Sziasztok!Maradjunk még egy kicsit a BnHA kitárgyalásán, vagyis, a 2018-ban kiadott mozifilmmel fogok ma foglalkozni. Én speciel nem igazán szeretem a neverending shonenekből készült mozifilmeket, mert azok inkább másfél órás filler részek, semmint a fő sztorivonalat erősítik. Ettől függetlenül lehet élvezetes és nézhető alkotásokat kihozni (Pl. Narutonál és a Kinnikumannál ez bevált.). És a Futari no Hero, lefordítva, A Két Hős is ezt a kategóriát erősíti. Lássunk is neki.

220px-my_hero_academia_two_heroes_poster.jpg

Főhősünk, Midoriya és mestere, All Might a híres I-Szigetre mennek. Ez a hely lényegében egy tudományos labor keverve Disneylanddel, Marvel és DC utalásokkal és nem kevés "Big in Japan" életérzéssel vegyítve. Kis idő után kiderül, hogy nemcsak főhősünk van itt az A-1 osztályból. A többiek is feltűnnek, az esetek 70%-ban egy-egy rövid szereplés erejéig. Ám, mindez unalmas lenne, ha nem történne egy terror támadás az esti banketten, ahol All Might beszédet tart. Igen! Ez terror támadás, ami történik, nem szimplán csak gonoszok, de ez ugye egy családbarát anime széria, szóval ez elnézhető. Főhősünk és társai az épületben rekednek és láthatólag nem tehetnek semmit. Miért mondom így? Mert hirtelen tököt növesztenek és saját maguk intézik el azt, amivel szemben a profi hősök nem tudnak vagy mernek. 

 0017910_boku-no-hero-academia-the-two-heroes-movie-dvd-first-press-plus-ultra-edition.jpeg

Kezdem a pozitívumokkal. A látványvilág, hasonlóan a sorozathoz kitűnő. A karakterek rajzolása, a helyszínek, minden egyszerűen fogalmazva egy vegytiszta szemrágógumi. Ebben az sem vesz le akkora értéket, mint a CGI használata a kézzel rajzolt látvány mellé. Zeneileg is hozza a színvonalat, mégha a You Say Runt és a Jet Set Runt nagyon sokszor felhasználták. Pontosabban 5 alkalommal, ami másfél órás játékidőnél azért kicsit sok nekem. Summa Summarum: A technikai oldala ismét megmutatta, hogy miért ez a legismertebb shonen jelen generációban.

my-hero-academia-the-movie-two-heroes-9419-1.jpg 

További pozitívum az akció jelenetek. Mindegyik harc remekül van koreografálva, követhető és ahogyan a sorozatban, itt is kitűnő és jól megcsinált. Humorban is ugyanazt kapjuk, mint eddig a sorozatban. Tehát, ami eddig pozitívum volt, azok itt is megtalálhatók, így a széria rajongóinak kötelező darab. Ám, egy laikus embernek lesznek itt problémái a filmmel kapcsolatban, nem is kevés.

 godzillo.jpg

Az első komolyabb negatívum, mondjuk nem az anime, hanem a fanok hibája, akik bele akarják magyarázni, hogy ez nem filler, hanem a cannon szál része. Van egy hírem a számukra: SEMMI köze nincs a sorozathoz. Hiába az I-Szigeten játszódik, SOHA többet nem lesz említve. Ugyanez vonatkozik a Shield család két tagjára, Adam és Melissa Shieldre. Hiába kap Midoriya olyan kütyüt, amivel képes uralma alatt tartani a One for Allt, a büdös életbe nem látjuk a cannonban. Tudom, tudom: Ez nem az anime hibája, szóval ez csak azt bizonyítja, hogy az ex Naruto fanok javarésze szépen átvándorolt a Boku no Hero Academiához. Téma lezárva. Akkor mik a film igazi negatívumai? Kezdjük élből azzal, hogy az anime párbeszédeinek negyede nem áll másból, mint egymás nevének majmolásából. Oké, tudjuk, hogy ki kicsoda, ne nézzék a fanokat dedósoknak vagy hülyéknek! (Ez mondjuk a sorozatra is igaz, mert minden áldott epizódban, mindenki nevét le kell írni újra és újra.) Továbbá, a gonoszok. Igen, itt próbáltak játszani azzal, hogy Adam valójában csak megrendezett ezt az egészet és felbérelt egy bandát ehhez. Ez még oké, de miért rendezte, na az a Nani the Fuckot kiváltotta belőlem.Itt egy kis spoiler veszélyre felhívom mindenki figyelmét, szóval, a most következő mondatot ne olvassa az, aki látta. Adam Shield arra találta ki az egészet, hogy egy speciális eszközt vegyen ki egy széfből. Spoiler vége!
Ezzel tudjátok, mi a probléma? Az épület, ahol az egész játszódik, az Adamé! Nem, nem valamelyik rivális tudósé! Lazán kivehette volna bármikor! Ne feledkezzünk meg a másik gonoszról, a terroristák vezetőjéről sem! Ha arról lett volna szó, hogy Himiko lenne, aki használta a Quirkjét és végig All for One kezébe akarta adni az eszközt, akkor az egy nagyon ügyes húzás lenne... sajnos kurvára nem ez történik! A vezető használja az eszközt, de Midoriya és All Might lerendezik még a stáblista előtt. Ennyi, kalap, kabát! Ergó, a bajom a művel, hogy fapados, ötlettelen és kiszámítható!

 mhath5.png

További kisebb negatívumok, a humor lapossága, a felesleges üresjáratok, ahol lényegében kihagyott ziccerek vannak egy jó poénnak, Ochako alig csinál valamit (pl. a lépcsősornál levitálhatta a társaságot, így nem kellet volna a 80.-ik emeletig menetelniük). De ezek már csak apró szőrszállhasogatások, amik csak minimálisan vagy sehogyan nem vesznek el az élvezhetőségből.

Értékelés.

Boku no Hero Academia: Futari ni Hero
Év: 2018
Studió: Bones

Pozitívumok:
- Látvány
- Zene
- Akció Jelenetek
- Néhány jó poén.

Negatívumok:
- Ötlettelen, sablonos sztori.
- Béna és logikátlan csavarok.
- A fő gonosz jellegtelensége,
- Egymás nevének mondogatása!

Végeredmény: 70% Jó.

Minden hibája ellenére, jót szórakoztam a movie megnézése során és úgy döntöttem, hogy a második évad lezárása után egy komplett fejezetet szánok a film fanficc változatára. Ennyi voltam mára. Sziasztok! Kellemes Húsvétot!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr9014767754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása