Beyond The World’s kritika.

2016.12.06. 08:43

Év:2015-2016

Epizód: 13

Készítő: YHKT Productions

Sziasztok. Beszéljünk egy kicsit a Heroes Of The Storm nevű MOBA játékról. A Blizzard egyik legsikeresebb játéka. Egyszerű és pörgős akciói és az ismerős karakterek sikerrel vívták ki a játékosok elismerését. Ám az YKHT 28 fős csapata nem volt rest és 2015 vége fele megcsinálta a Hots anime adaptációját. Nemrég nekivágtam mind a 13 résznek. És le a kalappal a készítők előtt, annyira jó animét csináltak amatőr létükre.

maxresdefault_3_1.jpg 

A sztorit a készítők írtak hozzá. Lényegében: Valami csoda folytán egy minion (öntudatlan szolga) öntudatra ébred. Ezt a Nexus hősei nem nézik jó szemmel. Két-három hős kivételével mindenki megvetéssel és félelemmel tekintenek rá. Zeratul jelenti az ügyet és miután a kedves minion a Dragon Shrine pályát tönkreteszi, letartóztatják. Itt nem mondom tovább a sztorit, de egy biztos: még az évadzáró epizódban sem voltak restek csavarokat berakni.

aba.png

Szóval a sztori zseniális. A grafika amatőrök ide vagy oda nagyon jók. A mozgás fluid, a hátterek mintha élnének és a csatáknál az effektek nagyszerűek lettek. Egyedül a baltával faragott arcok és az animáció akadozásai voltak kicsit lehangolóak. A zenék ezzel ellentétben kitűnő munkák lettek. Legyen szó például vicces pillanatokról, csatában megszólaló háttérzenéről, vagy megható számokról. Legnagyobb favoritom Valla éneke a sárkány felé. Annyira szép és varázslatos, hogy nem tudok rá szebb szavakat mondani. További extra, hogy néhány jelenet egy az egyben át lett emelve más animékből. Ékes példa az a jelenet, amikor a minion egy igencsak brutális halál után újjáéled. Arra rögtön rávágtam, hogy a Ghost In The Shellből lett átemelve. Viszont nem negatívum, mert extra hangulatfokozónak lett kitalálva.

Ami a karaktereket illeti, az első évadban elég szép a felhozatal. Néhány példát említek: Valla, Zeratul, Nova, Kerrigan, Diablo, Malfurion, Raynor. Ellenben a készítők félve a jogi perek miatt, megváltoztatták a nevüket és néhány karakter kinézetét is. Továbbá Overwatch vendégszereplőt is kapunk a végére. A karakterek is úgy viselkednek, mint a játékban. Kisebb kivétel, hogy én megnézném, mikor fog Stiches lélekemelő beszédet mondani, vagy mikor cseréli le Sonya a két kardját mordályokra.

vindowmaker.png

Nem tökéletes alkotás, ezt aláírom. A baltával faragott arcok és a lelassulást csak kisebb hibák. A történet nagyon lassan halad. Az első rész simán csak a Hots trailer kiparodizálása lett. Elismerem, annyira vicces volt, hogy Mangekyoval megnézve, szétröhögtük magunkat. Ám a mádsoik résztől fogva elkezdték redukálni a vicces pillanatokat, hogy valahol a közepe felé már egyre komorabb, véresebb és humort csak nyomokban lehet találni. Szép húzás, csak az benne a rossz, hogy nem tudtak egyensúlyt tartani. Gyakran fordul (és ami a legbizarrabb), hogy semmi átmenet nélkül ugrik humorosból, brutálisba. Visszatérve a lassúságra: a másodiktól a kilencedik részig végig a Dragon Shrine pályán fognak zajlani az események. A maradék epizód a Nexus teljes területén belül játszódik (az első rész a Sky Temple pálya tökéletes mása). Ehhez az sem segített, hogy az utolsó két részen kívül a játékidő 10 és 20 perc között volt. Az évadzárás egy órára húzódott el.

Értékelés:

Látvány: 8/10 (kisebb hibák, de zavaróak néha)

Történet: 8/10 (az egyetlen tényleges hiba a lassú történetvezetés)

Zene: 10/10 (TÖKÉLETES!)

Hangulat: 7/10 (néha kizökkent a hangulatból az epizódok rövidsége és a sztori menete. A hirtelen hangulatváltozásról nem is beszélve.)

Végeredmény: 33/40

Végeredményben, annyira jó lett, hogy várom a második évadot. De amit még legfőképpen kellene, az angol (jobb esetben a magyar felirat). Sajnos 8 rész van angol felirattal. A többi mind orosz, vagy japán feliratot kapott. Nekem ez nem jelentett akadályt (össze legóztam az agyamban a sztorit). Másokat viszont eltántoríthat a megnézéstől. Kiknek tudom ajánlani? Hots rajongóknak biztos, de azoknak is ajánlom, akik szeretik a játék adaptációkat. Köszönöm a figyelmet, Sziasztok.

U.I.: Akárcsak a LaMB esetében, itt sem találtam sok képet, ezért vágtam ki a videóból pár képet.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr1212026789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása