Interstella 5555 kritika

2017.06.19. 17:16

Sziasztok. Mások biztosan észrevették azt, amit én is. Mostanában nem írtam egy jó animéről kritikát a Bible Black óta. Az eddigiek a középszerű Keijo és a hatalmas csalódást okozó Gall Force volt (a Rock Lee Shippudent már nem is említve.). De most egy nagyon jó animét mutatok be, amit 2003-ban egy elektronikus zenei stílusú duó, a Daft Punk és Toei Animation adott ki. Ez nem lenne más, mint az Interstella 5555.

 interstella5555.jpg

A sztori faék egyszerű. Egy idegen világban egy popzenész csapatot elrabol egy zenei vállalat. Eme zsarnok zenei vállalat célja, hogy a popzenészeknek kimossák az agyukat és zenei tehetségüket meghagyva arassanak be egy aranylemezt. A vállalat célja az univerzum meghódítása. Ám a popzenei csapat egyik rajongója megmentik őket, sajnos a siker az életébe kerül. A gyász után négy hősünk sikerrel szembeszáll a céggel, elpusztítva azt. Az emberek rájönnek a titokra és segítenek hazajutni az idegeneknek. A végén az idegenek élvezik ismételten élvezik a popzenei koncertet az emberekkel karöltve.

 685c5f109bd98d58024b011bd576fb19ffa24a42_hq.jpg

A sztorit a Daft Punk írta és a produceri munkát is ők vállalták el. A látványért a Toei stúdió volt felelős. És őszintén megmondva kitettek magukért. A látvány nagyon jól visszaidézi a 90.-es évek animéinek a látványát. Ám mégse ez volt a legnagyobb ütőkártyája az animének. Hanem a zene. Ugyanis az akkor megjelenő Discovery albumot tették bele és ahhoz igazították a történetet. Ezáltal abban az egy órás játékidő alatt hatalmas érzelmi hullámvasutat kapunk. És a zene a történettel egy időben annyira le tudja kötni az embert, hogy szinte elrepül az az egy óra.

 interstella_20-0.png

Van-e viszont negatívuma ennek az animének? Hát, van, de az ízlés dolga. Aki nem szereti az elektronikus zenét és nem nyitott, az több mint valószínű kerülni fogja. Azt is csak szőrszálhasogatásnak fogható fel, hogy néhány hangeffekten kívül nincsen benne párbeszéd. Én erre elég egyszerű választ tudok adni. Az csak rontaná az élményt, mert akinek akárcsak egy kicsi képzelőereje van, annak feleslegesek a szavak, érteni fogja a sztorit.

 intastella-5555-band.jpg

Értékelés:

Látvány: 9/10

Zene: 8/10

Történet: 10/10

Hangulat: 10/10

Összesen: 37/40

Személyes összesítés: 40/40

Az Interstella 5555 nem fogja megváltani az anime világát, de nem is akarta sohasem. Csak egy üzenetet közölni: A zene az ember számára egy történetet mesél el. Bárkinek ajánlom, legalább egyszer nézze meg. Nem fogja megbánni. Sziasztok.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr6212606613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása