"Japán Védelmi Minisztérium, valamikor a távoli jövőben...

Korrupt Maruya: Emberek! Nő a korrupció a rendőrségben, miközben a társadalmat egyre jobban terrorizálja már nem csak a bűnbandák, hanem a katonaság egyes frakciói is! Veszélyben a luxus fizetésünk! Tennünk kell valamit! Ötletek?

Agyhalott Kazuya: Mi lenne Uram, ha fognánk néhány veszélyes elítéltet és az életükkel zsarolva végeztetnénk el a piszkos munkát?

Korrupt Maruya: Kitűnő! Ellenvetés?

Erkölcs Hachi: Igen Uram! Szerintem ez egy hülye ötlet, ami max egy képregény rajzoló fejéből pattanna ki! Ráadásul ezzel nem hogy a korrupciót nem állítanánk meg, de még a jó hírünket is elveszítenénk!

Korrupt Maruya: Szóval nincs ellenvetés! Akkor beiktatjuk az Oedo Tervet!

Erkölcsös Hachi: Utálok itt dolgozni..."

Szegasztok!

Elnézést kérek, hogy megint nem voltam egy hosszú ideig, de sajnos valamiért igen sok technikai problémával kellett küzdenem. De most már itt vagyok, s egy igazi kis retro csemegét hoztam az akció műfaj rajongóinak!

Mai kritikámban az Oedo City 808 animéről fogok írni nektek!

cyber_city_oedo_808_1990_madhouse_ova.jpg

A Cyber City Oedo 808 egy 1990-es anime, melyet a Madhouse készített Kawajiri Yoshiaki rendezésével. Műfaját tekintve akció, krimi, cyber-punk, illetve sci-fi és dráma.

A történet rém egyszerű: valamikor a távoli jövőben a japán rendőrség úgy dönt, hogy egy Scuicide Squad-hoz hasonló alakulatot hoznak létre, akik az életükért cserébe elvégzik a rendőrség munkáját.

S igen, valóban ennyi a történet, ráadásul három részes és inkább magukról a karakterekről és az ő személyes drámájukról szól eme mini-sorozat. Egy rész nagyjából 40-50 perc. De vajon megéri? Igen. Ugyanis habár nincs kerek történet, a karakterek drámái egész jóra sikerültek.

cco808-03.png

Az anime egyik legerősebb pontja magukban a karakterekben rejlenek. Mindhárom főhősünk érdekesre sikerült. Sengoku egy laza, nagyszájú ürge, akinek azért megvan a maga véleménye egyes rohadékokról. Rikiya elsőre egy izomagyúnak néz ki, de valójában egy hacker zseni, akinek igen érzelem és teher van a szívén. Yanagawa egy titokzatos bérgyilkos, akinek a gyengéi a nők, de nem nőfaló módon, valamint tényleg törődik velük. S ott van Juzo, aki úgy nézz ki, mint a Yu Yu Hakusho Sakyo-ja idősebb korában.

A hozzájuk köthető történetszálak is érdekesek: Sengoku egy bosszútörténetet kapott, Rikiya a katonai korrupciónak esett áldozattául, míg Yanagawa egy "vámpír történettel" szórakoztatja el a nézőket. 

Mindegyik történetben van érdekes csavar, amik elszórakoztatják a nézőket. Emellett a poénok is egész jókra sikerültek, nem beszélve a párbeszédekről.

Akció műfaj lévén nagyon, nagyon sok akció jelenetet kapunk, melyek mind jól megvannak tervezve és izgalmasok! Kedvencem Rikiya autós üldözése és a kis csatája egy korrupt katonai frakció által kifejlesztett cyborg ellen. 1990-es az anime, de a látvány simán fel tudja venni a versenyt a mai 2020-as animékkel is! Ráadásul a zenék amik mennek alattuk egyszerűen fenomenálisak!

cco808-04.png

Nehéz belekötni az animében, viszont azt tényleg nem szabad szó nélkül hagyni, hogy eme anime megérdemelt volna egy rendes 12 részes animét, illetve egy összefüggő kerektörténet is jó lett volna.

Összefoglalva ez egy nagyon jó kis anime, amit minden akció anime rajongónak meg kell néznie! Bátran tudom ajánlani mindenkinek!

Cyber City Oedo 808

- Idő: 1990

- Rendező: Satou Terou

- Stúdió: Kawajiri Yoshiaki

- Műfaj: Akció, Sci-Fi, Cyber-Punk, Dráma

- Hossz: 3 rész                                                                                      

Ami Tetszett:        

- A karakterek érdekesek.

- Az akció jelenetek még 30 év után is felveszik a versenyt a mai akció animékkel.

- Szép látvány és remek zenék.

Ami nem tetszett:

- Rövid.

- Nincs kerektörténete.

 

Értékelés:              

Százalék szerint: 87% = Jó

A 10-es skála pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelősségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla videót, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 8.5/10 = Jó

Mangekyo022. 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr1016740518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása