Szegasztok!

Tomlion ismét beruccant hozzánk a palotába, hogy megossza véleményét egy újabb Detective Conan animéről, amely a "Captured In Her Eyes" alcímet viseli!

Jó szórakozást! ;)

"

Conan a detektív - Szemeiben rejtve
 
Angol cím: Detective Conan - Captured in her Eyes
Német cím: Detektiv Conan - Der Killer in ihren Augen
 
Köszöntök minden kedves olvasót, én TomLion vagyok. Eljött az ideje annak, hogy bemutassam a negyedik Detective Conan Animefilmet, aminek a címe "Szemeiben rejtve". A filmet 2000 április 22-én mutatták be a Japán mozikban. Őszintén elmondom, hogy ez volt az első Conan film, aminél szó szerint ujjongani szerettem volna, meg állva tapsolni, miután megnéztem, mert fantasztikusra sikerült! Nagyon sok honlapon írták a kommentelők, hogy szerintük ez és/vagy a következő kettő Conan film a legjobb az összes közül. Mindjárt el is mondom, hogy miért.
Film_04-Cover.png

 

A film története az, hogy a Tokiói rendőr főkapitányságnál súlyos dolgok, rendőrgyilkosságok történek és azt is számításba veszik, hogy az elkövető közöttük van. Mindenesetre teljes hírzárlatot rendelnek el, még Kogoro sem kap semmilyen szintű tájékoztatást Megure felügyelőtől. Ám egy esküvőn megváltozik minden. Sato nyomozónőt brutálisan megtámadják és Ran szemtanúja lesz ennek az esetnek, ám olyan sokk éri, hogy átmeneti memóriazavarban szenved. Miközben folyik a nyomozás a tettes ellen Conan-nek és a többieknek meg kell védeniük Ran-t is, mivel nagy valószínűséggel látta a tettesnek az arcát, ezért Ő lehet az elkövető következő célpontja. A lánynak halvány emlékei vannak Shinichi-ről, aki azonban nincs ott mellette, s ezt nemcsak ő, hanem mások is nehezményezik. A történet csúcspontja a Tropical Land Vidámparkban van, ahol Conan leleplezi a tettest és Ran-nal együtt menekülnek a rendőrgyilkos elől. Mi áll az egész rendőrgyilkosságok hátterében? Megtudja Conan védeni a lányt? Vissza kapja vajon Ran az emlékezetét?

Film_04-7.png

A történet hangsúlya elsősorban a szerelmes párokra, leginkább Ranra és Shinichire helyeződik. Ez volt az első film, ami engemet lelkileg nagyon megérintett és mély nyomot hagyott bennem. Úgy kezdtem el nézni ezt a filmet is, mint az előzőeket, hogy semmiféle elvárásaim nem voltak vele szemben. Viszont az elejétől fogva megfogott a különleges (komoly) hangulata a filmnek és tudtam, hogy ez nem egy átlagos Conan film. Igazam is volt! Az a bizonyos sokkoló  jelenet, meg az azt követő jelenetek egyszerűen zseniálisan lettek megcsinálva. Innentől már tudtam, hogy ez a film más, mint az előzőek.

Film_04-10.png

Ez nem csak egy könnyed, csak a szórakoztatás céljából elkészített film. NEM, ez sokkal több annál! Egyszóval a történet az tökéletesre sikerült. Aminek meg külön örültem, hogy a Detektív Banda már nem csak úgy ott vannak és nem csinálnak semmit, hanem szintén védelmezik Ran-t és segítenek amiben tudnak. Az animáció megint sokat fejlődött az előző filmhez képest. A karaktereknek a kinézete is sokat fejlődött a filmben, a fényjátékokat és az árnyékolásokat pedig tökéletesítették. Poénok terén is jeleskedik a film. A komoly hangulat ellenére nagyon sok ütős poént tudtak belerakni a filmbe.

Film_04-11.png

Most jöjjenek a negatívumok...
Őszinte leszek és azt mondom, hogy nincsenek hibái a filmnek. Hiába néztem meg többször a filmet nem találtam benne KOMOLY hibákat! A bűnügy nagyon lekötötte a figyelmemet, biztos vagyok benne, hogy senki nem fog rájönni a gyilkos kilétére és az indítékára. A története lebilincselő, néha szívbe markoló, a vége pedig ismét nagyszerű lett. Egy biztos, ha először nézitek meg a filmet, akkor egy nagy élmény lesz számotokra. Utoljára az első filmben éreztem magamat ennyire izgatottnak elejétől a végéig. Legszívesebben moziba is elmentem volna megnézni a filmet, annyira jó lett. (A Japánok nagyon szerencsésnek mondhatják magukat.) Az tény, hogy akik kritikus szemmel nézik meg a filmet biztos találnak benne kicsi hibákat, azt viszont tudom, hogy súlyos hibái nincsenek a filmnek.

 

Film_04-14.png

A betétdal (Miho Komatsu: Anata ga iru kara) remekül illik a film érzelmes, érzelgős hangulatához. Nekem nagyon bejött.
 
Összességében:   
Kötelező darab minden Detective Conan rajongóknak, és azoknak, akik szeretik a Ran és Shinichi közötti kapcsolatot! Azoknak is tudom ajánlani, akik egy szép romantikus történetre vágynak. Többszöri megtekintésre is alkalmas!
A film kap tőlem egy jól megérdemelt 10/10-et.
 
 
Detective Conan - Captured in her Eyes:
 
- Idő: 2000 április 22.
 
- Rendező: Kodama Kenji
 
- Műfaja: Romantikus, Krimi, Vígjáték
 
- Stúdió: Tokyo Movie Shinsha 
 
- Hossz: 100 perc
 
Ami tetszett:
 
- A film története.
 
- A film hangulata.
 
- Ran amnéziája. (Ez leginkább sokkolt egy kicsit.)
 
- A Detektív Banda nem annyira fölösleges.
 
- A poénok néha nagyot ütnek.
 
- A bűnügy.
 
- A finálé
 
Ami nem tetszett:
 
- Nem nézhettem meg moziban. :D (Egyébként nincsen olyan része a filmnek, ami nem tetszett volna.)
 
Értékelés:
 
- Rajzolás: 4/5 
 
- Karakterek: 5/5
 
- Egyediség: 5/5 
 
- Humor: 4/5
 
- Mondanivaló: 5/5
 
- Hangulat: 5/5 
 
- Történet: 5/5
 
- Karakter fejlődés: 4/5 
 
Pontban: 37/40 = Király 
 
(1-14 Szar, 15-19 Rossz, 20-24 Közepes, 25-29 Jó, 30-35 Kiváló, 36-40 Király)
 
Köszönöm, hogy elolvastátok a kritikámat, remélem tetszett. Tartsatok velem a következő Detective Conan Animefilm kritikámnál is. Köszönöm a figyelmet! Sziasztok!
 
TomLion"

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr206306977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása