Sziasztok!

Őszintén megmondom, hogy szeretem az animációs filmeket az viszont már egy másik kérdés,hogy melyik stúdió munkáit  nézem meg szívesen. Nálam még mindig a Dreamworks a befutó de nagyon kezd feljönni a Laika is főleg a Kubo után és most magam ellen uszítok pár tucat embert de a Pixar az valahol nagyon mélyen van nálam, nem tudom az ő műveik közt is vannak jók mint a Hihetetlen Család vagy a Némó Nyomában viszont ők sokszor túlságosan erőltetik azt, hogy minden filmjüknek legyen valami nagyon felnőttes tanulsága vagy szóljon valami nagyon mély dologról mint például az Agymanók .  Aztán ott van az a stúdió akikkel nem tudok napirendre térni, az Illumination akik idén a Disney-hez hasonlóan 2 filmmel is szerepeltek a jegypénztáraknál, a Secret Life of Pets-el és mai alanyommal a Sing! - el!

sing.jpg

 A történet szerint Buster a koala ( Matthew McConaughey) egy mindig pozitív de egy kicsit simlis színházrajongó aki egy színház tulajdonosa is egyben ami azonban már látott szebb napokat is és már egy ideje a csőd szélén lavírozik.

sing-movie_si.jpg

Hogy megmentse hőn szeretett színházát beveti utolsó mentsvárként a tuti ötletet: Megrendezi a saját éneklős tehetségkutató versenyét aminek a győztese 1000 dolcsit nyer amiből 100.000 lesz egy gépelési hiba miatt amire persze tódulnak is Zootopia lakói, hogy megmutassák tehetségüket és akik közül kialakul a végső csapat akik közt van Johnny a fiatal gengsztergorilla ( Taron Egerton ) , egy anyakoca Rosita ( Reese Witherspoon ) egy nagyképű, jazzrajongó egér Mike ( Seth Macfarlene ) egy lámpalázas de tehetséges elefántlány Meena ( Tori Kelly ) és egy punk-rocker tarajos sül lány Ash ( Scarlett Johanasson ) akiket azonban nem igazán a pénz hanem inkább életük megváltoztatása motivál miközben Buster is próbálja egyben tartani hőn szeretett színházát szó szerint.

1481710815_sing-movie.png

Ha egyetlen szóval kéne jellemeznem a filmet akkor azt mondanám rá, hogy egyszerű. De olyan egyszerű mint az 1x1. Nem használ hű de nagy tanulságokat hanem kvázi felmondja kb ugyanazt mint a Zootopia vagyis, hogy " Kövesd az álmod" meg, hogy " Légy Önmagad" és további ilyen közhelyek és igen nem véletlenül említettem meg az elején a Zootopiát mert már a trailerek alapján az esett le az embereknek, hogy ez az a film amiben Zootopiában megrendezik a Megafaktor Születiket és kvázi tényleg erről szól a film.  Persze a Sing nem mérhető a Zootopiához mert azért az egy sokkal összetettebb meg komplexebb film volt a Disney-hez képest meg egyenesen szokatlan de önmagában a Sing egy remek és nagyon szórakoztató film mert képes ezeket a dolgokat szórakoztatóan előadni és itt a lényeg. A film nagyon szórakoztató pedig a poénok sem azok a " padló alá fekszel a röhögéstől" kategória de működnek hiszen még a leglerágotabb csont tanulság is képes jó lenni ha szórakoztatóan van előadva, és akkor itt térnék ki egy kicsit az Illumination stúdióra. Nem véletlenül írtam, hogy nem tudok zöldágra vergődni velük kapcsolatban hiszen a filmjeik is kvázi nagyon vegyes minőségűek. A Gru 1. és 2. része ( annak ellenére, hogy sokáig nem voltam hajlandó megnézni őket ) nagyon bejöttek , a Hop és a Lorax egy ilyen " elmegy " kategória és akkor jött a stúdió eddigi egyetlen olyan filmje aminek annyira izzadságos pénz szaga van, hogy mindenki érezte a teremben: A Minyonok.

192541.jpg

Szögezzük le: A Gru-ban viccesek voltak ez tény hiszen én is betegre röhögtem magam rajtuk. De amikor már egy órán keresztül kell hallgatni őket azért az már kicsapja az ember agyát és társítsunk hozzájuk egy olyan másodfőszereplőt akiről nem lehet eldönteni, hogy ez a nő tényleg gonosz vagy csak szimplán elmentek neki otthonról még jó régen és annyira túl van játszva a karaktere, hogy az már inkább vásári komédiának tűnik. A Secret life of Pets pedig nekem kimaradt mert engem már a trailerek elijesztettek az egész filmtől.

Na de akkor vissza a Singhez. Itt tartunk: Egy pofonegyszerű történet és klisés tanulság de mindezek nagyon szórakoztatóan előadva de pont ezért is lepi meg az embereket mert valahogy úgy éreztem a kritikák alapján, hogy ettől a filmtől is valami nagyon mélyet vártak de egyáltalán nem markol nagyot és szerintem pont ezért működik mert nem akarja mindenáron lenyomni ugyanazt a csontot a torkunkon. Kb az Interstellar-Mentőexpedició párosához tudnám ezt hasonlítani.

Mi van a látvánnyal? Gyerekek gyönyörű ez a film. A hátterek részletesen kidolgozottak, a szereplők is jól vannak meganimálva , az akciójelenetek nagyon izgalmasak ( igen vannak benne akciójelenetek is ) külön kiemelendőek az autós üldözések és Johnny apjának szökése a börtönből aminél csak lestem ki a fejemből de az igazi prímet az előadások viszik. Annyira királyul vannak meganimálva és koreografálva, hogy az hihetetlen. Rosita előadása fergetegesen jól sikerült és Reese milliószor jobban adja elő a dalt mint Taylor Swift.

sing_trailer.jpg

De az abszolút csúcspont Johnny előadása. Taron Egerton úgy adja elő Elton John egyik leghíresebb dalát mindenféle giccses háttér nélkül, hogy az beszarás, rengeteg energiát is érzelmet vitt bele a dalba. Tori Kelly is remek volt akárcsak Seth egyedül szerintem Scarlett volt az aki  kilógott a sorból mert szerintem ő egy kicsit alulmaradt a többiekkel szemben de ő sem volt rossz.

Hamár többiek lássuk a karaktereket. . Buster mint a cuki és mindig pozitív  főszereplő remekül működik, a birka barátja eléggé viszont semmilyen karakter lett. Ash mint az álmodó tinédzser szintén jól működik de a prímet Johnny és Rosita viszik főleg azért mert ők azok akikkel a legjobban azonosulni tudnak a nézők.

Rosita a tipikus túlterhelt de tehetséges átlaganya karakter akit belefáradva a robotlétbe vág neki a versenynek, hogy rég elfeledett tehetségét  megmutassa mindenkinek és nem véletlenül írtam a robotlétet mert van egy jelenet ami annyira egyszerű de mégis lesulytó , hogy azt látni kell.

c8a962b98cf9dcd858a66fc50898c67a49638b57_hq.jpg

Johnny már egy fokkal komplexebb. A karaktere egyszerre laza de mégis esendő, próbál kitörni az apja által ráerőszakolt bűnözőéletből de egyben bizonyítani is akar neki, a börtönbeszélgetés jelenet remekül illusztrálja a kettejük közti ellentétet.

sng-johnny_02-1024x550.jpg

Meena is szerethető karakter de a problémája egy kicsit túl volt erőltetve illetve Mike volt az egyetlen totál unszimpatikus karakter a beképzelt hólyag stílusával és a  nagy ívben letojok mindenkit szövegével mondjuk a menekülése az orosz medvemaffia elől nagyon vicces volt.

sing-trailer-2-6.jpg

Bár ha azt vesszük, hogy a legtöbb tehetségtelen ember aki ilyen versenyekre jelentkezik szintén ilyen akkor nem is lóg ki annyira a sorból. A humor mint már mondtam nem egy térdcsapkodós fajta és sok ziccert ki is hagytak de jól működnek amikért főleg az öreg kaméleonhölgy üvegszeme felel. Viszont a karakterekkel 1 igencsak észrevehető probléma van , jelenesetben az, hogy barátokként vannak beállítva de a film egy percig sem próbálkozik azzal, hogy ezt hitelesen adja elő csak így itt van mindenki és higgyük el, hogy barátok és kész de nincs meg köztük a kémia, nem látjuk őket beszélgetni egymással és ez a komoly lelkizős jeleneteknél eléggé szembetűnik.

És végül a zenék. Az egy kicsit fájt, hogy a legtöbb dalt  1-2 kivétellel eléggé a mainstremből válogatták össze de ezen kívül rengeteg stílus képviselteti magát. Van pop-rock, opera, rap, punck-rock, pop még Jpop is van egy a Momoiro Clover Z-re eléggé hajazó csapat képében ( legalább nem ide is az AKB48 nevű szektát pakolták be ) mondjuk az vicces volt , hogy Kyary Pamyu Pamyu-t adtak elő és meg kell hagyni, hogy  Reese, Taron, Seth és Scarlett is remekül adták elő a dalokat.

Szóval én összességében elégedett voltam ezzel a filmmel. Nem markol nagyot és olyan egyszerű mint a faék és persze nem mérhető a Zootopiához de kellően szórakoztató és ide ez éppen elég. Mindenképpen úgy kell beülni rá, hogy ne akarjunk mély dolgokat várni tőle. Részemről 8/10 és a Zsivány Egyes mellet a 2. legjobb film ebben a hónapban.

Ennyi voltam mára Sziasztok!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr6312079689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása