Szegasztok. Feltennék egy őszinte kérdést: Hol vannak azok a játékok, ahol nem más számított, mint a hangulat? Ahol nem a grafika, vagy sztori számított, hanem a játékélmény és a nevetés. A Jowood 2003-ben és a 2004-ban kiadott két játéka megmutatja, hogy a játékmenet magával tud ragadni, egészen a végéig. De csak szép sorjában.

 pokoliszomszedok_1.png

Pokoli Szomszédok (2003)

Az első rész története faék egyszerű. Woody átlagos mindennapjait élné, viszont a szomszédja, Mr. Rottweiler (Pöcsik úr magyarra fordítva) állandóan megkeseríti az életét. Ezt Woody nem bírja tovább és elhatározza, hogy csínytevéseivel megkeseríti a szomszédja életét. Ami a legmeglepőbb, hogy ez egy Tv Show keretein belül zajlik.

 pokoliszomszedok_4.png

Feladatunk, hogy Woodyt irányítva folyton borsot kell törnünk a szomszéd orra alá. Legyen szó a kanapé megfűrészeléséről, bort kicserélni ecetre, protkós pohárba chili szósz meg ehhez hasonló nyalánkságok. Minden szívatásért nézettséget kapunk, és ha kombináljuk a szívatást, akkor bonusz nézetséget kapunk. A nézettség függvényében kapjuk a végső értékelést minden évad végén arany, ezüst vagy bronz szomszéd trófea formájában. 3 évad van összesen és mindegyikük igényel szürkeállományunk megmozgatását a nagyobb siker érdekében. Továbbá nem árt, ha figyeled, hogy a szomszéd merre jár, mert ha elkap, akkor megver és vége a műsornak.

psz1.jpg

A látvány rajzfilmszerű és jó ránézni. A látvány a humorra is kihat. Sikeres szívatás esetén a szomszéd garantáltan nevetséges helyzetbe keveredik. A zenék is jóra sikeredtek. Az egyetlen negatívum, hogyha sikerrel teljesítjük a szinteket és megkapjuk az arany szomszéd díjakat, nincs annyira újrajátszhatósági értéke. Mindazonáltal megkapja tőlem a 8/10-et.

Pokoli Szomszédok 2: Vakáción (2004)

 pokoli_szomszedok_2_vakacion_1.jpg

Az első rész sikere után várható volt a folytatás. És a Jowood nagyon jó folytatást kapott. A sztori itt sincs túlbonyolítva. A szomszéd vakációra megy és Woody követi, hogy továbbra is bajt okozzon neki. Ami maradt a látvány és a zene. Ami a főbb változtatás a játékmenet és az újabb szereplők. Itt most nem nézettségre megy az egész hercehurca, hanem a pénzen lesz a hangsúly. Minél jobban felidegesítjük a szomszédot, annál nagyobb pénz üti a markunkat. Ha a mérce kimaxolódik, akkor kapunk egy arany szomszédot. Továbbá, kivették a lopakodást. Helyette, ha egy tárgyat ki kell piszkálnunk valahonnan (egér, rák stb.), akkor egy minijátékot kapunk, ahol ki kell szedni az aktuális tárgyat. Az első állomás után pedig egy új szereplő jön, akitől jobb tartani: A szomszéd édesanyját. Ha valamelyikük elkap, akkor elvernek. Itt könnyítettek a játékon, hogy három lehetőség van. A harmadik után lesz csak adás vége. A helyszínek is változatosak lettek, lévén, hogy külföldön vagyunk. Név szerint: Kína, India, Mexikó. A csínytevések listája is megnőtt és van köztük igazán rohadék is. Egyik legnehezebb Indiában van. Nem tudtam, hogy a tűzálló pelenkával kell rendes parazsat felszedni, így belerakni a szomszéd papucsába, amikor nem használja.

 pokoli_szomszedok_2_vakacion_8.jpg

Ha negatívumot kéne mondanom, akkor az első részhez képest kevesebb pálya lenne. Mert minden más tökéletes kikapcsolódás felnőttnek és gyermeknek egyaránt. Általam 9/10-et kap.

 pokoli_szomszedok_2_vakacion_2.jpg

Ezekután a Jowood nem csinált több részt. Hazánkban magyar felirattal lehet kapni, ami jól lett megoldva. A Pokoli szomszédok 3. részétől felfele valami neve nincs orosz cég hányta ki magából és innentől a sorozat kezdett zuhanásnak indulni.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr2512317917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása