Sziasztok!

Ma egy kicsit ismét visszabarangolunk a 80-as évek animevilágába ugyanis ma egy olyan animét hoztam nektek amitől garantáltan a padlót fogja verdesni az állatok.

Előre szólok,hogy a cikkben +18-as képek és GIF-ek illetve más durvább kép található így az elolvasása csak erős idegzetűeknek ajánlott!

Jöjjön akkor a Youjuu Toshi  vagyis a Wicked City című anime!  

g_wicked_city.jpg

A Youjuu Toshi először egy 3 kötetes light novelként jelent meg 1985-ben amit Hideyuki Kikuchi és Kojima Ayami készített.Az animét pedig a Madhouse stúdió készítette 1987-ben és nem más rendezte mint Kawajiri Yoshiaki aki a Ninja Scroll-t, a Vampire Hunter D-t és a Demon City animéket is levezényelte.

Maga a történet a 20.-ik századi Tokió-ban játszódik ahol látszólag minden a maga megszokott medrében folyik ám valójában az emberi világ mellet egy másik világ a Démonvilág is jelen van és annak lakói ősidők óta harcban állnak az emberekkel ám létezésükről kevesen tudnak köszönhetően egy békeszerződésnek. Főszereplőnk Renzaburo Taki elsőre átlagos embernek tűnik ám voltaképp egy úgynevezett Sötét Őr aki a szabályszegő démonokat hivatott levadászni.

dc53fbff00991a1e9e5ad82873a4806c1375823693_full.jpg

A történet voltaképp onnét kezd el beindulni mikor is a békeszerződés megújításának ideje jön el és rá bízzák az aláíró személy Giuseppe Mayart védelmét és társául kap egy démoni őrt Makie-t.

wicked-city-screenshot.jpg

Feladatuk tehát, hogy megvédjék az öreget a gonosz démonlények támadásaitól ám nincs könnyű dolguk mert mint kiderül az öreg nem éppen könnyű eset.

vlcsnap-2012-08-14-16h11m22s74.png

Úgy összességében ennyi volna a történet és őszintén megmondom ennyi már bőven elég ahhoz, hogy valaki kedvet kapjon ehhez az animéhez. Egy nagyon sötét, bizarr, néhol elég ijesztő viszont nagyon hangulatos anime ez. Viszont maga az anime 18-as karikás és nem alaptalanul. Ugyanis tele van obszcén és néhol már nagyon horrorisztikus szexjelenetekkel illetve meztelenkedéssel.De tényleg ha még két dugással több lenne benne akkor már simán elmehetne hentai-nak is. De szerintem pont ettől lesz valamilyen módon sokkal realisztikusabb az egész bár ami számomra egy kicsit elrontotta az egészet az az,hogy a film egy kicsit hirtelen módon tálalja a dolgokat. A két főszereplő közti szerelmi szál kvázi minden fajta felvezetés vagy kibontás nélkül történik meg. Bár ez nagyban köszönhető a film hosszának is. Alig 80-as perces a film szóval bele kellet szuszakolni mindent amit csak lehetett és ez sajnos az in medias res érzéssel társult sok helyen. Ja ez van de a történettel kapcsolatban ennyi szurkálódni valóm van mert látszik,hogy korántsem a fiatalabb közönségnek készült ez az anime.

Grafikailag teljesen korrekt a film. A Madhouse minőség itt is tetten érhető. A háttérgrafikai valami észvesztően jól néz ki. Komor és sötét az egész de ugyanakkor nagyon hangulatos is.A karakterdizájn szintén nagyon jó lett bár elsőre az öreg kinézete olyan mintha Yoda japanese változata lenne. Aztán a szörnyek. Na itt elszabadult az animétorok képzelete.

wicked_city_2.jpg

Hát ja.... gondolom nagyban befolyásolta őket a Devilman mert abban látni hasonló rémeket. A csaták sem rosszak de néhol helyenként elég suták kiszámíthatóak leszámítva persze a végén lévő nagy csatát ami akkora OMG hogy a legtöbb nagy shounen bunyó elbújhat mögötte. De számomra akkor is a szörnyek viszik a pálmát az egész animében.

Aztán a szereplők. Taki gyakorlatilag egy Archer a 20. századi Tokióban , legalábbis annak kéne lennie de az ő karaktere elég felszínesen van kibontva. Persze ettől még egy egész kedvelhető figura az övé. Makie egy végletekig érzelemmentes nőnek van ábrázolva de ő az egyetlen aki úgymond produkál valamiféle jellemfejlődést az egész film során. Viszont az öreg olyan szinten irritáló és fárasztó, hogy arra szavak nincsenek. Jó tudom ez volt a fő cél de akkor is, az ő jelleménél eléggé túlzásba estek a drága készítők. A szörnyekről meg nem is érdemes beszélni mert azoknak semmiféle jelleme nincs.

De ezek senkit sem érdekelnek mert mint említettem a film tele van már-már hentai-ba hajló jelenetekkel. Szóval itt van pár ízelítő belőlük. A látottakért felelősséget nem vállalok!

wicked-city-2373.jpg

tumblr_lunts7gmji1qmpg90o1_500.gif

wicked_city-05.jpg

tumblr_luobvjqzgv1qmpg90o1_500.gif

Ha azt gondoljátok,hogy ezeket valamiféle hentai-ból vannak idevágva akkor tévedtek.Ezek így cenzúramentesen benne vannak a filmben. Hát igen az utolsó már megközelíti egy polipos hentai szintjét is. Ugyanakkor ezek a jelenetek iszonyatosan ki vannak centizve , épp annyi van benne amennyit még ép ésszel fel lehet fogni. Bár néhol azért rendesen érződik, hogy sokszor a készítők sem tudták eldönteni, hogy most tényleg horror-hentait akarnak csinálni vagy horrort hentai elemekkel.

Azért a zenékről is ejtsünk pár szót. Nagyon szépek a háttérzenék és meglepő módon nagyon jól illeszkednek az adott jelenethez.Opening az nincs viszont van egy nagyon szép Ending dal.

Nos ez volna a Wicked City. Hogy kiknek tudom ajánlani? Nos főképp azoknak akik nem óckodnak a Devilman féle szörnyes animéktől vagy pedig nem kapnak frászt egy harapós pinától.De az biztos, hogy aki ezt megnézi egy nem mindennapi élménnyel lesz gazdagabb.

Youjuu Toshi

-Idő: 1987

- Rendező: Kawajiri Yoshiaki ( Ninja Scroll, Demon City, Vampire Hunter D )

-Stúdió: Madhouse

- Műfaj: Akció-Horror (Hentai)

-Ending: Hold me in the shadow by Ryu Machika

- Hossz : 82 perc

Tetszett:

-Nagyon jó a története

- Taki és Makie

- Észvesztően szép a látvány

- Nagyon hangulatos

- Zenék

- Ending

Nem Tetszett:

- Giuseppe

- Túl random módon történik minden

- A karakterek elég felszínesen vannak ábrázolva

Értékelés:

- Százalékban: 82% -Jó

- Pontban: 8/10

A hentai jeleneteket direkt nem említettem meg mert nem kívánok állást foglalni bennük. Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr837702764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Near93 2015.08.13. 23:06:52

A figas sunás képet már láttam egyszer régebben. :D Hát a Madhouse úgy néz ki megpróbált polgárpukkasztani. El tudom képzelni, hogy anno még a hazai közönséget is kiakasztotta némelyik jelenet.

Viszont úgy néz ki a Berserk után találtam mégegy olyan Animét, ami felkeltette érdeklődésemet.

Apropó Berserk. A régi és az új között mo a különbség? Az új részletesebben dolgozza fel a mangát?

xx18Rolandxx 2015.08.14. 01:26:27

@Near93:

Őszinte leszek veled: Semmi új.Voltaképp megcsinálták az eredeti sorozatot újra csak modernebb grafikával és 3 mozira bontva. Ugyanott fejeződik be mindkettő. De igaz ami igaz én megnéznék egy újabb fajta feldolgozást a Berserk-ből mert az 1. széria nem nyerte el annyira a tetszésemet mivel pont ott ért véget ahol kezdene érdekes lenni a számomra.

Ha kíváncsi vagy a Wicked City-re akkor Indán fent van igaz angol szinkronnal de van hozzá magyar felirat.

Near93 2015.08.14. 11:22:18

@xx18Rolandxx:

Köszi!

Hát akkor nem tudom mi értelme volt feldolgozniuk.

OFF.

A minap erre bukkantam a neten

www.youtube.com/watch?v=hlqxe5EEtc4

Hozzátenném, hogy fake, de a hardcore SM rajongókat jól megtévesztette ez az egyébként egészen hiteles kis videó. :D

xx18Rolandxx 2015.08.14. 15:42:06

@Near93:

Jaj tudom, ezt már láttam korábban is. Tényleg elég megtévesztő.
süti beállítások módosítása