Sziasztok!

Nos ez a szezon is végéhez közeledik szóval itt az ideje, hogy kiértékeljünk párat azok közül amiket egyáltalán végig lehetett nézni agybaj nélkül ( Big Order btw) . Az első ilyen sorozat a Joker Game című lesz.

joker-game-anime-key.jpg

 A Joker Game először regény  formában jelent meg amit Yanagi Kouji készített majd manga formában is megjelent ami 2009-től 2010-ig futott. Az animét pedig a méltán híres Production I.,G készítete akiknek a munkásságát nem igazán kell ecsetelnem elég ha annyit mondok Ghost In The Schell. Az animét pedig Nomura Kazuya rendezte aki a Robotics Notes és a Sengoku Basara animéket is levezényelte. Műfajilag Seinen-Akció-Krimi. Na most a krimi mint műfaj nem tartozik kifejezetten a kedvenceim közé, sőt ha nagyon őszinte akarok lenni akkor egyáltalán nem is érdekel de a Joker Game története van annyira érdekes, hogy felkeltse az ember figyelmét.

A történet az 1930-as években játszódik a II. VH kitörése előtt.  A Japán Birodalom Hadserege már készülődik a harcra , mindenhol nagy ováció és búcsúzkodás.

joker_game_003.jpg

Persze senki sem bízik teljesen senkiben éppen ezért a sereg tábornoka Yuuki létrehozza a D ügynökség nevű kémszervezetet ahova különböző férfiakat szervez be, hogy aztán kemény mentális és fizikai kiképzés után mint kémek teljesítsenek feladatokat a Birodalom számára.

joker_game_004.jpg

A kemény edzések után a srácok meg is kezdik a munkát és innentől elég nagy fordulatot vesz az anime. Ugyanis a kezdeti felvezetés után átvált epizódikus ütemre szal mindegyik megkapja a saját epizódját amiben a saját küldetéseik vannak bemutatva. Azért persze van 1-2 összefüggő rész de a többségük egyáltalán nem kapcsolódik egymáshoz,mindegyik egy külön történetet mesél el. Van itt Francia Forradalom, Orosz gyilkosok egy vonaton, Brit gyilkos egy hajón ,  Gestapo stb.......

joker_game_073.jpg

Szóval a történet iszonyat jól hangzik és mivel ugye ez egy kémanime ezért hiánypótlónak is nevezhető hiszen nem sok anime foglalkozik ezzel a témával. Szóval minden adott egy emlékezetes kémkrimihez igaz? IGAZ?

no-no-clipart-1.jpg

 

Igen jól látjátok. Ugyanis hiába a jó sztori, az anime olyan szinten kihasználatlan marad, hogy az nem igaz. Ez az epizódikus jelleg ugyan nem lenne rossz ötlet ha lenne egy központi történetszál vagy legalább egy végeszál ahova befut az egész a végén de nem semmi ilyesmi nincs. Vannak ugyan jobb epizódok de a készítők teljes mértékben félvárról vették a témát, a történetvezetés egyhangú és lapos, sokkal inkább tűnik egy slice-of life animének pár csatával. Az egyik rész majdnem a fele elmegy a Sétahajós romantikázásra és a végén kapunk egy minimálisra vett akciót. Pedig az 1.és a 2. résszel a sorozat nagyon jól indított de aztán utána valakik valahol valamit nagyon elszúrtak.Pedig az idősík és a helyszínek adottak de ezekből a sorozat alig hasznosít valamit, ráadásul a befejezéssel is csak maguknak vágtak alá, lóg a levegőben az egész.Szóval a történet nagyszerű és ígéretes de ez csak a mézesmadzag semmi több, a történetvezetés vértelenebb mint egy frissen leölt disznó. És ez kár mert egy ilyen témát nem szabad félvárról venni ráadásul a sötét oldal többi tagjából már azért kihoztak 1-2 ütősebb darabot, a maffia témánál ott van a Black Lagoon, Bérgyilkosos cuccnak a Golgo 13 szóval nem értem miért tettek nagy ívből az egészre?

Szerencsére a látvánnyal a stúdió ismét bizonyított, a hátterek lenyűgözőek, a korhűség is jelen van és érzed annak az időszaknak ezt a bizonytalanságát. A karakterdizájn is szép munka bár vannak meglehetősen furcsa karakterábrázolások főleg az ellenfél oldalon. Viszont a főbb szereplők annyira egyformák, hogy meg sem lehet őket különböztetni. Ez amúgy rányomja a bélyeget az animére is. Az akciók java része viszont teljesen vérszegény egy krimitől azért többet várna el az ember, igaz van 1-2 véresebb jelenet de azok nem valami nagy kárpótlások.

hytcyvs.jpg

Viszont ahol a legjobban elvérzik az anime azok a karakterek. Mik? Voltak ebben karakterek? Jogos a kérdés. Ugyanis a drága készítők mintha elfelejtették volna, hogy a kémeket azért illene valahogyan bemutatni vagy valamiféle személyiséget adni nekik. Ugyanis amellett,hogy mindegyik tök ugyanúgy néz ki semmiféle sajátos jellemmel van vonással nem rendelkezik,még a nevüket sem mondják ki ezért pusztán a szinkronok alapján lehet megpróbálni megkülönböztetni őket. És ebből adódik az újabb gond: Senkiért nem lehet izgulni vagy azonosulni! Mivel a karakterek javarésze egyáltalán nincs kidolgozva ezért a néző senkiért nem tud izgulni mert azt se tudja, hogy ki a jó vagy a rosszfiú? Persze lehetett volna árnyaltatni őket de szerintem itt arról van szó, hogy mivel ők kémek ezért nem szabad tudnunk a nevüket mert az animében sem tudja senki. Hát de, kellene tudni legalább a nevüket és ez a felvetés egy baromság. Ott van például az Archer ami olyan zseniálisan és példátlanul jól kidolgozott szereplőgárdát vonultat fel, hogy az már zavarbaejtő,

archer-season-3.jpg

És nem csak a főszereplők hanem a mellékszereplők terén is elég csak Pam-re vagy Sheryl-re gondolni. És, hogy itt mennyire nem foglalkoztak ezzel az megbocsájthatatlan. Az egyetlen akit úgy fel lehet ismerni az Yuuki de ő meg olyan keveset szerepel, hogy nem lehet mit mondani róla. Illetve van egy katonagyerek az elején aki a szokásos" én vagyok a becsületesség megtestesült példája" emberke de úgy megszívatják, hogy azt öröm nézni főleg mert baszom idegesítő a gyerek.

A zenék úgy összességében tűrhetőek. Az OP kellemesen hangulatos, az ED meg elég átlagos.

Így ezek után azt vagyok kénytelen mondani amire egyáltalán nem számítottam . csalódnom kellet a Joker Game-ben. Ebből milliószor többet és mindenek felett jóval hardcoreabb animét is ki lehetett volna hozni  hiszen a téma , az idősik és a helyszínek mind adják magukat de a készítők annyira nem foglalkoztak semmivel, hogy az észvesztő. Mindezek ellenére azonban egyszer meg lehet nézni mert azért nem fájdalmas unalmas, helyenként egész szórakoztató de összességében nem egy nagy durranás az egész. Jó tudom nem lehet minden kémsztori egy James Bond vagy Archer de azért na......

Joker Game

-Idő: 2016

-Rendező: Nomura Kazuya

- Stúdió: Production I.G

- Műfaj: Akció-Krimi

- Opening: Reason Triangle by QUADRANGLE

- Ending: Double by MAGIC OF LIFE

- Hossz: 13 rész

Tetszett

- Maga az alaptörténet iszonyat jól hangzik

- A látvány nagyon szép,még a karakterdizájn is

- Van 1-2 jobb harcjelenet

- Nagyon jó a felvezetés

- Nagyon hangulatos

- Zenék

-OP és ED

Nem Tetszett:

-A történet teljesen kihasználatlan marad

- Az akciók nagy része istentelenül vérszegény

- Nincsenek karakterek se karakterkidolgozás

- Ezáltal senkiért nem lehet izgulni  vagy azonosulni

- Milliószor többet ki lehetett volna hozni belőle

- A befejezés meg egy nagy nulla

Értékelés:

- Százalékban: 63% - Közepes

- Pontban: 6/10

Én sajnálom a legjobban,hogy ez lett belőle. Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr818832658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása