 80 as évek végén készült. Ebből kiindulva a brutalitás is olyan amilyen, nekem tetszett:) A véleményünk hasonló nagyon az általad leírtakkal. én 90% ot adtam volna rá, de az az 5% szerintem nem oszt nem szoroz. A grafikája szép volt a kornak megfelelően, a történet érdekes és félelmetes jelenetekből is volt benne dögivel. Az ellenfelek is változatosak voltak és azért volt benne egy kis családi dráma. Hát igen az nekem is negatívum volt,hogy csak az első részt dolgozták fel. A devilman filmekből sorozatokból szerintem ez volt a legjobb. Ha jól emlékszem volt valami devilgirl elhajlás is .... :D de az olyan lett amilyen :D Nekem az az ova tetszett. Mond csak Roland, te játszottál már a Mass Effectel? azért kérdezem emrt valami ritka gagyi animét csináltak belőle a japánok tavaly vagy idén a 3. rész előzményeit feldolgozandólag . Hmm jó lenne egy olyan történettel rendelkező játék mint az 3 részen keresztül vezető epikus story, a mentéseid tovább viheted így a döntéseid mindenre kihatással vannak az egész story során, sok első részben hozott döntés csak a 3.ban csúcsosodik ki:P Nan mind1 :D

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.06.08. 20:34:53

@xxroland23: a Devilman ovát láttam még nagyon nagyon régen ,hónapokkal ezelőtt.Ha azt nézem hogy 80 as évek végén készült. Ebből kiindulva a brutalitás is olyan amilyen, nekem tetszett:) A véleményünk hasonló nagyon az általad leírtakkal. én 90% ot adtam volna rá, de az az 5% szerintem nem oszt nem szoroz. A grafikája szép volt a kornak megfelelően, a történet érdekes és félelmetes jelenetekből is volt benne dögivel. Az ellenfelek is változatosak voltak és azért volt benne egy kis családi dráma. Hát igen az nekem is negatívum volt,hogy csak az első részt dolgozták fel. A devilman filmekből sorozatokból szerintem ez volt a legjobb. Ha jól emlékszem volt valami devilgirl elhajlás is .... :D de az olyan lett amilyen :D Nekem az az ova tetszett. Mond csak Roland, te játszottál már a Mass Effectel? azért kérdezem emrt valami ritka gagyi animét csináltak belőle a japánok tavaly vagy idén a 3. rész előzményeit feldolgozandólag . Hmm jó lenne egy olyan történettel rendelkező játék mint az 3 részen keresztül vezető epikus story, a mentéseid tovább viheted így a döntéseid mindenre kihatással vannak az egész story során, sok első részben hozott döntés csak a 3.ban csúcsosodik ki:P Nan mind1 :D

xxroland23 2013.06.08. 23:40:25

@Palacsintaxx:

A 2. OVA-t is megnéztem már,lehet hogy holnap írok is róla egy kis összefoglalót. Hát igen tényleg nagy kár hogy nem dolgozták fel a teljes mangát mert piszok jó az egész,tényleg félelmetes,nagyon ütős harcok vannak benne és a vége is jó lett. Remélem azért egyszer eszébe jut valamelyik stúdiónak,a remény hal meg utoljára.

Igen van egy Devilman Lady is,azt is meg szeretném nézni de ahogyan olvastam az is teljesen különbözik a mangájától.

Nem nem játszottam a Mass Effect-el de hallottam róla hogy nagyon félresikerült az animeadaptáció mint kb minden 2.játékadaptációnál ez a helyzet.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.06.09. 05:47:50

@xxroland23: akkor gyorsan pótolt be a mass effectet :D bármely torrent oldalról ingyen minden kieggel leszedhető :D feledhetetlen élményt nyújt :D bármelyik scifi anime megirigyelhetné a történetét:)

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.06.15. 23:14:10

Roland találtam megint egy idei friss nagyon jó kis animét Sakurasou no Pet na Kanojo. Alapvetően azt hittem, hogy klisé klisé hátán , sőt negatívan álltam hozzá,de egy nagyon jó kis romantikus animét tisztelhetünk benne. Hidd el érdemes megnézni:) nagyon jó, teljesen beszippant magába a történet, rég láttam ilyen jó történettel ellátott animét, az újabb darabok között.

xxroland23 2013.06.16. 23:03:47

@Palacsintaxx:

Rendben majd belenézek de most a Fate/Stay Night a Zero van soron,velük már régóta akartam tennie gy próbát. A Kövi videó meg holnap délelőtt már kint lesz a blogon.
süti beállítások módosítása