"Ahogyan szinte észrevétlenül fordult nyárba a tavasz,
olyan nesztelenül surrant be az erdő fái közé az ősz,
és lassan lebegve, kerengve hullani kezdtek a sárgult levelek.
Úgy tűnt, mintha fájna válniok a kopaszon maradó ágaktól.
Az eddig oltalmazó erdő nem rejtekhely többé."

                                       Fekete István: VUK

 

Sziasztok!

 

Hát igen ez a nyár is ahogyan jött úgy el is ment szinte észrevétlenül. A diákoknak megkezdődik az iskola, ideje visszarázódni a szürke és unalmas hétköznapokba. Azért nem kell csüggedni az ősznek is meg vannak a szépségei és, hogy a szürke hétköznapok se legyenek annyira szürkék lássuk is, hogy miket kapunk az idei őszi animeszezonban megnézésre!

anime-chart-fall-2016-300x267.jpg

 

Drifters

- Stúdió: Hoods Entertaiment

- Rendező: Suzuki Kenichi

Avagy a szezon eddigi legjobban várt sorozata. Hirano Kouta a Hellsing mangakájának újabb adaptált műve. Főszereplőnk Shimazu egy tehetséges és bátor harcos aki éppen egy háborúban harcol mikor is egy különös véletlen folytán egy számára ismeretlen világban találja magát ahol szintén háború dúl és ami meglepő módon tele van elfekkel , törpékkel és egyéb lényekkel akik az emberekkel állnak háborúban és a győzelmük érdekében megídézték a világukba a történelem legismertebb alakjait mint például Jeanne D'arc-ot, Hannibált, Nobunaga Oda-t, Anastasia Romanovát, a Sundance kölyköt és még sorolhatnám. Ez a történet már önmagában is elég hihetetlen viszont pont ezért ennyire érdemes a figyelemre az egész mű. Mindenképpen nézni fogom.

Occultic Nine

- Stúdió: A-1 Pictures

- Rendező: Ishiguro Kyohei

A történet főszereplői egy rakás okkultfanatista egyén akik mind egy ilyen témájú blog olvasói akik egy nap arra lesznek figyelmesek, hogy a környezetükben egyre több furcsa jelenség és dolog történik, A blog írójával Yuuta-val karöltve elhatározzák, hogy kiderítik, hogy mi is történik a világukban ám a válaszra senki sincs felkészülve. Nem mondanám, hogy nem érdekes ez a történet mert az ilyen okkultista alapötlet nagyon is jó egy animéhez de csak akkor ha rendesen ki van dolgozva az egész és nem esik át a ló túloldalára az egész vagy válik teljes baromsággá mint például az Occult Academy. Egy esélyt azért adok neki.

Trickster: Edogawa Ranpo Shounen Tanteidan yori

- Stúdió: TMS Entrtaiment

- Rendező: Mukai Masahiro

A történet 2030-ban játszódik mikor is a híres detektív Akechi Kuguro létrehoz egy detektív klubbot aminek keretein belül a tagjai különböző bűneseteket próbálnak megoldani. Később csatlakozik hozzájuk egy hallhatatlan fiú is Hanazaki illetve meggyűlik a bajuk a korszak egyik leghíresebb bűnözőjével is. Avagy más szavakkal kapunk egy futurisztikus Detective Conant. Nem is tudom engem már a trailer sem győzött meg  meg hát amúgy sem vagyok oda az ilyen cuccokért szal részemről felejtős de talán azok akik bírják az ilyesmit jól fognak szórakozni rajta.

Nanbaka

- Stúdió: Satelight

- Rendező: Takamatsu Shinji

Avagy a 2. legjobban várt sorozat a szezonból. A történet 4 teljesen őrült rabról szól akik közös erővel próbálják meg az őrületbe sodorni a börtön igazgatóját illetve legyilkolni a nézők agysejtjeit. Már a poszter és a trailer is egy teljesen elborult és komolyanvehetetlen sorozatot sejtet amire még csak rájön, hogy az egyik szereplő nagy animefan szal valószinüleg paródiákat is kapunk a képünkbe és még rátesz egy lapáttal, hogy a méltán népszerű Gintama rendezője jegyzi a sorozatot. Igaz a stúdió neve egy kis rémárnyékot vet az egészre de mindenképp érdemes lesz figyelemmel kísérni a sorozatot.

Shuumatsu no Izetta

- Stúdió: Ajia-do

- Rendező: ?

A történet a 2. VH idején játszódik mikor is Germánia ( micsoda átírás) lerohanta a vele szomszédos országot és ezzel egy kezdette vette a nagy háború ám a dolog ott vesz fordulatot mikor is felébred egy fiatal lány akinek különleges ereje van és amivel egy fiatal hercegnő-t Fine-t támogat, hogy azok sikeresen verjék vissza a támadásokat. Nos a történet nem valami eredeti de nagyon megkapó és a trailerek is jók voltak igaz ott a kisördög az egészben, hogy a poszter nagyon shoujo-ai központú és éppen ezért ez is lehet a nagy buktatója majd az egésznek. Ugyanis ha tényleg csak ennyi lesz a sztori és csak a yuri-ra meg ezekre fognak rámenni akkor már lehet is temetni az egészet pedig szerintem kár lenne. Meg ez a stúdió is !  Utánuk néztem és egyetlen normális animéjuk sincs, eddig kizárólag gyerekeknek szánt animéket csináltak amik közül talán a Kaiketsu Zorori az ami valamennyire még a jobbak közé tartozik. Mindenesetre nézni fogom!

Touken Ranbu: Hanamaru

- Stúdió: Doga Kobo

-  Rendező: Naoya Takashi

Akik esetleg nem ismernék a címet akkor  itt egy kis infó: A Touken Ranbu egy online stratégiai játék ahol a múltbéli Japánba tett utazás során össze kell gyűjteni a legendás kardokat miközben meg kell küzdenünk az életünkre és a kardokra pályázó ellenfelekkel. A játék hatalmas sikernek örvend ezért rögtön 2 animét is kapnak a rajongók amik közül az 1. idén ősszel érkezik. A történet szerint egy csapat gonosz megtámadja a múltat akik ellen csak az emberi testet öltött különleges kardok a Touken Danshik vehetik fel a kesztyűt. Nem egy hatalmas sztori ez ellenben nagyon is figyelmre méltó igaz a nagyon erős bishi felhozatal eléggé zavaró igaz ez már a játékban is így van. Mindenesetre kap egy esélyt és ha nem leszek rosszul a bishu túladagolástól akkor teljesen be is darálom majd.

3-gatsu no Lion

- Stúdió: Shaft

- Rendező: Shinbou Akiyuki

Főszereplőnk Kiriyama Rei egy eléggé zárkózott életet élő profi shougi játékos aki épp most kezd önálló életet ám valamilyen furcsa oknál fogva összebarátkozik a szomszédjában lakó 3 árva lánytestvérrel és az anime az ő kapcsolatukat mutatja be. Nem ez nem ecchi vagy valami ilyesmi , ez egy sima slice-of-life sorozat ami azért a Shaft-ot szokatlan de van annyira érdekes .hogy kapjon egy esélyt. Én inkább arra vagyok kíváncsi, hogy a Shaft itt is művészkedni akar-e majd a látvánnyal?

Watashi ga Motete Dousunda

- Stúdió: Brain Base

- Rendező: Ishiodori Hiroshi

Főszereplőnk a kissé molett és fujoshi csaj Kae aki imádja BL cuccokat ám ő maga nem igazán nagy kedvenc a fiuk körében egészen addig amíg egy trauma következtében drasztikusan le nem fogy és így a srácok legyeskedni kezdenek körülötte ugyanakkor ő nem akar pasit magának így a srácok mindenféle helyzeti poénba kergetik saját magukat, hogy meghódíthassák a lányt. Hát erre nem igazán tudok mit mondani, ez egy fordított hárem valszeg elhanyagolt csajoknak , mondjuk az egy kicsit szépít a dolgon, hogy egy díjnyertes manga alapján készült. De még mindig nem érzek késztetést a belenézésre.

All Out!

-Stúdió: Madhouse, TMS Entertaiment

- Rendező: Shimizu Kenichi

Újabb sport anime ezúttal a Madhouse gyárából. Főszereplőnk az alacsony termetű Kenji aki éppen megkezdi középiskolai tanulmányait mikor is a nagyon magas Sumiaki-val akivel összebarátkozik és beállnak az iskolai rögbi csapatba ami erősen hiányos ám most újult erővel állnak neki a meccseknek és a versenyeknek. Ez voltaképp ugyanaz mint a Haikyuu csak itt nem röplapba van hanem rögbi. Remélem azért itt jobb munkát végez a stúdió mint a Prince os Stride-nál ami erősen a vállalhatatlan kategóriába tartozik. Reméljük a legjobbakat.

Mahou Shoujo Ikusei Keikau

 

- Stúdió: Lerche

- Rendező: Hashimoto Hiroyuki

A történet szerint létezik egy játék aminek hatására a játékosok ( azaz "annyira cukik, hogy kirohad tőlük a fogam "kislányok) mahou shoujokká képesek átváltozni ám a dolgokat megkavarja,hogy egy körzetben 16 lány tett szert ilyen erőkre ezért  a készítők egy versenyt hirdetnek ahol a lányoknak egymást kell agyonverniük mágikus cukorkákért és az erejük megtartásáért. Más szavakkal basszuk össze a Mirai Mikkit a Madokával, a SAO-val és a Rozen Maidennel. Erre nem találok szavakat, annyira egy.... egy...egy nem is találok erre szavakat, hogy mi lesz ez de közben mégis ott van bennem az a bizonyos kíváncsiság ami a megnézésére ösztönöz. Kap 2-3 részt és ha lesz olyan debil mint amire számítok akkor jöhet a többi is.

Fune wo Amu

- Stúdió: Zexcs

- Rendező: Kuroyanagi Toshimisa

A sorozat 2 férfi Mitsuya és Masashi barátságát helyezi a középpontba miközben ők ketten nekiállnak egy szótár készítésének miközben próbálnak helyt állni az életben és próbálnak szerelembe esni ( nem egymással). A szezon josei sorozata és meglepően érdekes. Már az 1 trailerek is nagyon érdekes voltak, szép a karakterdizájn is meg minden szóval akik nem vetik meg az ilyeneket azoknak mindenképpen ajánlott a megnézése.

Flipp Flappers

- Stúdió: Infinite

- Rendező: Oshiyama Kyotaka

A főszereplő két diáklány akik egy nap különleges erőkre tesznek szert és a küldetésük, hogy dimenziókon keresztül utazva megtalálják a Mimi Szilánkokat amik bármilyen kívánságot képesek teljesíti. Más szavakkal basszuk össze a Symphogeart az Inuyashával. Felejtős.

Tiger Mask W

- Stúdió: Toei Aniamtion

- Rendező: ?

A történet főszereplője két fiatal harcos akik egy alvilági harcos szervezetbe a Tiger Liar-be nyrnek felvételt ám azzal a szándékkal mentek oda,hogy elpusztítsák azt mivel a szervezet korábban elpusztította az ő dojo-jukat ahol tanultak. Ugyanakkor a srácok két útra terelődnek , az egyikük a jó míg a másikuk a rossz útra akikből előbb utóbb ellenségek lesznek  ám szándékuk nem változik. Nos maga az anime egy 1968-1971-ig futó shounen manga alapján készül és igaz a manga korábban már kapott pár feldolgozást szóval egy úgymond egy újabb-újabb adaptáció lesz ráadásul azt is szintén a Toei csinálta. Mós szóval valszeg ismét egy kapunk egy Dragon Ball Super és Sailor Moon Crystaltematikájú animét amit a Toei jó hosszan ki tud nyújtani mint a rétestésztát. De maga a történet nem hangzik rosszul szal szerintem bele fogok nézni.

 

Nos felvezetésnek ennyi elég is lenne ha többre vagytok kíváncsiak akkor nézzetek fel az anichart honlapjára. Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr6811671602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Qtya von Disznósajt 2016.09.16. 21:47:19

Shuumatsu no Izetta

Hát, belenéztem abba hogy hogy is néz ki és úgy 5 percnyi gondolkodás elég volt ahhoz, hogy rájöjjek, ez egy marhaság.

Először is kezdve az aktuális ország helyzetével, ami jól láthatóan Észak-Tirol az Alpokban. Ausztria leggyérebben lakott területe, ami emberszámában semmiképpen nem veheti fel a versenyt a nála erősebb Németországgal.

A szereplő ország jól láthatóan az Alpokban van. Kezdjük azzal hogy német nyelvű ország, ez jól látható PV-kben szereplő épületeken. Ezek szerint Hitlernek már a háború előtt lehetősége lett volna minden ellenállás nélkül annektálni, ahogy azt Ausztriával és a a nagy német kisebbséggel rendelkező Csehországgal is tette. Valószínűleg ez az osztrákok beolvasztásával együtt megtörtént volna, ugyanis az Anschluss-hoz nem volt szükséges nemzetközi konferencia vagy bármi más, egy referendum döntött a csatlakozás helyzetéről, ugyanakkor a franciák sem szólhattak bele, mivel német területet egyesítettek német területtel. Itt köszön vissza, hogy az ország német nyelvű.

Aztán a háború...
Hülyeség...
Pláne hogy 1940-ben játszódik. 1940-ben, Franciaország lerohanása előtt volt az úgynevezett Furcsa háború, amikor a németek a szárnyaikat biztosították Európában, hogy Franciaországot egy fronton tudják legyőzni és ne legyenek elvágva az aktuális szövetségeseiktől és kereskedelmi partnereiktől. Ezért is foglalták el Dániát és Norvégiát. Így biztos korábban támadták volna meg az elszigetelt kis alpesi országot, lévén északról ők, délről a szövetséges Olaszország határolta, tehát senki sem sietett volna a védelmükre. Legfeljebb Svájc nyújthatott volna humanitárius segítséget, ahogy tette azt végig a háború alatt.

Aztán megint a helyzet. Az Alpokban vagyunk, ami nem vulkanikus eredetű hegység, tehát nincsenek nagy vasércbányák, ami az ipart működtetni tudná. Olaj legközelebb is csak a Bécsi-medencében és a Zalai-dombságban van egy kevés, de az se lenne elég egy használható hadsereg működtetésére. Tehát az említett ország hadseregét semmiféle ipar nem vértezheti fel egy várható német támadástól. Kereskedelmi partnerként is csak Svájc jöhet szóba, azonban német nyomásra valószínűleg beszüntetnék a kereskedelmet a háború alatt. Pláne hogy 1940-ben járunk, Olaszország tehát már belépett a háborúba a németek oldalán, így a támadás minden irányból érkezhet.

Tehát adott egy állam, kevés nyersanyagforrással, gyenge iparral és a kis népességszám miatt gyenge hadsereggel. Minden irányból ellenség veszi körbe, akiknek jobban felszerelt, nagyobb létszámú serege van, illetve a légifölény is az ő kezükben van, ami katasztrófa hegyvidéki hadviselés esetén. A nehezen járható terepen csak szűk átjárók és hidak teszik lehetővé a közlekedést, amik alaposan leszűkítik a Luftwaffe számára a fontos bevetési területet, így a nagyobb létszám mellé még sűrűn is tudják használni a gépeiket. Egy-egy hadoszlopot könnyen le tudnak bombázni amikor egy szűk hegyi szoroson, vagy völgyhídon vonulnak keresztül, ami lehetetlenné teszi azt, hogy a védekező hadsereg nappal mozgassa az egységeit. Tehát a katonák éjszaka kell hogy meneteljenek, amikor a Luftwaffe nem tud 100%-os hatékonysággal működni, ami alaposan kimeríti a katonákat és csökkenti a hatékonyságukat.

Aztán még pár bónusz:

A német hadsereg tankokat vet be hegyvidéki terepen, ami egy baromság. A Blitzkrieg taktika sík terepre lett kitalálva, egy erdős-hegyvidékes terepen motorizált hadsereggel támadni képtelen gondolat. A szovjetek a '39-es Téli háborúban emiatt szenvedtek óriási veszteségeket. Az erdős finn terepen az utakhoz szegezett szovjet csapatokat az erdőben gyorsan mozgó finnek pillanatok alatt elintézték.
Ilyen helyzetben a Wehrmacht valószínűleg Gebdisjager-eket (Hegyivadászok) és Fallschrimjager-eket (Ejtőernyősvadászok) vetne be, elsősorban az utak csomópontjaira koncentrálva, hogy elvágja egymástól az ellenséges csapatokat és ott a légifölény megsemmisítse őket. Még a parancsnokot is meg tudnám nevezni: Kurt Student
(Az animében látható katonák pedig bőven nem jager-ek, az egyenruhájukon látható, hogy a Wehrmacht közkatonái.)

A német gyalogság a tank mögött vonul.
Ez még nagyobb baromság. A Blitz lényege az önálló harckocsi hadosztályok, amiket nem lassítanak le a gyalogosok. A franciaországi katasztrófa is amiatt történt, mert a francia parancsnokok gyalogsági támogatásra használták a tankjaikat ahelyett, hogy önálló hadosztályokba szervezték volna őket. Így azok elvesztették a sebesség és az összpontosított tűzerő fölényét. Két év sikeres hadjáratai után a Wehrmacht csak nem módosít a már bevált taktikáján.

A német tankok Panzer III-asok.
Ezek közepes harckocsik, hegyvidékes terepen nem használhatóak harcra. A hegyvidéki terepen könnyebb harckocsikat, vagy páncélautókat alkalmaztak a harcra.

"Röviden" ennyit tudtam kihámozni a trailer alapján, remélem hasznos kis lecke, ha esetleg olyan szar lenne, hogy kritika születik belőle :P

xx18Rolandxx 2016.09.16. 22:43:38

@Qtya von Disznósajt:

Hű szép kis iromány lett :) Előre is köszi főleg azért mert én nem nagyon konyítok az ilyen dolgokhoz, a történelmi részt se nagyon fogom fel mert a törit mindig is utáltam. 1-2 részt adok neki de számomra inkább az a kisördög a dologban, hogy a két főszereplő csaj ugye barátkozni fog egymással aminek sanszosan shoujo-ai lesz a vége és számomra az fogja elbuktatni az egészet ha csak arra fog kimenni az egész, hogy a 2 csaj lesmárolja egymást a 13.rész végére miközben a sztorira szánnak vagy 4-5 részt amit a végére szépen összecsapnak. A stúdiót elnézve pedig elég sanszos, hogy ez lesz mert egyetlen normális animét sem csináltak még csak ilyen 7-8 éveseknek való kodomo animéket jegyeznek többnyire. Akkor már inkább az A-1 Pictures kapta volna meg ha már a SAO látványtervezője csinálja a karakterdizájnokat. De mondom egy esélyt kap de ha tényleg az lesz amitől félek akkor dobom az egészet.

Bár lehet, hogy csak azért írták át a történelmet az animében, hogy elkerüljék a történészek kommentháborúját XD.

Qtya von Disznósajt 2016.09.16. 22:47:51

@xx18Rolandxx: Magára a várható minőségre nem is akartam már kitérni, annyira érzem mi lesz belőle. A japcsik nem tudnak jó történelmi animéket csinálni, pláne nem az európai helyzetről, mert képtelenek felfogni a nyugati néplelket.

Az A-1 kezébe pedig a GATE óta nem adnék háborús animét. Egy alapvetően jó alapanyagra húztak egy olyan szar és szétcenzúrázott grafikát, hogy még most is füstöl a monitorom.
süti beállítások módosítása