Sziasztok! Tudom, már nagyon régen írtam ide, de mostmár itt volt az ideje. Ami 2020 felhozatalát illeti, eléggé hullámos volt. Míg a téli és a tavaszi szezon felhozatala szép volt, addig a nyári egy katasztrófával ért fel. Ami a színvonalat illeti, az is úgy imbolygott a kiválótól egészen az abszolút moslék kategóriáig, hogy a 5-öt felsorolni nem igazán lehet. Viszont, én felfedem, hogy mik voltak az öt legrosszabb és az öt legjobb anime. Viszont, van néhány dolog, amit tudni kell:
1. Ez a lista szubjektív. Tehát, ha nem egyezik a véleményünk, akkor nyugodtan kifejtheted kommentben.
2. Futó animék itt nem játszanak. Tehát, én nem a Watchmojo nevű gyökérbanda vagyok, aki kijelenti, hogy ezek nem játszanak, azt mégis beraknak a listájukba futókat. Ergó: Yugioh Sevens és a folytatásnak csúfolt Yashahime megúszta a legrosszabbra kerülést. Ahogyan a Jujutsu Kaisen meg a jó helyre való felkerülést.
3. Vannak olyanok a szezonban, amiket még nem láttam, vagy nem is érdekelt. Ilyen pl. a Kaguya-sama második évadja, mivel az első is pocsék volt a számomra.
4. A legrosszabbak esetén eléggé szabadszájú leszek!

Szóval, basszunk oda neki!

best-and-worst.jpg 

Akkor vágjunk bele az öt legrosszabba.

5. Ghost in the Sheel: Stand Alone Complex 2045.

106702.jpg

"MICSODA?! Egy legendás széria folytatását teszek a legrosszabb helyre? Hogy képzeled?" Biztos ezt tennétek fel kérdésnek, de aki követte a 3 legnagyobb csalódásom blogomat, ott benne volt ez a tumor az eredeti mesterművön. Aki esetleg nem olvasta, annak szerencséje van, a végignézése óta csak még rosszabb a véleményem. Tény, hogy a látvány 2020-tól elvárt CGI (részletgazdag, nem akadozik.), de ezzel kifújt a pozitívumok sora. Lényegében egy unalmas történet, amit mintha az eredeti sorozat második évadából loptak volna össze kicsit pepitázva. A hangulata a 0 és a 0 közötti szinten van. Ám, a tény, hogy Makoto és Batou szerencsétlenkednek, mint valami amatőr banda lenne, az már minden pöcegödör legalja. Bőven kiérdemelte nálam az ötödik helyet, mert az elkövetkező négy még ennél is lejjebb merészkedik.

4. Listeners.

106391.jpg

Fogjunk egy jó alapot és ne kezdjünk vele az égvilágon semmit. Ez erre a szériára bőven ráillik. Az alapjai adnak okot a reménykedésre, de részről részre mutatta meg, hogy az alkotónak halvány lila fingja nem volt arról, mit kezdjen az alapjaival. Unalmas, néhány helyen rémgagyi és még emellé ez a robotosdi is ott baszódott el, hogy nem zenei eszközökkel küzdenek.

3. Darwin's Game.

107222.jpg

Mit kapunk, ha lopjuk a SAO-t, Mirai Nikkit és elemeket a Death Noteból és belerakjuk az utóbbi kettő geciidegesítő hibáit és logikátlanságait, de a pozitívumokat nem? Ezt az okádmányt. A történet sablonos, de a rosszabbik fajtából (A semmiből OP főhőstől kezdve a fanservice Amane Misa koppintásig minden van benne.), a látvány 5 évet repül vissza, a csavarok rémgagyik, a párbeszédek a röhejfaktor egy újabb fokozatai és mindennek a tetejébe a jellemfejlődést hírből nem ismerik. Szerencsére, a Gleipnir jól elpicsázta nálam ezt a pöcegödörből felkapart kakidarabot.

2. Kyochuu Rettou.

kyochuu_rettou_movie_the_island_of_giant_insects_movie_passione_movie_1.jpg

Az egyetlen pozitívuma a két főhősnő élelmessége volt, de itt ki is fulladt a jó sora. A CGI-ra szavak nincsenek, mert ha azt mondom, hogy ocsmány, akkor enyhén fogalmazok, 0 zene és hangulat. Ám, a legnagyobb negatívum, a mellékszereplők életképtelensége. Kapunk itt laza srácot, meg nagyszájú ribancot, de ha nem lenne a két főhősnő, akkor ez a szar 20 perc alatt véget érne. Emlékeztetett arra, hogy már azért nem nézek lassan horrorfilmet, mert annyi életképtelen, de nagypofájú karakter van bennük, hogy inkább nevetek a halálukon. És ha már említettük, akkor jöjjön az első hely, ami bebaszta nálam a kaput.

1. Gibiate

220px-gibiate_ky.jpg

Ez kéremszépen 2020 anime felhozatalának legalja. Egy dolog az ocsmány látványvilág, egy dolog a hányadék zene. Ami viszont már nálam kiverte a biztosítékot, az a történet. Akkora egy katvasz, mintha 5 író írta volna a történetet, de a löttyedt fasz a szájukban már nem engedte azt, hogy ebből valami épeszűt kihozzanak. Időutazás, UFO, démonok, Sci-fi faszság... van itt minden, de mégsem kapunk semmit! Ami meg a karaktereket illeti... ész nélküli barmok gyülekezete, amiről egyből levágja az ember, hogy ezek inkább hullazsákba valóak. Annyira szar ez az anime, hogy a MAL-on is jószívűek voltak a 4 ponttal. 

Szóval, ennyi lett volna a kaki lista, jöjjenek a jók, amikből már nehezebb volt válogatni.Tehát, lesz dobogós helyen osztozás bőven.

5. Ishuzoku Reviewers.

105970.jpg

Az ötödik helyre egy igazi WTF anime került. Perverz humor, három idióta, de szerethető karakter és számtalan succu girl, akikből főhőseink válogathatnak bőven. Noha a Funanimation elállt a szériától, az a kétszínűségüket jellemzi, mert a Prison Schoolt és a Platoonic Heartsot azt akadálytalanul fordították 0 balhé nélkül. Persze a széria dugába is dőlhetett volna, szerencsére nem vette komolyan önmagát sem. Az angol nyelven tudók előnyben, mert van cenzúramentes változata is. 

4. Keep Your Hands Off Eizouken.

110451.jpg

Az anime, ami arról szól, hogy a három főhősnő animét készít. Ez elsőre furcsának hangzik, de hála az élettel teli, színes látványnak, remekül passzoló zenéknek és annak, hogy Mizukashi és Asakusa képzelete valósággá válik, hatalmas löketet ad a hangulatnak. Persze a pénzt szerető (de nem mohó.) és inteligens Kanamoriról sem feledkeztem meg, aki az egyik leglazább karakter ebben az animében, aki nem szívbajos kimondani az igazságot. Remélem, ebből berendelik a második évadot. Már várom.

 3. Somali to Mori no Kamisama és Kakushigoto

102796.jpg

 

106372.jpg

Az a nagy helyzet, hogy apa-lánya kapcsolaton alapuló animékből két kiváló darabot kaptunk és nem volt szívem az egyik miatt a másikat kilökni a listáról (Sajnálom, ez van.). A Somali a látványos, élettel teli helyszíneivel és a kislány és a gólem közötti egyre erősödő kapcsolatával remekül megadja az embernek a lélegzet visszafojtó aggódást és a torokkiszárító momentumokat. A Kakushigoto humorossága és más műre való utalgatása mellet szintúgy képes szomorú pillanatokat okozni (pláne az utolsó rész a legszívhezszólóbb.). Mindkettő remek látvánnyal és zenével operál. Aki ezeket nem látta, ajánlom. 

2. Tonikaku Kawaii

108722.jpg

Nem hittem volna, hogy a High Score Girl után lesz olyan romantikus komédia anime, amire ráfüggök. Mégis, ez a széria rabul ejtett. Nasa és Tsukasa kapcsolata sokkal kiforrottabb és áthatóbb, mint Kaguya és Miyuki folyamatos macska-egér játéka, a humor nagyon a toppon van (konkrétan nem egy poénon hangosan röhögtem.), a mellékszereplők meg egytől egyik beleillenek a nagy egészbe. Emellé a látvány és a zenék (főleg az opening.) első osztályúak? Már csak a hab a tortán. 

Sajnos az első hely előtt pár futottak még részleget is megmutatok, lévén az első hellyel nem vehetik fel a versenyt, de pofátlanság lenne nem említeni.

BOFURI: I Don't Want to Get Hurt, so I'll Max Out My Defense.

105344.jpg

Kellően vicces SAO klón. Nem tudok róla mást mondani, mert ezzel mindent lefedtem.

Tower of God.

106229.jpg

Eleinte lassan indul be, de onnantól nincs megállás. A csavarok (főleg Rachel árulása.) vitték el az egészet a hátán. 

Fire Force 2 Season 2

107657.jpg

Míg az első 12 rész remekül hozta a formáját, addig a második fele kicsit mintha megakadt volna. Viszont élvezetes shounen széria lett, ezt nem tagadom el előle.

My Next Life as a Villainess: All Routes Lead to Doom!

107061.jpg

Amikor azt hiszem, hogy mindent kimerítettek az Isekai műfajból, akkor jön ez a széria és meglep. Jópofa, vicces és fordulatos. 

Gleipnir

106565.jpg

Eleinte azt hittem, hogy a Darwin's Game után megint kapok egy unalmas Battle Royalos szart, akkor jött a Gleipnir és egy kellemes csalódást okozott. Eleinte nagyon nyőgvenyelős (akárcsak a Tower of God.), de amint beindul és kapjuk sorra a csavarokat, egyre jobb és jobb lesz. 

Akkor mi az első hely? Hiszen eddig ezek bőven felfértek volna a helyezettek listáira! Nos, akkor nem húzom tovább az időt és felfedem az első helyezettet.

1. Dorohedoro.

104786.jpg

"Ragna! Azt mondtad, hogy rühelled a CGI animéket? Mit keres itt, mikor a mellékesekbe is szebb látványú animék tanyáznak?" Jogos a kérdés és nem azt mondom, hogy nincsenek az animációkban hibák, de számuk elenyésző és rengeteg minden kárpótol (Továbbá, inkább ezt nézem meg tízszer, mint a Polyfos Pictures által kihányt borzalmaiból bármelyiket.). Az openingért és az endingekért felelős (K)NoW_NAME kitett magáért és önállóan hallgatható számaik mai napig is megvannak a gépen. Viszont, más pontok is feljogosítják az első helyre. Ugyanis, képes volt a tonnányi káosz ellenére egy nagyon csavaros, jól felépített és pörgős történetet kihozni. Szinte minden részben történik valami hatalmas katyvasz vagy első alkalommal WTF dolog, de ezek sem billegtetik ki a történetet az agyfasz kategóriába. És akkor a legjobbat a végére tartogattam: A gonoszok. Noi, En, Shin és mindenki más annyira humorosak és lazák, mégis kemények (Ennyit arról a ma divatos felfogásról, hogy az igazán jól működő gonosz búvalbaszott háttérel és citromot nyelt emógép kell hogy legyen.). Ebből a második évadot várom, addig biztos megnézem jópárszor. Summa Summarum: A Dorohedoro számomra a 2020 animéje.

Ennyi lett volna ez a rövidre tervezett, de piszok hosszúra nyúlt toplistám. Nem maradt más hátra, mint Boldog Új Évet kívánok minden kedves olvasónknak!

wp5152095.jpg 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr6616359198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása