Sziasztok!

Ismeritek azt az érzést amikor bejelentik, hogy az egyik kedvenc mangakátoknak a legújabb műve animeadaptációt kap? Nos szerintem mind voltunk már így. Amikor olvastam, hogy a Kyoukai no Rinne végre animét kap már akkor tűkön ülve vártam , hogy végre belekezdhessek. Lássuk is, hogy milyen lett a végeredmény!

a7e36f746f246bee88c2cbc94f6bfc8d1430164070_full.jpg

A Kyoukai no Rinne az azonos című 2009 óta futó manga alapján készült amit Takahashi Rumiko készít és a Shounen Sunday magazinban jelenik meg. Ha ismerős nektek a mangakaasszony neve akkor nem véletlenül hiszen Takahashi Rumiko nevéhez olyan mangák köthetők mint az Urusei Yatsura, a Ranma 1/2, a Maison Ikkoku, a Mermaid Forest és az Inuyasha. Szóval nem kis elvárásokkal ültem neki ennek a műnek sem. Az animét a Brain Base stúdió készítette és Sugawara Seiki rendezte aki ezen kívül csak a D-Frag sorozatot gyártotta le.

A történet főszereplője Mamiya Sakura egy egyszerű hétköznapi lánynak tűnik ám rejtett képességgel rendelkezik, nevezetesen látja a szellemeket mindezt azóta, hogy még kislányként eltévedt és egy különös helyre került  ahonnan egy különös hölgy segítségével ugyan kijutott de az élete gyökeresen megváltozott azóta.

ii8nolq.png

Hamarosan az osztályába került egy furcsa srác Rinne aki azonban nem átlagos ember ugyanis félig halálisten azaz Shinigami és az ő feladata az élők világában ragadt szellemek felkutatása illetve elvezetése a Rinne no Wa-hoz, hogy a lelkek megtisztuljanak.

tumblr_nmhsapmdxu1qblqapo1_1280.png

Csakhogy a srác olyan szegény mint a templom egere ezért állandó jelleggel Sakura segítségére van szüksége illetve egy maga által kreált legenda segítségével jut némi élelemhez és pénzhez. Innentől nincs megállás, a folyamatos szellemelfogások mellet bekerül a képbe egy féltékeny gyerekkori barát, egy  sértődékeny denevérdémon, egy kiscsaj halálisten és egy szellemmacska is de a főellenség és egy túlvilági behajtó is megkeseríti Rinne és Sakura életét. A történet nagyjából ennyiből áll és ha még akarná sem tudná letagadni, hogy Takahashi Rumiko készítette. Itt van minden amit tőle már megszoktunk. Nem éppen átlagos főszereplő páros , random képbe kerülő udvarlók és ellenségek, mondavilágos vagy épp túlvilági háttértörténetek és eközben becsúszik némi karakterdráma és harc is.  Itt van minden amit már láttunk az Urusei Yatsurában, a Ranmában és az Inuyashában is. És még így sem lehet azt mondani a történetre, hogy rossz lenne. Igaz ami igaz elég sablon már 4x-re végignézni ezt a történetképletet de Rumiko valahogy mindig képes ezt jól tálalni. Sokan kritizálták amúgy ezt a művet azzal, hogy nagyon koppintja a Bleach-et és meg kell hagyni van némi igazság benne de hát manapság már mindenki koppint mindenkit szóval haladjunk tovább. Tehát a történet annak ellenére, hogy ugyanarra épül mint a mangakaasszony másik 3 híresebb műve egyáltalán nem rossz. Legalábbis ami a főbb történetszálat illeti a kisebb mellékszálakkal ugyanis vannak itt-ott gondok ( főképp az, hogy zseniálisan elfelejtik őket  vagy nincsenek normálisan kidolgozva) .

Grafikailag az anime nem rossz mert szépek a hátterek, a karakterdizájn sem nevezhető rossznak de sajnos itt is előjön az amit nagyon nem tudok a Brain Base-től elviselni: A színezés . Olyan erősek a színek, hogy az embernek belefájdul a szeme és ez nem csak itt fordul elő hanem például a Blood Lad-ban is ez volt. A harcokat viszont meg nem lehet komolyan venni. Akárhányszor csata van és kezdene érdekessé válni valamiért mindig be van hozva valami komolyanvehetetlen eszköz ami aztán szépen inkább valamiféle nonszensz bohóckodásba viszi át az egészet.

tumblr_npdx5xkzta1rq2jnro8_1280.png

 

Mintha a mangaka sem vette volna komolyan a csatajelenetek. Pedig az előző műveiben legyen az pusztakezes vagy mágikus a harcok jók voltak.

De voltaképpen nem is a harcok a leglényegesebb dolgok itt hanem a szereplők. Rinne igazából olyan mint ha Ichigo-t összerakták volna Inuyashával. Narancshajú, magának való, mogorva srác de legalább nála nem jönnek elő minden 5.részben a háttérsztorijával. Ha még emlékeztek Inuyasha háttérsztoriját kb 8-10 részenként megemlítették nehogy elfelejtsük. Sakura viszont olyan semmilyen mint a csapvíz. Végigtolja az egész animét ugyanazzal az unott fapofával  és amikor végre van egy komolyabb harcjelenet akkor sem lesz  túlzottan szívbajos.Fel nem tudom fogni, hogy Rumiko, hogy találhatott ki egy ilyen női főszereplőt Ranma és Kagome után? De azért mellékszereplő frontos is vannak itt dolgok.

Először itt van Tsubasa a féltékeny gyerekkori barát aki nem mellesleg ördögűző. Elég átlag karakter lett, néha elviselhető, néha idegesítő viszont a háttérsztorija kb 3 perc alatt lett kitalálva. Vagy még annyi se.

x02-tsubasa-with-bible.jpg

Aztán bejön a képbe Ageha aki szintén Shinigami , igazából ő rá is azt lehet mondani mint Tsubasára de neki legalább már van egy értékelhetőnek mondható motivációja.

x02-ageha-blushes.jpg

Aztán Masato a denevérdémon. Gyerekek: Masato a sorozat legviccesebb karaktere. De halál komolyan. Senkin nem lehet annyit röhögni mint ezen a szerencsétlenen.

sssss.jpg

Akárhányszor megjelenik mindig túldrámázva magát eszel ki valamit ami aztán rendre balul sül el és sértődve repül el a naplementébe. Ezt a karakter egyszerűen nem lehet komolyan venni,már a háttértörténete is egy random marhaság de ez csak még tovább fokozza a karakter komolyan vehetetlenségét. Masato a sorozat legviccesebb karaktere és kész. Vita lezárva. És ha már szót ejtettünk a legviccesebbről akkor jöjjön a legidegesítőbb is.

x01a-sabato-and-girlfriends.jpg

És a díj nyertese: Sabato. Azaz Rinne faterja. Sabato igazából olyan mint egy nagyra nőtt 10 éves és az agykapacitása is kb ott tart. Sabato egy álhalálisten és egy álhalálisten cég igazgatója akiknek a szándéka a lelkek elrablása de őt jobban izgatja Rinne pénze de voltaképp abszolút nem derül ki, hogy miért csinálja ezt. Jó vannak gyenge utalások rá de konkrét magyarázatot nem kapunk. Emellett hazug, nőbolond, széltoló stb.... Mondom mint egy nagyra nőtt 10 éves. A fontosabb mellékszereplőkhöz tartozik még Tamako, Sabato anyja is bár komolyabb dolgot szinte sosem csinál a tanácsadáson és a fejmasszázson kívül.

vppnugi.png

Szellemsegédnek meg megkapjuk Rokumon-t azaz Shippo version 2.0-át.....

6pifpvb.jpg

Végül pedig Kain, egy túlvilági pénzügyi ellenőr aki szintén Sabato miatt szenved akárcsak Rinne de ő hangot is ad a dolgoknak.

x04-masato-and-kain.jpg

Szóval igen Rumiko előhozza a szokásos karakterstábot de azoknak is kb a jó 40%-a alig szerepel de Kain-t én például tök feleslegesnek éreztem. Sabato és Masato is bőven elég volt ellenfélnek minek még egy? Ellenség-barátnak meg ugye ott van Tsubasa szóval nem igazán értem minek kellet még ő is?  Szinkronhangok terén egész jó csapatot válogattak össze és külön jó pont, hogy a szokásos Rumiko stábból is tértek vissza emberek. Itt van Yamaguchi Kappei mint Sabato, Yukino Satsuki mint Tamako,Hirano Fumi mint Sakura anyja de nála kissé erőltetetten lett megoldva a dolog. Érthetetlen módon Hidaka Noriko és Hayashibara Megumi kimaradtak. De van egy kisebb probléma a felnőtt női szereplőkkel: Lényegében az, hogy szinte mindegyik egy pénzéhes r@nak van beállítva. Nem vicc, Ageha nővére még a jobbik eset de akin végleg kiborultam az Kain anyja aki olyan szinten segghülye, hogy az már fáj. Nem lövöm le a poént de tuti, hogy aki látta az agytumort kapott tőle! Ha ez valamiféle burkolt társadalomkritika akart volna lenni Rumiko részéről akkor eléggé sarkítottra sikerült.

Már csak a zenék vannak hátra. Nem rosszak a háttérzenék de ugyanakkor nem is túlzottan emlékezetesek. Ami viszont jól sikerült az az 1, OP mind zeneileg mind klippileg. A Többi viszont majdhogynem minősíthetetlen.Az egy dolog, hogy csak újrahasználták a klippeket de a zenék is olyan rosszak, hogy az áttekerésük szinte életmentő mozdulat volt.

Mit is mondhatnék összegzésképpen a Rinnére? Átlagos Takahashi Rumiko mű de minden egyes részében teljesen átlagos. Mind a történet és a szereplők is, a színezés szemrákot okoz , az 1. OP jó a többi meg mehet a klotyóba. De mindezek ellenére egész szórakoztató sorozat de egyértelmű, hogy nem ez lesz a mangakaasszony legemlékezetesebb műve. Az ugyanis a Ranma 1/2. Egyszer azért megéri megnézni, legalábbis Rumiko fanoknak mindenképp. Remélem a 2. évad valamivel jobb lesz.

Kyoukai No Rinne

-Idő: 2015

- Stúdió: Brain Base

- Rendező: Sugawara Seiki

- Műfaj: Romatikus-Shounen-Komédia

-Openingek: Ouka Ranman by KEYTALK

                  Ura no Ura by Passepied

-Endingek:  Toki no Wa by Passepied

                 Futatsu no Sekai by Quruli

- Hossz: 25 rész ( 1.évad)

Tetszett:

- A történet igazodik a mangaka stílusához

- Rinne, Rokumon, Tamako és Masato

- Szépek a hátterek

- Nem rossz a karakterdizájn sem

-  Van benne 1-2 jobban megcsinált harc

- Zenék

- 1. Opening

Nem Tetszett

-Minden ízében átlagos

- A mellékszereplők

- A Csaták többsége átmegy nonszensz bohockodásba

- A főgonosz karaktere még viccnek is rossz

-  2.Opening és az Endingek

Értékelés:

- Százalékban:75% - Közepes

- Pontban: 7.5/10

Ennyi voltam mára, viszlát a jövő héten.SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr857802404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása