Happy Sugar Life kritika

2018.11.08. 13:13

Sziasztok. Ezen a napon egy jó horror animét mutatok be. Talán, 2018 legjobb, egyben legdepresszívebb Horror animéje. Előbb viszont lenne számotokra két kérdésem: Mi a szeretet? A másik kérdés: Szerinted mások számára is ugyanazt jelenti a szeretet, mint számodra? Bezony! Nagyon ritka esetben egyezik, lévén, hogy minden embernek más az értékrendje. Eme 12 részes animében megmutatkozik a szeretet egyik legszélsőségesebb formája. Hölgyeim és Uraim: Íme a Happy Sugar Life.

 91313.jpg

Satou látszólag egy átlagos lány, akivel bármikor összefuthatsz az utcán. Ám, van egy titka, ami egyben a legnagyobb boldogsága: Shio, akibe szerelmes és nála lakik. Az utcán talált rá és úgy vette magához. Ha a látszólagos korkülönbség nem lenne elég zavaró, akkor azt is hozzátehetjük, hogy Shio testvére, Koube még mindig keresi. És mindennek tetejébe Satou Yandere. Nem a vicces értelemben, mint Yuno Gasai esetében! Satounak megfontoltnak és bölcsnek kell lennie, ha tényleg „Boldog, édes” életet akar élni.

 5b7ba8953ed16.jpg

A sztoriról ennyit tudok spoiler mentesen mondani, majd helyet adok egy spoileres résznek is. Viszont akkor kezdjük a látvánnyal, ami sajnos hatalmasat bukott. Az egy dolog, hogy eléggé középszerűre sikeredett, de néha eltúrták a fényeket és gyakran alig kivehetőek az események. És lényegében ez az egyetlen negatívum. Ugyanis minden másban kitűnő. A zenék nagyon jól fogják a hangulatot hozni. Az opening amennyire cuki, annyira hátborzongató is egyben. Az Ost-t meg úgy csinálták meg, hogy az adott jelenethez. Tehát, míg az audio részleg remekel, a látvány ocsmány és néha igazán odafigyelhettek volna.

 happy_sugar_life_episide_5_review_by_austindr-dcjt4fs.jpg

Viszont miért említem ezt az animét 2018 legdepresszívebb animéjének? Egyszerű: A hangulat a karakterek és már maga az atmoszféra miatt is. Kezdjük az atmoszférával, ami nyomasztó. Az anime alig hagy időt pihenni és felkészülni a következő hasbavágó jelenetre. Itt nincsenek ostoba strandos jelenetek, mint a Mahou Shoujo Siteban, nincsen Yuno féle főhősnő, nincsen humor, csak a vegytiszta psziho horror. És ha ez nem lenne elég, megtoldották néhány igencsak jól eltalált gore jelenettel, amik brutalítása abban leledzik, ahogyan elő van adva (gondolok itt a szemkiszedős jelenetre.). A hangulat emiatt egyszerre félelmetes és zseniális. Ha össze kéne foglalnom az elöző két pont milyen, akkor itt a válasz: Mint egy hullámvasút, ami az emberi érzelmek és játszmák legsötétebb bugyraiba tudnak elvezetni. Akkor már csak a karakterek maradtak és itt jön némi spoiler, szóval ha nem láttad, akkor a negatívumokig kell tekerned.

 happy_sugar_life_06_large_04.jpg

Satouval kezdem, mert sokatok biztos fél szemmel néz arra, hogy Shiot maga mellé láncolja. Pedig egyszerű: Nem ismeri a szeretet fogalmát, mert nem volt honnan. Szülei meghaltak és nagynénje pedig enyhén szólva őrült és beteges felfogást tart szeretetnek. Shio a minedene, aki miatt érdemes élnie, ezért folyamodik gyakran elég durva eszközökhöz, még akár barátnője megöléséhez.

happy-sugar-life-ep11.jpg 

Shio is megér egy misét. Az apja egy alkoholista féreg, az anyja idegileg összeroppant és emiatt is szenvedett. Testvére, Koube ugyan szívből szerette, de hátra kellet hagynia azért, hogy fedezze őt. És az anyja idegi összeomlás miatt dobta ki, ami miatt magánya alatt átéli a régi időket, amik miatt iszonyatosan retteg. Érthető, hogy miért csak Satou képes megfékezni dühét. Ő az első az életében, aki szívből szereti és ki is mutatja.

 asahis-pissed.jpg

Koube csendes, szerény és igencsak önfeláldozó személyként mutatkozik be. Viszont, amikor kiderül, hogy be lett csapva azért, mert Satou el akarta takarítani az útból, elpattan benne valami. Nem fogja megvetni innentől fogva az erőszakot és még az ölés sem kizárt a számára, igaz utóbbira nem került sor.

És lényegében ennyit a főbb karakterek bemutatásáról. Mik a negatívumok a látványom kívül? Voltaképpen a depresszív hangulatából eredeztethető. Akik eleve letargiában élnek vagy hajlamosak a depresszióra távolról kerüljék el, vagy ha meg is nézik, be kell mellé szerválni egy vidámabb animét vagy filmet. És ha még továbbilag is kötekedni akarnak a horror mivolta felöl, annak igaza van. Ez inkább egy vaskosabb psziho thriller, semmit horror. Viszont annyira vékony a kettő közötti gát ebben az esetben, hogy nem igazán számít.

Értékelés:

Pozitívumok:

-              Történet

-              Zene

-              Karakterek

-              Dialógusok

-              Háttértörténetek

-              Hangulat

Negatívumok:

-              Látvány

-              Depresszív!!!

-              Nem igazán horror, inkább psziho Thriller.

Végeredmény: 80% Kiváló

Ennyi voltam mára. Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr2714360099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hunterbey 2018.11.10. 15:18:44

Mahou Shojou Siteról mindig az jut eszembe, amikor Attis az mondja, hogy "realisztikus" és "valósághű" mert egymást hülyére ölik. Nincsen nagyobb bajom vele, de ettől leborultam az ágyról, mikor ezt meghallottam.

Ragnafan1992 2018.11.11. 17:09:43

@Hunterbey: Nekem a Mahou Shojou Siteról egy szó jut eszembe: Katyvasz.

Lavirintos 2018.11.12. 17:13:38

Its always the pink hair
süti beállítások módosítása